Annonce
Billund

Corona knækker Vorbasse kro: - Det har været op ad bakke hele vejen

Cecilia Veggerby har siden marts i år drevet Vorbasse Kro. Det har på grund af corona været stejlt op ad bakke. På lørdag er det slut. Arkivfoto: Kristina V. Skjoldborg
Cecilia Veggerby har besluttet at lukke Vorbasse Kro efter godt et halvt år. Hun stod klar til at åbne kroen i foråret, og så ramte corona verden og lukkede alting ned.

Vorbasse: Vorbasse Kro lukker. Lørdag bliver sidste åbningsdag i krostuen. Køkkenet er allerede lukket.

Det er coronapandemien, der nu har knækket forpagter Cecilia Veggerbys drømme om at drive en kro.

- Der er ingen udsigter til fester på grund af de nye restriktioner. Det skulle ellers have været vores lyspunkt. I stedet er der så kommet nye begrænsninger, og så går det ikke længere. Det er meget ærgerligt, siger hun.

Annonce

Åbnede da corona ramte

Cecilie Veggerby overtog Vorbasse Kro i februar og åbnede krostuen fra marts - næsten samtidig med, at corona lukkede hele landet ned. Det betød, at selve restauranten ikke kom til at åbne som planlagt.

Det gav en hård start, hvor Cecilia Veggerby blandt andet kæmpede for at skabe liv og indtægt ved hjælp af takeaway. Nedlukningen betød som bekendt også, at Vorbasse Marked, der plejer at trække tusindvis af gæster til byen - og dermed også til kroen - ikke kunne holdes på traditionel vis.

- Det har været op ad bakke hele vejen. Jeg ved ikke, hvad der sker med kroen nu, men jeg skal selv ud og finde et arbejde, siger Cecilia Veggerby, der er uddannet tjener.

Annonce

Svært med kro

Vorbasse Kro har haft en noget omtumlet tilværelse de senere år. I efteråret 2019 gav den daværende forpagter op og gik konkurs efter at have drevet kroen i to år. Han kom med nye idéer som at åbne restauranten på hverdage og give folk mulighed for at købe take-away, men til syvende og sidst måtte han erkende, at det var for vanskeligt at få forretningen til at løbe rundt. Samme erkendelse er Cecilia Veggerby nu nået frem til, og kroen går efter lørdag en usikker fremtid i møde.

Ejerparret Brian Madsen og Jane Langvad, der selv drev kroen i en årrække, har for længst besluttet, at de ikke vil drive kro længere og har derfor forpagtet kroen ud de senere år.

- Det er ikke nemt at drive en kro med de forhold, der er i verden lige nu, så lige nu skal der ikke ske noget med kroen. Vi skal tænke over, hvad vi vil i forhold til kroen. Men det er rigtig ærgerligt, at det ikke kan gå, siger Brian Madsen.

Annonce

Krostuen lørdag

Krokøkkenet er lukket nu, men krostuen er åben indtil på lørdag. Har man købt ølkort og betalt nogle øl på forhånd, er lørdag den 31. oktober indtil klokken 22 derfor sidste chance for at få ølkortet brugt.

Annonce
Billund For abonnenter

Anni og Flemming arbejder alt hvad de kan for børn i Bangladesh: - Det er vores andet hjem

Danmark

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Barejer oplever flere stoffer i nattelivet: Nu efterlyser han samarbejde med andre barer

Haderslev For abonnenter

Efterskolen satte hjerterne i brand: Ti år efter skal Laura og Frederik giftes

Tønder

Skiftedag: Kendt Tønder-kok i spidsen for nyåbnet restaurant i Skærbæk

Vejen

Bilentusiaster skynder sig langsomt: Lokal gruppe vil vise lir og lækre detaljer ved træf på Assersbølgård

Kolding For abonnenter

Han er firmaets mand og en "uddødende race": Nu kan revisor fejre 50-års jubilæum i samme virksomhed

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Billund

Bil rullede om på taget: To køretøjer stødte sammen i kryds

Esbjerg

Jan vil boykotte hjerteklubben EfB efter træner-ballade: - Så længe ledelsen støtter en voldskultur, lægger jeg ikke en eneste krone i kassen

Danmark

Albert Dyrlund er død: Youtuberen drømte om opmærksomhed, men ville også gerne af med den

Aabenraa

16-årige pige fundet: Politiet var bekymret for hende

Aabenraa For abonnenter

Der er 51 år imellem dem: Biavl førte til venskab mellem Alexandra og Egon

EfB

Paul Conway holdt sit løfte til avisen: Nu er der kontakt mellem EfB og van der Vaart

Annonce