Annonce
Billund

Vorbasses nye aktivitetsakse er klar til indvielse

Vorbasse Fritidscenter har fået et nyt udendørs aktivitetsområde, Aktivitetsaksen, som er klar til indvielse. Arkivfoto: Benny F. Nielsen.
Multibane, løbebane og udendørs fitnessområde. Det er blandt de ting, som er klar til at blive taget i brug i Vorbasse. Den 5. november er der indvielse af hele Aktivitetsaksen.

Vorbasse: Det er blevet lidt sjovere at færdes udenfor i området ved Vorbasse Fritidscenter. Aktivitetsaksen er blevet færdig, og det bliver markeret fredag den 5. november med en officiel indvielse.

Området består af et udendørs fitnessområde, en løbebane med automatisk tidtagning, en multibane, et sandområde samt afslapningsbænke og legeredskaber.

- Det er det projekt, vi har sat i gang, som nu er afsluttet. Om der kan komme mere til, ved vi ikke endnu, fortæller Gitte Holmgaard, som er en af de mange frivillige, der gennem en længere periode har arbejdet på at få fornyet området omkring fritidscentret.

Annonce

Selvom Aktivitetsaksen, som området bliver kaldt, nu står klar til indvielse, er det langt fra ensbetydende med, at der kommer til at ske mere.

- Der er nogle herude, som går og pusler med lidt mere. Så det kan være, at området kommer til at knopskyde yderligere. Men denne fase er færdig, og det synes vi bestemt er værd at fejre, siger Gitte Holmgaard.

Ingen kunstgræsbane

I Vorbasse havde man sat næsen op efter, at området også skulle have en kunstgræsbane. Der var samlet i alt 4,5 millioner kroner til etablering, men det skulle ske under den forudsætning, at Billund Kommune ville overtage ejerskabet og dermed den årlige driftsudgift på 100.000 kroner. Det har de lokale politikere valgt at vende tommelfingeren nedad til, og dermed tyder det på, at det projekt nu er dødt.

Indvielse

  • Indvielsen af Vorbasse Aktivitetsakser finder sted fredag den 5. november mellem klokken 15.30 og 17.00.
  • Der er mulighed for at gå rundt i området og prøve de forskellige aktiviteter. Der vil være instruktører til stede, så der bliver mulighed for at få en grundig vejledning i, hvordan de forskellige ting skal bruges.

- Det er svært at se, når der ikke er kommunal opbakning til det. Vi har et mantra herude om, at vi gerne vil skabe tingene sammen, men når det er en forudsætning, at kommunen er med, er idéen ligesom faldet, siger Gitte Holmgaard.

Der er nogle herude, som går og pusler med lidt mere. Så det kan være, at området kommer til at knopskyde yderligere.

Gitte Holmgaard

Det bliver til gengæld skolen og fritidscentret - og dermed i sidste ende kommunen - der kommer til at drive Aktivtetsaksen. Det er der slet ikke noget underligt i, selvom kommunen altså ikke ønskede at stå for driften af en kunstgræsbane.

- Det er en del af det projekt, som er blevet tegnet helt fra begyndelsen, og som er blevet udviklet i samarbejde med kommunen. Så det er helt naturligt, siger Gitte Holmgaard.

Annonce
Billund For abonnenter

Diskoteksejer i 37 år om ny nedlukning: Psykisk er det hårdt, at min handlekraft bliver taget fra mig

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Hotel- og barejer sad midt i middagsselskab, da de nye restriktioner blev præsenteret: Mentalt er det næsten ikke til at holde til

Kolding For abonnenter

29-årig mor dømt for at tæve kæreste med ledning og stikke ham med kniv: Nu er parret kærester igen

Esbjerg

Borgmestre raser efter besøg på Christiansborg: - Folketingspolitikere befinder sig jo på en anden planet

Sydjylland

Stort spillested er 'pisse skuffet' over nye nedlukninger: Kan miste en halv million og må send medarbejdere hjem

Her er de nye restriktioner: Skolebørn sendes hjem, julefrokoster bør droppes, og nattelivet lukkes ned

Erhverv For abonnenter

Prisbelønnet industrivirksomhed er gået konkurs: Nu skal den sælges til højestbydende for at redde arbejdspladser

Billund

Endnu flere skal opdage, at Børnlille er vokset

Aabenraa

Efter et hårdt første leveår med nedlukninger og restriktioner: Restaurant får stor hæder i førende dansk spiseguide

Vaccine tilpasset Omikron kan være klar til marts

Aabenraa

Ny borgmester takkede forgængeren med en klump i halsen

Erhverv For abonnenter

Tre venner fra 3.g bag nyt iværksætterfirma: Vil skrotte karkluden og sæbe til rengøring

Sydjylland

Kroejer frustreret over nye coronakrav: - Jeg er spændt på, hvor mange der afbestiller

Annonce