Annonce
Sønderborg

Voxpop: Det siger sønderborgenserne om genåbning af byens butikker

Veninderne Elisabeth Svenningsen og Annalise Larsen var ude at kigge efter gode tilbud. De gjorde deres første stop ved Skogalleriet, som er deres yndlings butik. Foto: Katrine Stampe
Jagten på et godt tilbud, byt af julegaver og trangen til forandring. Der var mange årsager til, at sønderborgenserne var taget en tur ind i Perlegade, da butikkerne genåbnede. Men hvor meget fyldte frygten for smitte?

Sønderborg: For første gang i flere måneder stod tøjstativer, sko og skilte ude foran butikkerne på Perlegade i Sønderborg. Gaden lå heller ikke øde hen, men summede af liv mandag formiddag. Det kunne mærkes, at der igen var åbent.

Elisabeth Svenningsen og Annalise Larsen var blandt dem, der havde bevæget sig ud.

- Vi trænger til at komme ud og se noget andet samt mærke byens puls og liv. Derudover kan vi bidrage til at få hjulene i gang. Der er ikke noget bestemt, vi går efter. Vi er bare ude for at se efter gode tilbud. Det her er vores første stop, da det er yndlingsbutikken, siger Elisabeth Svenningsen.

Annonce

- Inden vi går ind, kigger vi, hvor mange der er i en butik. Det er vigtigt for mig at holde afstand og overholde restriktionerne. Det er en god begyndelse med det, der er blevet åbnet nu, men jeg håber, at sundhedsmyndighederne kan anbefale, at mere må åbnes om 14 dage. For dem skal vi lytte til, siger Annalise Larsen, mens veninden nikker.

Mie Matthiesen og datteren Sille Nielsen var taget afsted for at finde gode tilbud i Perlegade. Ingen af dem har haft stor trang til shopping under nedlukningen, men på de havde fundet lidt nyt på deres tur blandt andet trøjer og en kjole. Foto: Katrine Stampe

Mie Matthiesen og datteren Sille Nielsen var taget afsted for at finde gode tilbud.

- Jeg har egentligt ikke manglet at kunne shoppe, men blev alligevel fristet, da jeg så, at der var tilbud. Det bedste er dog at opleve livet i gaden igen, selv om tanken om øget smitterisiko fylder lidt. Jeg er dog på ingen måde rædselslagene. Det handler om at tage sine forholdsregler og lytte til anbefalingerne fra sundhedsmyndighederne. Derfor mener jeg også, at det er et fint niveau,der er åbnet på, siger Mie Matthiesen.

Peter Johansen håber, at Borgen i Sønderborg og spisestederne bliver noget af det næste, der må åbne. Foto: Katrine Stampe

Hos Peter Johansen har det kriblet i kroppen for at komme ud i butikkerne.

- Det er så godt. Jeg har virkelig savnet det og har allerede fundet gode tilbud på både skjorter og jakkesæt. Et par julegaver er også blevet byttet. Det har været vigtigt for mig at vente til åbningen, så jeg kunne handle lokalt. Jeg savner, at Borgen og spisesteder også er åbent. Det venter jeg på sker, siger Peter Johansen, der ikke er bekymret for at blive smittet, efter at restriktionerne er blevet lempet.

- Jeg bliver testet jævnligt, siger han.

Bent og Jytte Christiansen var taget ind for udelukkende at bytte julegaver, da butikkerne åbnede efter at have været lukket siden slutningen af december. De skulle ikke rundt og kigge efter tilbud eller nye varer. Foto: Katrine Stampe

Ægteparret Bent og Jytte Christiansen var taget ind for udelukkende at bytte julegaver.

- Der var sko og bluser, som vi skulle af med. Det er dejligt at få noget, der kan bruges, selv om jeg ikke er fan af at skulle ind i butikkerne med mundbind. Men jeg bruger det selvfølgelig, fordi det er nødvendigt for at bekæmpe pandemien, siger Bent Christiansen, hvorefter hustruen supplerer:

- Det er et passende niveau, der er blevet åbnet på, men samtidig er det synd for dem, der ikke har fået lov. Jeg håber, at frisørerne og andre er med i næste runde af genåbningen, siger hun.

Det er de blevet spurgt om:

I anledningen af genåbningen var JydskeVestkysten taget en tur i Perlegade for at spørge folk på gaden om:

- Hvilket formål de havde med at tage afsted?

- Hvilke tanker havde de gjort sig om risikoen for smitte?

- Hvad var deres holdning til genåbningen?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Steen havde job, kone, børn og hus - men røg på flasken: Nu bor han på forsorgshjem og forsøger at komme ud af sit misbrug

Sydjylland

Region Syddanmark i top: Markant færre corona-patienter i respirator døde end i resten af landet

Annonce