Annonce
Læserbrev

Vores byråd kan ikke trække en kanin op af hatten

Læserbrev: Der bygges i denne tid en del rundt om i landet, og i Kolding bygges der også ret meget. Byrådet i Kolding mener nemlig, ganske fejlagtigt, at propper man en by med boliger, så bliver byen levende og særdeles attraktiv.

Problemet for vores udbrændte byråd er bare, at en tilstoppet by aldrig bliver eller har været tiltrækkende på mennesker, den største attraktion for mennesker er andre mennesker og ikke grimme firkantede klodser omgivet af beton og asfalt.

Det moderne ord som byrådet har fået på hjernen er byfortætning, et begreb som man skal passe på med, da det kan ødelægge en by generationer frem i tiden og skade byens omsætning ret betydeligt. Prøv at betragte byen som din dagligstue, der skal være grønt, frie områder og møbler i nævnte rækkefølge, propper man stuen fuld af møbler, så bliver den ikke særlig hyggelig, det samme gælder for en by.

Koldings muligheder for gode sammenhængende byrum er snart udtømte, og har man først bygget alt til, så bliver det svært at rive ned og lave om. Man kan kun ærgre sig over, at en by som Kolding ikke får udnyttet det potentiale, som der er i byen, mere liv langs åen, en flot åben plads på Klostergårds grunden, bedre udnyttelse af de forskellige baggårde i forbindelse med gågaden osv. Der skal i den grad skiftes folk ud i Kolding, for vores nuværende byråd trækker ikke en kanin op af hatten lige som i Aarhus med Åboulevarden, Kolding Byråd kommer med pinligt ringe løsninger på byens problemer, plastkrukker, krydsfinerkasser, et afdanket bordtennisbord, gratis p-pladser osv. Synd og skam at den før så levende by Kolding lider under en mangelfuld og inkompetent ledelse.

Annonce
Det er ikke løsninger,som plastkrukker, krydsfinerkasser, et bordtennisbord og gratis p-pladser, at Kolding har brug for, mener læserbrevsskribenten. Arkivfoto
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Johannes leder efter Mohamed i Ribe

Vejen

Nye vidner bliver afhørt i Vejen-sagen

Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Varde

Købmand berørt over sur smiley: Der var ingen fare for fødevaresikkerheden

Annonce