Annonce
Esbjerg

Voxeværket indtager Torvet i Esbjerg

Henrik Oxe, indehaver af konceptet med deleøkonomi, kontorfællesskabet, Voxeværket, rykker ind på en adresse på Torvet i Esbjerg. Arkivfoto

Voxeværket, der tilbyder kontorfællesskab til store og små firmaer, lejer hele 2. sal af Bangs Gård på Torvet.

Esbjerg: Voxeværket er Danmarks stærkeste tilbud til virksomheder med voxeværk.

Sådan beskriver Henrik Oxe, indehaver af det hastigt voksende kontorfællesskab, Voxeværket, som netop har åbnet på en af de mest attraktive lokaliteter i Esbjergs midtby. Med adresse på Torvet har Voxeværket indgået en lejeaftale med ejendomsselskabet Bangs Gård A/S ved Mads og Mia Dam Jensen, hvorefter det nye kontorfællesskab råder over cirka tusind kvadratmeter på 2. sal i ejendommen på hjørnet af Torvet og Skolegade, hvor tidligere advokatfirmaet Kirk Larsen & Ascanius var placeret, før man rykkede ind i White House på Esbjerg Strand.

Ifølge Henrik Oxe har han igennem en årrække haft et godt øje til Esbjerg, og i forvejen stiller Voxeværket i alt omkring 20.000 kvadratmeter kontor til rådighed for omkring 460 større og mindre lejere rundt om i hele landet.

Konceptet er enkelt og har været i voldsom fremgang siden finanskrisen. Før 2010 var der i Danmark omkring 40 kontorfællesskaber. I dag er der 440.

Der er nemlig kommet flere små virksomheder, og de efterspørger det, som fællesskaberne kan tilbyde.

Hele vores samfundsstruktur er midt i en reform, og her er Voxeværket er en ny måde for virksomheder at holde til.

Henrik Oxe, indehaver af Voxeværket
Det er denne markante ejendom på Torvet, som nu bliver hjemsted for Voxeværket i Esbjerg.

Mangler lejere

- Hele vores samfundsstruktur er midt i en reform, og her er Voxeværket en ny måde for virksomheder at holde til. Konceptet udfordrer idéen om, at virksomheder skal sidde i hver deres aflukkede bygning med hver deres mødelokale, køkken, toilet og hvad der ellers hører til. I stedet skal virksomhederne sidde i et stort kontorfællesskab, lukkede kontorer i et mix med åbne, faste arbejdspladser, hvor man deles om faciliteterne, sammen med andre. På den måde er der penge at spare på huslejen, da udgifterne deles. Men endnu vigtigere er den sparring, som kan finde sted virksomhederne imellem, forklarer Henrik Oxe.

Han er først lige rykket ind i Esbjerg, og indtil videre har han ikke nogen kunder i butikken, men han er overbevist om, at der findes et behov, og at lejerne nok skal komme, som det er sket i de andre danske byer, hvor Voxeværket driver kontorfællesskaber.

- Lige nu har vi fuldt udsolgt i Taastrup, i Roskilde har vi venteliste, og i de øvrige huse er belægningsprocenten mange steder over 90. I Esbjerg har vi lige overtaget lejemålet, og man skal være hjerteligt velkommen. Vi har stadig pladsen, siger Henrik Oxe.

Han vurderer, at kontoret i Esbjerg vil kunne blive arbejdssted for omkring 10-20 virksomheder og op mod 30-50 personer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce