Annonce
Tarm

Vort jobcenter er næstbedst i Danmark: Ringkøbing-Skjern fastholder topplacering

Vort jobcenter ligger stadig i top. Arkivfoto.
Fagbevægelsens jobcenterindeks viser, at de stadig gør et godt arbejde på Ringkøbing-Skjern Kommunes jobcenter.

RINGKØBING-SKJERN: Vi ligger stadig i top, men har dog måttet afgive førstepladsen til Holstebro og "nøjes" med andenpladsen lige foran Vejen Kommune.

Sådan ser fagbevægelsens jobcenterindeks for 2019 ud, og dermed har vi mistet den førsteplads, vi havde i 2018.

- Jeg er rigtig glad for, at vi fastholder en høj placering som nummer to. Det illustrerer værdien af de prioriteringer, vi har i vores kommune, og som kommer til udtryk i beskæftigelsesudvalget men også i de mange fora, hvor aktørerne er samlet for at trække på samme hammel, siger den lokale LO-formand, byrådsmedlem Helge Albertsen.

Jobcenterindekset er udarbejdet for at kunne give et øjebliksbillede af jobcentrenes aktive indsats målt på fem forskellige indsatsområder:

Aktiveringsomfang generelt, brug af opkvalificering og uddannelse i aktiveringsindsatsen, længde af ledighedsperioder, længde af sygedagpengeperioder og overledighed blandt indvandrere.

Ringkøbing-Skjerns flotte placering skyldes, at vi ligger højt på især områderne uddannelsesandel, varighed af sygedagpenge og merledighed blandt ikkevestlige indvandrere.

Annonce

Uddannelse vejen frem

Sygedagpengeperioden er i gennemsnit 5,9 uger kortere i Ringkøbing-Skjern end resten af landet. Samtidig ligger Ringkøbing-Skjern jobcenters uddannelsesandel på 31,9 procent og dermed 9,1 procent højere end landsgennemsnittet.

Vi ligger dog ikke på førstepladsen, hvilket Helge Albertsen gerne havde set.

- Selvfølgelig havde jeg håbet på en topplacering, når det gælder uddannelse, og derfor må vi stræbe efter, at det er et redskab, der skal bruges endnu mere, siger han.

- Med de stærkt stigende krav til uddannelse og kvalifikationer på et mere og mere digitaliseret arbejdsmarked er uddannelse vejen frem for en varig tilknytning til arbejdsmarkedet, fastslår Helge Albertsen.

Fagbevægelsen understreger, at jobcenterindekset har fokus på, om de arbejdsløse møder den bedst mulige indsats i jobcentrene til at komme tilbage til arbejdslivet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi gør det fortsat ikke godt nok

Møgsagerne i det offentlige Danmark har stået i kø med milliardsvindel med udbytteskat, misbrug af Socialstyrelsens midler og tilsyneladende meget grove forhold hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Lokalt har vi såmænd også haft et tilfælde, hvor fire personer er blevet sigtet for bedrageri mod Sygehus Lillebælt. Alt dette til trods: Vi er fortsat verdens mindst korrupte land sammen med New Zealand. Det viser anti-korruptionsbevægelsen Transparency Internationals årlige undersøgelse af forholdene i 180 lande. Egentlig er det ikke så overraskende. Inderst inde ved de fleste danskere jo godt, at bestikkelse hører til sjældenhederne. Få borgere kunne finde på at tilbyde myndighedspersoner erkendtligheder i forventning om modydelser. Og endnu færre offentligt ansatte kunne formentlig drømme om at tage mod penge eller tvivlsomme vennetjenester. Vi har grund til at glæde os over dette forhold. Korruption er en kræftsvulst på samfundet. Den gør alt dyrere og langsommere, fordi udgifterne til korruption skal lægges oven i prisen på alle projekter, hvor man tilmed langtfra kan være sikker på, at de bedste og billigste får overdraget en given opgave. Derfor er det heller ikke noget tilfælde, at de mest korrupte lande som regel også er de fattigste med for eksempel Sydsudan, Somalia og Syrien som nationer, der både er bundkorrupte og aldeles rædselsfulde at bo i. Korruption er imidlertid langtfra kun et økonomisk problem. Endnu værre er det, at bestikkelse tærer på ethvert samfunds vigtigste kapital, nemlig tilliden mellem borgerne indbyrdes og i forhold til myndighederne. Danmark er fortsat et samfund bygget på gensidig tillid. Men ligesom vi trods førstepladsen mister point på opgørelsen over korruptionens omfang, er der også en blevet plads til en lille tvivl i mange danskeres forhold til myndighederne. Den situation er netop opstået på grund af den senere tids mange skandaler. Så jo, vi gør det godt. Men vi gør det fortsat ikke helt godt nok.

Regionalt For abonnenter

Borgmestre raser over skrottede solcelle-planer for millioner: - Det er fuldstændig vanvittigt

Annonce