Annonce
Varde

Vores Net forventer kundeflugt efter krigen mellem YouSee og Discovery

Fra den første januar forsvinder en lang række tv-kanaler fra YouSees tv-pakker som en konsekvens af tv-krigen mellem YouSee og Discovery. Vores Net med 9.000 husstande forventer på den baggrund, at den vil miste kunder. Foto: Henrik Reintoft
Netværksforeningen Vores Net med 9.000 husstande som kunder bakker YouSee op i tv-krigen mod Discovery. Selv forventer Vores Net at miste medlemmer.

Varde: Når rådhusklokkerne har slået 12 gange nytårsaften, så ændres tv-pakken for medlemmer hos Vores Net. Væk er blandt andet Kanal 5, Kanal 6, Canal 9 og Eurosport 1 og 2 i grundpakkerne. Tv-kanalerne viser blandt andet fodboldlandskampe og kampe fra Superligaen og Premier League.

Vores Net er en netværksforening, der leverer tv og internet til cirka 9.000 husstande i byerne Varde, Sig, Alslev, Billum, Janderup, Horne, Oksbøl, Tinghøj og Næsbjerg.

Vores Nets formand, Søren Kold, er klar i mælet:

- Det får den konsekvens, at vi kommer til at miste medlemmer, siger han.

Især da det ikke mere koster penge at melde sig ud. Det blev ulovligt for cirka fire år siden.

Annonce

Det kommer til at ske

  • Vores Net med 9.000 husstande får i dag sit tv fra YouSee. Ved at være så mange er priserne cirka 25 procent lavere, end hvis man selv købte tv-pakkerne.
  • Fra nytår udgår Kanal 5, Kanal 6, Canal 9 og Eurosport fra grundpakkerne. Og de kan ikke købes i YouSees bland selv-pakke, da YouSee ikke er nået til enighed med Discovery om en aftale. Derudover udgår Kanal 4, ID – Investigation, Discovery Channel, TLC, Animal Planet og Discovery Science.
  • Discovery har selv oprettet streamingtjenesten Dplay med de 11 kanaler. Lige nu er der to pakker, der koster henholdsvis 99 og 179 kroner i måneden.

Dobbelt så dyr

Vores Net har i mange år fået sine tv-pakker fra YouSee. En leverandør, som fra nytår ikke vil have de ovennævnte programmer fra Discovery, der selv har oprettet sin egen streamingtjeneste, Dplay.

YouSee har simpelt smidt programmerne ud af grundpakkerne. Og det har Søren Kolds forståelse for, og han bruger Kanal 5 som begrundelse:

- Den er dobbelt så dyr som TV 2, som bliver set af seks gange flere seere. Det er helt urimeligt, siger Søren Kold.

Så for ham har Discovery en særdeles dårlig sag:

- Vores fokus er fleksibilitet og pris. YouSee har den laveste pris. Hvis deres produkt bliver for dårligt, så må vi tage konsekvensen af det, siger Søren Kold.

Internettet vigtigere

Han og bestyrelsen klapper i første omgang hesten og ser, hvad der sker i det nye år. Det vil tage mellem et halvt til et helt år at skifte YouSee ud med en ny leverandør. Samlet pris er cirka 13 millioner kroner.

- Det har vi sparet op til. Det er en fornuftigt drevet forening, og vi har budgetterne klar, siger Søren Kold.

For bestyrelsen har forberedt sig på, at det i fremtiden ikke er tv-pakker, der er det vigtigste.

- Internettet er det vigtigste. Det er der, vi tjener vores penge, siger Søren Kold.

På sigt er det op til kunderne selv at vælge leverandør, for det bliver en streamingtjeneste, som Vores Net ikke har noget at gøre med.

Formand Søren Kold fra Vores Net fortæller, at de ser tiden an. Men hvis det er nødvendigt at skifte tv-udbyder, så har Vores Net de 13 millioner kroner, det koster at udskifte både signalbokse og modtagerstation. Arkivfoto: Foto. John Randeris
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce