Annonce
Esbjerg

Voxeværket indtager Torvet i Esbjerg

Henrik Oxe, indehaver af konceptet med deleøkonomi, kontorfællesskabet, Voxeværket, rykker ind på en adresse på Torvet i Esbjerg. Arkivfoto

Voxeværket, der tilbyder kontorfællesskab til store og små firmaer, lejer hele 2. sal af Bangs Gård på Torvet.

Esbjerg: Voxeværket er Danmarks stærkeste tilbud til virksomheder med voxeværk.

Sådan beskriver Henrik Oxe, indehaver af det hastigt voksende kontorfællesskab, Voxeværket, som netop har åbnet på en af de mest attraktive lokaliteter i Esbjergs midtby. Med adresse på Torvet har Voxeværket indgået en lejeaftale med ejendomsselskabet Bangs Gård A/S ved Mads og Mia Dam Jensen, hvorefter det nye kontorfællesskab råder over cirka tusind kvadratmeter på 2. sal i ejendommen på hjørnet af Torvet og Skolegade, hvor tidligere advokatfirmaet Kirk Larsen & Ascanius var placeret, før man rykkede ind i White House på Esbjerg Strand.

Ifølge Henrik Oxe har han igennem en årrække haft et godt øje til Esbjerg, og i forvejen stiller Voxeværket i alt omkring 20.000 kvadratmeter kontor til rådighed for omkring 460 større og mindre lejere rundt om i hele landet.

Konceptet er enkelt og har været i voldsom fremgang siden finanskrisen. Før 2010 var der i Danmark omkring 40 kontorfællesskaber. I dag er der 440.

Der er nemlig kommet flere små virksomheder, og de efterspørger det, som fællesskaberne kan tilbyde.

Annonce

Hele vores samfundsstruktur er midt i en reform, og her er Voxeværket er en ny måde for virksomheder at holde til.

Henrik Oxe, indehaver af Voxeværket
Det er denne markante ejendom på Torvet, som nu bliver hjemsted for Voxeværket i Esbjerg.

Mangler lejere

- Hele vores samfundsstruktur er midt i en reform, og her er Voxeværket en ny måde for virksomheder at holde til. Konceptet udfordrer idéen om, at virksomheder skal sidde i hver deres aflukkede bygning med hver deres mødelokale, køkken, toilet og hvad der ellers hører til. I stedet skal virksomhederne sidde i et stort kontorfællesskab, lukkede kontorer i et mix med åbne, faste arbejdspladser, hvor man deles om faciliteterne, sammen med andre. På den måde er der penge at spare på huslejen, da udgifterne deles. Men endnu vigtigere er den sparring, som kan finde sted virksomhederne imellem, forklarer Henrik Oxe.

Han er først lige rykket ind i Esbjerg, og indtil videre har han ikke nogen kunder i butikken, men han er overbevist om, at der findes et behov, og at lejerne nok skal komme, som det er sket i de andre danske byer, hvor Voxeværket driver kontorfællesskaber.

- Lige nu har vi fuldt udsolgt i Taastrup, i Roskilde har vi venteliste, og i de øvrige huse er belægningsprocenten mange steder over 90. I Esbjerg har vi lige overtaget lejemålet, og man skal være hjerteligt velkommen. Vi har stadig pladsen, siger Henrik Oxe.

Han vurderer, at kontoret i Esbjerg vil kunne blive arbejdssted for omkring 10-20 virksomheder og op mod 30-50 personer.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Illegal indvandrig er alarmerende

Fra statistikkerne ved vi, at der er godt 800.000 indvandrere og efterkommere i Danmark. Opgørelserne siger naturligt nok ikke noget om den illegale indvandring, da de pågældende personer ikke er registreret. Men Rockwool Fonden har et skøn. Ved hjælp af en avanceret statistisk model vurderer Rockwool Fonden, at cirka 26.000 personer opholder sig ulovligt i landet. Det er en stigning på 18 procent, siden fonden kom med sin seneste rapport i 2016. Nyheden er alarmerende. Et er den lovlige immigration, der så sandelig også har skabt udfordringer. Men noget ganske andet er, at vores land åbenbart huser mennesker, vi intet aner om. Vi har således ikke mulighed for at tjekke, om de pågældende er farlige kriminelle eller måske endog terrorister. I sagens natur er der indbyggede usikkerheder i rapporten. Men ifølge fondens egen forskningsenhed holder det med 95 procents sandsynlighed stik, at mellem 23.000 og 29.000 personer lever under jorden her til lands. Hver og en af dem er en for mange. Tilsyneladende er der to former for illegal indvandring. Uvist hvordan lykkes det åbenbart nogle mennesker at snige sig hertil og gå i skjul. Andre indrejser lovligt, men opholder sig efterfølgende i Danmark i strid med lovgivningen. Blandt andet sker det åbenbart, at kinesere udnytter deres landsmænd som kummerligt betalt arbejdskraft i restaurationsbranchen. Kokkene kommer til Danmark i henhold til den såkaldte beløbsordning. Den sikrer på papiret kineserne en ganske udmærket løn. Men Fagbladet 3F skriver, at ingen eller kun få fridage samt groteske arbejdsuger kombineret med fradrag for kost og logi reducerer den reelle timeløn til omkring 25 kroner. Kinesiske kokke er næppe den store trussel mod rigets sikkerhed. Men de pågældendes ophold er ligeså ulovligt som alle andre illegale immigranters. Derfor er der også her behov for en energisk indsats med at opspore og udvise disse mennesker, ligesom deres arbejdsgivere naturligvis skal gøres ansvarlige.

Kolding

Forliget om at lukke Kolding havn er dødt: Nu skrider Socialdemokraterne også

Annonce