Annonce
Billund

Corona knækker Vorbasse kro: - Det har været op ad bakke hele vejen

Cecilia Veggerby har siden marts i år drevet Vorbasse Kro. Det har på grund af corona været stejlt op ad bakke. På lørdag er det slut. Arkivfoto: Kristina V. Skjoldborg
Cecilia Veggerby har besluttet at lukke Vorbasse Kro efter godt et halvt år. Hun stod klar til at åbne kroen i foråret, og så ramte corona verden og lukkede alting ned.

Vorbasse: Vorbasse Kro lukker. Lørdag bliver sidste åbningsdag i krostuen. Køkkenet er allerede lukket.

Det er coronapandemien, der nu har knækket forpagter Cecilia Veggerbys drømme om at drive en kro.

- Der er ingen udsigter til fester på grund af de nye restriktioner. Det skulle ellers have været vores lyspunkt. I stedet er der så kommet nye begrænsninger, og så går det ikke længere. Det er meget ærgerligt, siger hun.

Annonce

Åbnede da corona ramte

Cecilie Veggerby overtog Vorbasse Kro i februar og åbnede krostuen fra marts - næsten samtidig med, at corona lukkede hele landet ned. Det betød, at selve restauranten ikke kom til at åbne som planlagt.

Det gav en hård start, hvor Cecilia Veggerby blandt andet kæmpede for at skabe liv og indtægt ved hjælp af takeaway. Nedlukningen betød som bekendt også, at Vorbasse Marked, der plejer at trække tusindvis af gæster til byen - og dermed også til kroen - ikke kunne holdes på traditionel vis.

- Det har været op ad bakke hele vejen. Jeg ved ikke, hvad der sker med kroen nu, men jeg skal selv ud og finde et arbejde, siger Cecilia Veggerby, der er uddannet tjener.

Annonce

Svært med kro

Vorbasse Kro har haft en noget omtumlet tilværelse de senere år. I efteråret 2019 gav den daværende forpagter op og gik konkurs efter at have drevet kroen i to år. Han kom med nye idéer som at åbne restauranten på hverdage og give folk mulighed for at købe take-away, men til syvende og sidst måtte han erkende, at det var for vanskeligt at få forretningen til at løbe rundt. Samme erkendelse er Cecilia Veggerby nu nået frem til, og kroen går efter lørdag en usikker fremtid i møde.

Ejerparret Brian Madsen og Jane Langvad, der selv drev kroen i en årrække, har for længst besluttet, at de ikke vil drive kro længere og har derfor forpagtet kroen ud de senere år.

- Det er ikke nemt at drive en kro med de forhold, der er i verden lige nu, så lige nu skal der ikke ske noget med kroen. Vi skal tænke over, hvad vi vil i forhold til kroen. Men det er rigtig ærgerligt, at det ikke kan gå, siger Brian Madsen.

Annonce

Krostuen lørdag

Krokøkkenet er lukket nu, men krostuen er åben indtil på lørdag. Har man købt ølkort og betalt nogle øl på forhånd, er lørdag den 31. oktober indtil klokken 22 derfor sidste chance for at få ølkortet brugt.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Billund For abonnenter

Louis Bülow fortæller: Det sidste farvel til min kræftramte mor

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Strandeng med sjældne planter mishandlet: Vil tage flere år at udbedre skaderne

Navne For abonnenter

23-årige Jens er på valsen og tager arbejde, hvor han kommer frem: Må ikke eje en telefon - eller komme tættere end 50 kilometer på sin hjemby

Erhverv

Nabo efter flere gange aftenlarm: - Næste gang ringer jeg til politiet

Navne For abonnenter

Kreativ kunst på kranier: Maiken giver nyt liv til dyrekranier, der ellers bare skulle kasseres

Esbjerg

S-politiker: De kommunale miljø-folk skal have ekspert-hjælp til at rydde op i skandale-sag om giftige stoffer

Esbjerg For abonnenter

Smitten stiger i Danmark: Se hvor vaccinemodstanderne bor i Esbjerg Kommune

Sydjylland

Smitteproblemer bliver mindre i fem kommuner, men trænger sig på i en anden: Syd- og sønderjysk kommune har nu tre-cifret smittetryk

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aabenraa

Motorcykel-ulykke i Padborg: 32-årig mand erklæret død

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Aabenraa

Partierne opruster: 12.000 valgplakater hænges op i Aabenraa Kommune

Haderslev For abonnenter

Far og farbror var glødende nazister og fik lillebror og far med: To familiemedlemmer blev skudt, én forsøgt druknet

EfB For abonnenter

Det må ikke ske i fremtiden: EfB-direktør mener, det er  tosset at lade rigtig, rigtig dygtige fodboldspillere gå uden at få noget for dem

Annonce