Annonce
Esbjerg

Vred bilist bliver sigtet for vold

Politiet har fundet frem til den mand, der fredag ifølge en 59-årig kvinde gik amok på hende i krydset Nørregade-Strandbygade. Foto: Rådet For Sikker Trafik
Politiet kender identiteten på den mand, som i fredags udviste voldsom såkaldt vejvrede, da en kvindelig bilist foran ham efter hans opfattelse kørte for langsomt. Manden bliver sigtet for vold.

Esbjerg: Det var en 51-årig mand fra Esbjerg, der i fredags reagerede voldsomt i trafikken, da han i Nørregade overfusede en 59-årig kvinde, fordi hun efter hans opfattelse havde kørt for langsomt.

Episoden fandt sted klokken 08.40 i Nørregade, hvor den 59-årige kvinde kom kørende i personbil.

Bag hende kørte en mand i en lys Ford Transit med firmalogo, og manden var tydeligvis af den opfattelse, at den 59-årige kvinde kørte for langsomt i forhold til de tilladte 50 kilometer i timen. Han chikanerede ifølge kvindens forklaring ved at kørte unaturligt tæt på, og da hun holdt for rødt lys i krydset ved Strandbygade, steg manden ud og kom hen til kvindens bil.

Kvinden rullede vinduet ned, og hun har forklaret, at manden overfusede hende verbalt og sendte en spytklat i ansigtet på hende.

Annonce

Vidner reagerede

Kvinden noterede sig nummerpladen på mandens bil, og efter omtale af episoden i medierne har politiet også fået henvendelser fra vidner.

- Vi kunne ud fra registreringsnummeret finde frem til bilens ejer, og ud fra henvendelser fra vidner til episoden kunne vi fastslå, at det var den 51-årige mand, der havde kørt bilen. Vi har været i telefonisk kontakt med ham, og selv om han har en lidt anden opfattelse af hændelsesforløbet, vil han blive sigtet for overtrædelse af straffelovens paragraf 244 om vold. det bliver han for den spytklat, han skulle have sendt i ansigtet på kvinden, og dertil kan så komme en sigtelse for trusler, alt efter hvad der er blevet sagt under ordudvekslingen mellem parterne, siger politikommissær Ole Hillerup fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Sønderborg

Evakuerede beboere kunne vende tilbage efter natlig indsats: Svajende skorsten på 40 meter er revet ned

Annonce