Annonce
Billund

Forpagter bekræfter: Vorbasse Kro er lukket

Vorbasse Kro er nu lukket. Arkivfoto
Jonas Baun Madsen har været nødt til at dreje nøglen om. Den unge kok, der for to år siden trådte til som forpagter, var ellers sprængfyldt med idéer til at udvikle kroen.

Vorbasse: Vorbasse Kro er lukket.

Det bekræfter forpagter Jonas Baun Madsen, som dog ikke ønsker at fortælle nærmere om omstændighederne bag lukningen.

Det står dog klart, at Jonas Baun Madsen gennem længere tid har kæmpet for at holde skruen i vandet og få en god forretning op at køre, men at han til sidst har følt sig tvunget til at dreje nøglen om.

Kroeventyret begyndte i sommeren 2017, hvor den dengang 22-årige Jonas Baun Madsen underskrev en femårig forpagtningsaftele med Jane Langvad og Brian Madsen, der ejer og hidtil havde drevet kroen.

Annonce

Arbejdede mange timer

I midten af september 2017 overtog Jonas Baun Madsen officielt kroen som forpagter, og det var en ung mand med stor entusiasme og mod på fremtiden, som rykkede ind for at drive den lille landsbykro videre.

- Jeg elsker mit fag, og er i bund og grund en madnørd, udtalte Jonas Baun Madsen i forbindelse med overtagelsen.

I begyndelsen havde han en kok ansat, men da kokken fik et andet tilbud, var Jonas Baun Madsen alene. Han var dog håbefuld i forhold til kroen:

- Jeg håber, det ender med køb, og det kræver, at jeg sparer halvdelen op, fortalte han.

At være alene om at drive en kro, var noget, der tærede på kræfterne. Jonas Baun Madsen havde på dette tidspunkt arbejdsdage, der sagtens kunne runde 12 timer, men det var ikke noget, der generede ham.

- Så længe det er sjovt, har jeg ikke spor imod at lægge mange timer her, fortalte han dengang.

Mange idéer

Den unge kok fra Esbjerg havde fra begyndelsen mange af idéer til, hvordan kroen i det lille lokalsamfund kunne udvikle sig.

Det seneste tiltag var så sent som i september i år, hvor restauranten ikke længere kun skulle være forbeholdt til arrangementer. Nu skulle det også være muligt at komme og spise i restauranten til hverdag.

Af andre tiltag kan nævnes kroens tilbud om takeaway. Først var det udelukkende et søndagstilbud, men i september i år blev det også en mulighed at hente mad i hverdagene.

Kroen har desuden afholdt diverse arrangementer som højskoleaften, familieaften og en aften med frikadellebuffet.

Derudover har Jonas Baun Madsen bidraget stort til Vorbasse Marked. I år lavede han for eksempel mad til 250 gæster, der skulle til fællesspisning på Vorbasse Camping. Han sørgede også for morgenkaffe og rundstykker til kræmmerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Esbjergs børn bliver elektriske

Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce