Annonce
Billund

Rideklub mangler to medlemmer til bestyrelsen: Nu risikerer den at lukke

Vorbasse Rideklub mangler to personer til det videre bestyrelsesarbejde. Findes de ikke, må en nedlukning af klubben i spil. Arkivfoto: Lise Nørgaard
Ved den ekstraordinære generalforsamling i Vorbasse Rideklub forleden var det ikke muligt at finde en ny bestyrelse til klubbens videre færd. Derfor afholdes der nu en sidste ekstraordinær generalforsamling den 6. maj. Findes der ikke en bestyrelse her er alternativet en opløsning af klubben.

Vorbasse: Vorbasse Rideklub kan risikere at stå overfor en opløsning, hvis der ikke findes seks medlemmer og to suppleanter til en ny bestyrelse.

Rideklubben holdt forleden ekstraordinær generalforsamling for netop at finde en ny bestyrelse til det fortsatte arbejde, men det lykkedes ikke.

- Vi manglede to personer for at kunne stifte en ny bestyrelse, fortæller Grith Hjelmager, der er klubbens formand i øjeblikket, men som har valgt at trække sig sammen med to andre medlemmer på grund af personlige årsager.

Annonce

Til mødet deltog 25 ud af klubbens i alt 80 medlemmer.

- Jeg havde nok håbet og forventet, at flere var mødt op, lyder det fra Grith Hjelmager, der er startet op som selvstændig og derfor ikke har tid til at fortsætte arbejdet i bestyrelsen.

- Det er rigtig ærgerligt, at der ikke kan stilles en bestyrelse. Vi kan ikke engang sige, hvad der mangler, for den nye bestyrelse vil konstituere sig efter generalforsamlingen, siger Grith Hjelmager.

Mere hjælp til bestyrelsen

På generalforsamlingen blev der blandt andet talt om, hvordan bestyrelsesarbejdet kan lettes for de siddende medlemmer.

- Problemet er, tror jeg, at der er for mange opgaver, der påhviler bestyrelsen, siger Grith Hjelmager, der oplevede, at mange hjælpere tilbød sig.

- Det kom frem, at bestyrelsen skal melde ud, hvad der er brug for af hjælp. Der kom også forslag til den nye bestyrelse til, hvordan de kan gøre, siger Grith Hjelmager.

Alligevel lykkedes det ikke at få fundet de sidste to personer til bestyrelsen.

- Jeg tror, det hænger sammen med, at folk generelt har nok i deres almindelige dagligdags gøremål. Vores elevholdsforældre sidder desuden ofte i en anden bestyrelse i forvejen, og de synes, det er lige voldsomt nok at skulle indgå i to bestyrelser, og det kan jeg sagtens følge. Jeg ville ikke kunne sidde i to bestyrelser, siger Grith Hjelmager.


Vi håber, at rigtig mange vil møde op til den næste generalforsamling. Der er brug for det.

Grith Hjelmager, nuværende formand for Vorbasse Rideklub


Til den næste ekstraordinære generalforsamling i Vorbasse Rideklub torsdag aften den 6. maj klokken 18.30 er der to punkter på dagsordenen. Det ene punkt er endnu en chance for at finde de sidste to bestyrelsesmedlemmer. Det andet punkt er en lukning af rideklubben.

- Vi håber og tror fortsat på en løsning og på en ny bestyrelse, og derfor håber jeg, at rigtig mange vil møde op, siger Grith Hjelmager.

For at klubben kan opløses, skal halvdelen af medlemmerne møde op, og 2/3 af dem skal stemme for en nedlukning af klubben.

Hvordan en eventuel afvikling af klubben vil foregå, vides endnu ikke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Se på kortet her hvor der er problemer: Sønderjyske udlejere holder på pengene og udskriver store regninger

Annonce