Annonce
Billund

Vorbasse vil belønne de kønneste forandringer med 10.000 kroner

Den, der har lavet den flotteste renovering eller det flotteste nybyggeri i Vorbasse, kan se frem til et økonomisk skulderklap. Arkivfoto: Lars Fahrendorff
Vorbasse Lokalråd og foreningen Den Dynamiske Landsby vil fremover give en kontant belønning til den, der med den flotteste renovering eller det flotteste nybyggeri har været med til at forskønne Vorbasse.

Vorbasse: Renoveringen af et gammel og udslidt hus kommer ikke kun husets ejer til gode. Det kommer hele lokalområdet til gode.

Det mener de i hvert fald i Vorbasse, og det er baggrunden for, at Vorbasse Lokalråd og foreningen Den Dynamiske Landsby har besluttet hvert år at give et økonomisk skulderklap til en husejer, som med sin renovering eller sit nybyggeri har bidraget til at ændre helhedsindtrykket i Vorbasse til det bedre.

- Vi har set rundt omkring, især i de udfordrede områder, at man skal gøre noget aktivt for at pynte på byerne og gøre dem mere attraktive, så folk, når de kører igennem, synes, at det er en pæn by. Vorbasse er som mange andre små byer udfordret af nogle få boliger, som ikke pynter i landskabet, fortæller Jeremy Watts, der er formand for foreningen Den Dynamiske Landsby.

Annonce

Frist 29. februar

Alle kan komme med indstillinger til, hvem der skal vinde prisen for den flotteste forskønnelse af Vorbasse. Indstillinger skal senest den 29. februar sendes via e-mail til adressen lokalraad@vorbasse.dk.

To lokale sponsorer, Sparekassen Kronjylland og Jysk Vindueskompagni, støtter med tilsammen halvdelen af beløbet, mens de to foreninger bag giver det resterende.

Renovering eller nybyggeri

Idéen med at give et skulderklap til nogle af dem, der forskønner Vorbasse, er kommet efter en helt konkret episode.

- For ikke så længe siden blev en af de ældre boliger i Hovedgaden opkøbt af nogle unge mennesker, som knoklede med at sætte det i stand. Alle har efterfølgende sagt, at det har givet et løft til ikke bare boligen, men til hele byen, fortæller Jeremy Watts.

Alle kan derfor komme med indstillinger til, hvem de mener skal have den fornemme pris. Der kan både være tale om renoveringer af ældre bygninger samt byggeri af nogle helt nye.

- Vi håber i særdeleshed, at der kan være tale om renoveringer, men det kan være begge dele. Det kan også være, hvis nogen omlægger sin have, så det bliver rigtigt flot og giver byen et løft, siger Jeremy Watts.

Hvad de 10.000 kroner skal bruges til, er helt op til de personer, der ender med at få prisen - og de ekstra kroner.

- Det er 10.000 kroner lige ned i foret. Men de mennesker, som modtager sådan et skulderklap, er formentlig sådan nogle, der gerne vil putte dem i deres hus eller have. Det håber vi i hvert fald, siger Jeremy Watts.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Annonce