Annonce
Billund

Vorbasse samlede lidt mere ind end sidste år til verdens flygtninge

Vorbasse: - I Vorbasse var vi heldige med efterårsvejret her første søndag i november, hvor vi har tradition for at indsamle penge til Dansk Flygtninge Hjælp (DFH). 17 indsamlere var sendt ud på sognets 14 ruter, hvilket resulterede i 13.000 kroner, som er cirka 1.000 kroner mere end i 2018.

Sådan lyder det fra Dansk Flygtningehjælp lokalt.

- Vi havde to personer på tre landruter, så den ene hurtigt kan komme ud af bilen og modtage penge, mens den anden vender og gør klar til næste ejendom. Vi har en meget trofast skare, som år efter år møder op for at tage en rute, og det er vi meget glade for, oplyser Karin og Kristian Hansen, som koordinerede indsamlingen.

De fortsætter:

- Ja, i år mødte en af de trofaste op, selvom hun havde fødselsdag. Godt gået!

- Vi sluttede af med kaffe og brød, som er krydret med hyggesnak og lidt frugt. På landsplan blev der indsamlet godt 11 millioner kroner, og det svarer til, at cirka 51.000 familier i flygtningelejre kan få et nyt hjem, så jo, tiden at gå en rute giver virkelig glæde ude i verdens mange flygtningelejre, lyder det fra Karin og Kristian Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce