Annonce
Billund

Vorbasse vokser: - Her er gode mennesker, der holder gang i udviklingen

Gennem de seneste år er der blevet arbejdet en del med byfornyelse i Vorbasse. Byen har desuden et aktivt foreningsliv og nogle gode faciliteter, og det kan ifølge lokalrådsformanden være en af grundene til, at byen er vokset. Arkivfoto: Lars Fahrendorff.
Vorbasse er et meget aktivt lokalsamfund, og det kan være en af årsagerne til, at byen stille og roligt vokser. I løbet af de seneste 10 år er byens indbyggertal vokset med seks procent.

Vorbasse: Med en tilvækst i indbyggertallet på 75 er Vorbasse en af de byer, der er vokset i løbet af de seneste 10 år. Pr. 1. januar 2021 boede der ifølge Danmarks Statistik 1325 mennesker i Vorbasse, som dermed er vokset med seks procent i løbet af det seneste årti.

Det er en udvikling, der glæder formanden for Vorbasse Lokalråd, Jørn Poulsen, som dog ikke kan komme med nogen entydig forklaring på, hvorfor byen har oplevet fremgang.

- Her er nogle mennesker, som prøver at holde gang i udviklingen. Vi har vores byfornyelsesprojekt, som efterhånden har kørt i fem-seks år, og vi har nogle fine faciliteter i form af skole, børnehave og fritidscenter. Det er forhåbentlig sådan nogle ting, der kan være med til, at nogle kigger på Vorbasse som et sted, hvor der sker noget, siger lokalrådsformanden.

Annonce

Ramte plet med padeltennis

Vorbasse er landskendt for sit årlige marked, der hver sommer – når coronasituationen altså ikke forhindrer det – lokker omkring en kvart million mennesker på besøg. Byen er dog meget mere end bare markedet, og Jørn Poulsen nævner blandt andet den lokale tennisklub som et eksempel på en succeshistorie.

Det er efterhånden et par år siden, at tennisklubben indviede de nye baner til padeltennis, og det viste sig at være særdeles klogt og fremsynet.


Vi har vores byfornyelsesprojekt, som efterhånden har kørt i fem-seks år, og vi har nogle fine faciliteter i form af skole, børnehave og fritidscenter. Det er forhåbentlig sådan nogle ting, der kan være med til, at nogle kigger på Vorbasse som et sted, hvor der sker noget.

Jørn Poulsen, formand, Vorbasse Lokalråd


- På det tidspunkt tror jeg ikke, at mange vidste, hvad padeltennis gik ud på. Men den lokale tennisklub har fået meget stor fremgang på baggrund af det, og i alle større byer er det åbenbart hittet for tiden, at man skal etablere sådan en padeltennisbane, siger Jørn Poulsen.

Annonce

Velkomstministre

Vorbasse Lokalråd gør desuden en del ud af at byde nye beboere velkomne til byen. Personer, der flytter til Vorbasse, bliver budt velkommen med en kurv overrakt af en af lokalrådets to velkomstministre, og samtidig bliver de nye beboere kort beskrevet på lokalrådets hjemmeside. Alt sammen er det med til at skabe en følelse af samhørighed.

- For mig som borger er det rart at vide, at der er flyttet nogle ind på den pågældende adresse. Omvendt håber jeg også, at dem, der flytter ind og får kurven, kan bruge det til at blive synlige i byen, og der bliver gjort opmærksom på, at der er flyttet nogle nye ind, siger Jørn Poulsen.

Annonce
Kultur For abonnenter

Louis Bülow fortæller: Da Sputnik satte mit barndoms land på den anden ende

Danmark

Lørdagens coronatal: 749 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Voldsom stigning i brug af ufaglærte: Her plejes flest ældre af ansatte uden uddannelse i Syd- og Sønderjylland

Kolding For abonnenter

17-årige Seval står overfor et stort valg: Drømmer om det danske landshold, men har fået tilbud fra den tyrkiske landstræner

Aabenraa

Politiet efterlyser: 68-årig dement kvinde er gået fra Rødekro

Esbjerg

Bilfærge til Fanø sat ud af spillet: Passagerfærge sat ind

Sydjylland For abonnenter

Lille Heidi forsvandt i den blå luft - stedfaderen blev senere fængslet for børnemishandling

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat For abonnenter

Kommentar: Selvfølgelig bliver Billund større - også med en motorvej

Vejen For abonnenter

Brian tabte 90 kilo: - Min kone siger, hun har fået en mand

Varde

Linda er en af de irriterende pårørende: Datter på 70 insisterer på at blive hørt om sin mors behandling

Varde For abonnenter

Hun søgte aktiv dødshjælp, før en kostomlægning befriede hende fra et liv i smerter

Sønderborg For abonnenter

Arthur lod håret gro efter at have haft kræft tæt på livet: Nu lader han de lange lokker falde

EfB

Ny kvinde i lægestaben: EfB med nødberedskab på bænken

Annonce