Annonce
Billund

Forpagter bekræfter: Vorbasse Kro er lukket

Vorbasse Kro er nu lukket. Arkivfoto
Jonas Baun Madsen har været nødt til at dreje nøglen om. Den unge kok, der for to år siden trådte til som forpagter, var ellers sprængfyldt med idéer til at udvikle kroen.
Annonce

Vorbasse: Vorbasse Kro er lukket.

Det bekræfter forpagter Jonas Baun Madsen, som dog ikke ønsker at fortælle nærmere om omstændighederne bag lukningen.

Det står dog klart, at Jonas Baun Madsen gennem længere tid har kæmpet for at holde skruen i vandet og få en god forretning op at køre, men at han til sidst har følt sig tvunget til at dreje nøglen om.

Kroeventyret begyndte i sommeren 2017, hvor den dengang 22-årige Jonas Baun Madsen underskrev en femårig forpagtningsaftele med Jane Langvad og Brian Madsen, der ejer og hidtil havde drevet kroen.

Annonce

Arbejdede mange timer

I midten af september 2017 overtog Jonas Baun Madsen officielt kroen som forpagter, og det var en ung mand med stor entusiasme og mod på fremtiden, som rykkede ind for at drive den lille landsbykro videre.

- Jeg elsker mit fag, og er i bund og grund en madnørd, udtalte Jonas Baun Madsen i forbindelse med overtagelsen.

I begyndelsen havde han en kok ansat, men da kokken fik et andet tilbud, var Jonas Baun Madsen alene. Han var dog håbefuld i forhold til kroen:

- Jeg håber, det ender med køb, og det kræver, at jeg sparer halvdelen op, fortalte han.

At være alene om at drive en kro, var noget, der tærede på kræfterne. Jonas Baun Madsen havde på dette tidspunkt arbejdsdage, der sagtens kunne runde 12 timer, men det var ikke noget, der generede ham.

- Så længe det er sjovt, har jeg ikke spor imod at lægge mange timer her, fortalte han dengang.

Annonce

Mange idéer

Den unge kok fra Esbjerg havde fra begyndelsen mange af idéer til, hvordan kroen i det lille lokalsamfund kunne udvikle sig.

Det seneste tiltag var så sent som i september i år, hvor restauranten ikke længere kun skulle være forbeholdt til arrangementer. Nu skulle det også være muligt at komme og spise i restauranten til hverdag.

Af andre tiltag kan nævnes kroens tilbud om takeaway. Først var det udelukkende et søndagstilbud, men i september i år blev det også en mulighed at hente mad i hverdagene.

Kroen har desuden afholdt diverse arrangementer som højskoleaften, familieaften og en aften med frikadellebuffet.

Derudover har Jonas Baun Madsen bidraget stort til Vorbasse Marked. I år lavede han for eksempel mad til 250 gæster, der skulle til fællesspisning på Vorbasse Camping. Han sørgede også for morgenkaffe og rundstykker til kræmmerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Problemer med Venstres online-afstemning: Jørgen fik ikke chancen for at stemme på Line

Erhverv For abonnenter

Familievirksomhed lever af at lave lyd og lys til store arrangementer: Sådan lykkedes det at lave overskud trods corona-nedlukning

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Sønderjyske Fodbold

Første vintertransfer er på plads: SønderjyskE henter svensk forsvarsspiller

Annonce