Annonce
Sønderborg

Vovser trodsede vejret på Valentinstur

Trods regn og rusk var vovserne ikke til at holde tilbage på deres Valentinstur til gavn for deres hjemløse artsfæller. Foto: Ludvig Dittmann
Vejret var barskt, men hjerterne bløde da knap en snes hundeejere med deres firbenede familiemedlemmer søndag gik tur fra Maxi Zoo for at hjælpe hjemløse hunde.

Sønderborg: Som hundeejer må man tage vejret, som det kommer og ellers klæde sig på efter det. Det har knap en snes hundeejere da også taget til sig, da de søndag formiddag mødes hos Maxi Zoo i Stenager Centret for at gå en Valentinstur til gavn for Dyrenes Beskyttelse.

- Der er 18 tilmeldte, men med den regn og blæst kommer der nok ikke så mange flere, vurderer butikschef Henriette Barlebo, mens hun skriver diplomer til de fremmødte.

Det er nu anden gang Maxi Zoo i Sønderborg er med til det velgørende arrangement efter åbningen forrige år. Konceptet er, at deltagergebyret på 40 kroner plus yderligere ti kroner fra butikken går til Dyrenes beskyttelse.

- Her bruger vi pengene til at hjælpe hjemløse hunde, tilføjer Jytte Ruwald, som deltager på vegne af Dyrenes Beskyttelse i Sønderjylland. Selv har hun hønsehunden Edda med i snor.

Annonce
Det er en sjælden race, og mig bekendt er Lucas den eneste i Vesteuropa.

Bjarne Nielsen

En sjælden race

Ellers er der både store og små hunde blandt deltagerne. Bjarne Nielsen fra Broager har sin Lucas på fire år med - Balkanstøver af race. Det er en jagt- og sporhund, som bliver brugt til vildsvinejagt i blandt andet Serbien, hvor den stammer fra.

- Det er en sjælden race, og mig bekendt er Lucas den eneste i Vesteuropa, forklarer Bjarne Nielsen og kan afsløre, at Lucas har været i kamp med en mårhund, som dog reddede livet ved at stikke af.

Venneparret Reiner Rasmussen og Martina Truelsen fra Guderup har to finske laphunde med. Luna og Mikko på 12 år. Martina er en sand dyreven og har også hjulpet i et kattelaug og aktiv i foreningen Ulvetid, der oplyser om ulve. Et dyr, der som bekendt, deler vandene efter det er kommet til Danmark igen.

Både Reiner og Martina har besøgt et ulvecenter i Belgien, hvor de har kunnet lære mere og været i nærkontakt med ulvene.

- Jeg er faktisk gudmor for en ulv dernede, tilføjer Martina Truelsen.

Kaffe og godtepose

Dagens gåtur er på cirka 45 minutter rundt i de nærliggende grønne områder og stier, men kan dog forkortes, hvis vejret bliver for vådt.

- Og så er der kaffe til de tobenede og en godtepose til de firbenede, når vi kommer tilbage, lover Henriette Barlebo, inden hundene med deres herrer sendes ud ad døren og videre på den forblæste parkeringsplads, hvor vindstødene hurtigt får sat hundepelsen på prøve.

Bjarne Nielsen fra Broager har en sjælden hunderace - Lucas er af serbisk afstamning og er en Balkanstøver. Foto: Ludvig Dittmann
Der var masser af liv i hundehøjde, da Maxi Zoo havde inviteret til Valentinstur til gavn for Dyrenes Beskyttelse. Foto: Ludvig Dittmann
Venneparret Reiner Rasmussen og Martina Truelsen var kommet fra Guderup for at deltage - selvfølgelig med hunde. To finske laphunde med navnene Luna og Mikko. Foto: Ludvig Dittmann
Jytte Ruwald er med i Dyrenes Beskyttelse og deltog selv i gåturen med sin hund Edda - en gammel dansk hønsehund på tre år. Foto: Ludvig Dittmann
Benet skal lige løftes inden det går løs. Foto: Ludvig Dittmann
De firbenede hilste på hinanden med snuder og bjæf. Foto: Ludvig Dittmann
Vovser på Valentinsdag samler ind til Dyrenes Beskyttelse. Foto: Ludvig Dittmann
Vovser på Valentinsdag samler ind til Dyrenes Beskyttelse. Foto: Ludvig Dittmann
Vovser på Valentinsdag samler ind til Dyrenes Beskyttelse. Foto: Ludvig Dittmann
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Studerende føler sig tvunget i praktik på trods af coronafrygt: Takker man nej, må man tage orlov

Annonce