Annonce
Billund

Voxpop blandt gymnasieelever: Hvad vil få dig til at flytte tilbage til Billund Kommune?

Louise Elkjær-Larsen, 19 år: - Fordelen ved Grindsted er, at her er så stille og roligt. Det er meget hyggeligt. Man savner dog lidt, at man er lidt tættere på alt. Et sted, der giver flere muligheder for fællesskaber. Jeg har altid gået til dans, men når muligheden ikke byder sig i Grindsted, skal jeg helt til Vejle for at dyrke det. Derudover er mulighederne for videregående uddannelser her ikke store, så det skal man også til storbyen efter. - Vi mangler sportsmuligheder. Når jeg er færdiguddannet, kunne jeg godt se mig selv flytte tilbage til en lille by på landet. Lidt ligesom her i Grindsted. Det kræver dog flere alternativer til fritidsinteresser, hvor man samtidig kan være social. Sportsmuligheder er en mangel.

I 2018 fraflyttede 1360 mennesker Billund kommune.

Omtrent en tredjedel af fraflytterne var unge mellem 18 og 22 år, der rykker videre med blikket rettet mod videreuddannelse.

Redaktionen har spurgt unge på Grindsted Gymnasium, der har i sinde at gøre det samme, om de har tænkt sig at vende tilbage?

Og hvad skal der til for, at de slår rødder samme sted, som de tog deres første skridt?

Mads Søgaard Kristensen, 18 år: - Jeg synes, her er rigtig godt i Grindsted. Et hyggeligt lokalsamfund. Især Magion, som vi fik for nogle år tilbage, har meget at byde på for unge. Grindsted er en fin lille by, og jeg har egentligt ikke noget at klage over. I mine øjne mangler her ikke noget. - Grindsted har alt, hvad der skal til for, at jeg vil flytte tilbage. Jeg er ikke som sådan et storbymenneske, så jeg tager kun til Aarhus for at studere. Jeg har familie her, jeg kender byen, der hverken er for stor eller for lille, så jeg regner stærkt med at flytte tilbage til Grindsted.
Signe Christensen, 19 år: - Jeg synes, her er mange gode muligheder. Der er lige åbnet en ny cafe nede i byen, hvor jeg ofte mødes med mine veninder. Det er fedt, at man kender alle her i Grindsted. Der er dog bare det problem, at der er lang transporttid til nogle fritidsinteresser. Jeg har gået til gymnastik på et DGI-hold, men 50 minutters kørsel hver vej var for meget. - Jeg er bange for, at gymnasiet bliver lukningstruet. Tanken om at flytte tilbage hertil når jeg er færdiguddannet, skræmmer mig egentligt ikke. Jeg kan godt lide at bo i en mindre by. Det eneste, der kunne ændre det, er den frygt og den bekymring om, at gymnasiale uddannelsesmuligheder kan blive mindre.
Troels Rix Jørgensen, 19 år: - Der er rig mulighed for at gå til aktiviteter, men der kan alligevel godt være lidt dødt i Grindsted, og det kan føles som om, at alle går i seng kl. 22 i hverdagen - det hele slukker bare der. Der kan også mangle mulighed for at komme rundt, og jeg er selv ude fra landet. At komme ind til byen efter klokken 16 - det sker ikke, hvis ikke man har en bil eller vil cykle de der 15 km. - Jeg har lidt en idé om, at jeg måske gerne vil gå på universitetet, og jeg synes, at Aarhus virker som en meget spændende by. Jeg har også snakket med mine venner om, at det kunne være en mulighed at flytte sammen. Der er mere liv og spænding. Jeg kunne overveje at flytte tilbage, hvis mine børn kan få en uddannelse - både i form af en god folkeskole og gymnasie eller erhvervsuddannelse. Grindsted er jo egentlig en meget fin by.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Der bliver brug for hjælpepakker sommeren over

Meget tyder på, at vi nu er vidne til det største og mest voldsomme tilbageslag, der nogensinde er registreret i USA. Det skrev Dansk Erhvervs cheføkonom, Tore Stramer, i en økonomisk kommentar, organisationen med hovedsæde i den gamle Børsen-bygning i København sendte ud torsdag eftermiddag. Lige ovre på den anden side af gaden ligger Finansministeriet, hvor det torsdag formiddag på et pressemøde blev slået fast, at andet kvartal i år ser ud til at blive det sorteste kapitel i dansk økonomis historie. Til sammen tegner det et dystert billede, der gør det nødvendigt, at vi i et helt usædvanlig grad står sammen om at redde, hvad reddes kan i dansk erhvervsliv. De meget omfattende hjælpepakker rækker formentlig ikke. Derfor er det fornuftigt, at den socialdemokratiske regering torsdag indledte politiske forhandlinger om et såkaldt serviceeftersyn af hjælpepakkerne. Finansminister Nicolai Wammen sagde efter pressemødet, at han kunne forestille sig en forlængelse af hjælpepakkerne til 9. juli. Men det er ikke usandsynligt, at det ikke engang er lang tid nok, hvis ikke for mange ellers sunde virksomheder dør af pengemangel. Det er desværre realistisk, at hjælpepakkerne helt eller delvist skal vare sommeren over for at få den ønskede effekt. Blandt de mange årsager er den hurtigt voksende krise i USA og den meget langsomme genåbning af Danmark. USA er vores største eksportmarked, som op imod 900.000 danske job er direkte eller indirekte afhængige af, så den amerikanske nedtur kan ramme danske virksomheder meget hårdt. Dertil kommer, at regeringen valgte den dyreste løsning, da første fase af genåbningen blev meddelt i mandags. Eksperter præsenterede regeringen for tre mulige modeller for en genåbning. Den valgte model vil ifølge tænketanken Kraka koste et månedligt tab på 14 milliarder kroner, mens mellemløsningen ville have været fem milliarder kroner billigere uden, at den nødvendigvis havde kostet flere menneskeliv.

Annonce