Annonce
Billund

Vorbasse Marked slipper for kæmperegning på 70.000 kroner

Vorbasse Marked kan fortsætte sine aktiviteter uændret, da nye regler er blevet droppet. Arkivfoto: Torben Glyum
Formand for Vorbasse Marked, Brian Madsen, ånder lige nu lettet op. Minister har trukket nye regler tilbage, hvilket betyder, at Vorbasse Marked ikke får en ekstra årlig kæmperegning på 50-70.000 kroner.
Annonce

Billund Kommune: Vorbasse Marked kan man ikke sådan vippe af pinden.

Nye regler om en såkaldt pladsfordelingsplan, der ville have udløst en pæn ekstraregning til Vorbasse Marked på mellem 50.000 og 70.000 kroner årligt, kunne ikke have lagt hverken Vorbasse Marked eller formand Brian Madsen ned. Det forsikrer Brian Madsen.

Reglerne skulle være trådt i kraft fra 1. januar, men nu har boligminister Kaare Dybvad (S) besluttet at undtage festivaler og events fra bekendtgørelsen.

Brian Madsen ånder lettet op - selvom han havde en god fornemmelse af, at reglen ville blive stoppet.

- Den er så skæv, som noget kunne være. Der var ikke noget godt argument for den, så det er dejligt, at også Christiansborg-politikere kan kigge indad og erkende en fejl, siger Brian Madsen, der understreger, at reglerne ikke kunne have stoppet Vorbasse Marked.

- Vi bliver ved, og kommer der nye regler, så følger vi dem og opfylder det, vi skal, siger han.

Overskud

Vorbasse Markeds overskud svinger fra år til år. I 2015 havde markedet for eksempel et overskud på 200.000 kroner, mens markedet havde ét af sine bedste arrangementer i 2017 med et overskud på 650.000 kroner. De nye regler ville have taget ti procent af overskuddet.
Annonce

Administrativ ændring

Bekendtgørelsen handlede om en administrativ ændring, der betød, at arrangørerne skulle hyre en ekstern rådgiver til at lave en såkaldt pladsfordelingsplan over arrangementet.

Regningen for dette ville blive større, desto større marked eller fest, og Brian Madsen vurderer, at Vorbasse Marked ville have fået en kæmperegning på mellem 50-70.000 kroner - årligt.

Brian Madsen glæder sig over, at det nu ikke bliver tilfældet, og at paraplyforeningen By- og Markedsfester har arbejdet så intensivt til fordel for sine medlemmer.

- Dét, vi skulle have hyret hjælp til, er noget, vi selv har stået for gennem alle årene. Det handler om, at flugtvejene skal være i orden, og at teltene står med den rigtige afstand og forskellige sikkerhedsprocedurer. Den person, der skulle komme, skulle ingenting gøre - vi skulle bare have fortalt vedkommende, hvordan vi gør, og så skulle han sende det til kommunen, forklarer Brian Madsen.

Annonce

Færre penge til byen

Konsekvensen ville have været, at markedet ikke længere ville kunne dele den samme portion penge ud til de frivillige foreninger, der arbejder med markedet - og der ville ikke have været tale om håndører

- Det ville blive op til 700.000 over ti år. Det er rigtig mange penge, som vi ville se sive væk fra vores lille by til bureaukrati, siger Brian Madsen, der ikke kan lade værre med især at glæde sig over beslutningen på vegne af mange mindre festivaler og arrangementer, som uden tvivl ville have lukket ned.

- Det er dejligt, at vi kan fortsætte vores frivillige aktiviteter uden at blive pelset af staten, siger Brian Madsen, der også roser de to lokale politikere Annie Mathiessen (V) og Troels Ravn (S) for at være en ressource i forhold til at være talerør for området.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce