Annonce
Indland

Vred bilist: - Derfor fulgte jeg efter familiefar

Bilisten fortæller selv, at han blev sur, fordi familiefaren kørte for langsomt. Arkivfoto

Efter vi bragte en artikel om et tilfælde af vejvrede foran en gruppe konfirmationsgæster, har bilisten fra historien henvendt sig, for at fortælle sin version af sagen.

Randers: Da der i fredags skulle være konfirmationsfest i det nordøstlige Randers, blev konfirmandens 45-årige far ifølge ham verbalt overfaldet af en truende bilist, der havde set sig sur på ham kort forinden. Episoden skete foran en større gruppe af chokerede festgæster.

Historien om den vrede bilist har fået mange reaktioner. Ikke mindst fra den omtalte bilist, der, efter at have læst artiklen, selv kontaktede os.

Og han har en helt anden opfattelse af, hvordan episoden udspillede sig.

Ifølge ham starter historien ganske rigtigt for enden af Østergade, hvor han holder i sin Audi bagved konfirmandens far, og vil svinge til venstre ligesom ham.

- Han holder der, helt stille, og jeg tænker, at han nok sidder og skriver på sin telefon eller sådan noget. Så får han lige et dyt. Vi kan sagtens køre ud. Men han bliver bare holdende. Så derfor prøver jeg at liste ligeså stille udenom, fortæller bilisten.

Den 45-årige kører ifølge den bagvedkørende i det samme ud foran og hamrer bremsen i, angiveligt for at provokere.

- Jeg tænker bare, at han nok ikke lige havde set mig, men oppe i rundkørslen lige efter, bliver han igen bare holdende. Så jeg dytter selvfølgelig af ham igen.

Annonce

Stille og roligt

Da de begge er kommet ud af rundkørslen, blokerer bilen foran igen bremserne, så de is, manden i Audien lige havde hentet, vælter rundt i bilen.

- Der blev jeg godt nok lidt irriteret, så jeg drejer med ned ad den villavej, han efterfølgende kørte ind på, for at sige til ham, at det var en mærkelig opførsel.

De stiger begge ud af bilen, og bilisten henvender sig til den 45-årige far, og spørger, om ikke det er noget mærkeligt noget at forsøge at ødelægge begge bilerne.

- Da hans kone så kommer ud, tænker jeg bare, at det egentlig også er lige meget, så jeg vender mig for at gå. Men så tager han sine nøgler, og prikker ind i siden på mig, og beder mig forlade hans grund og hvad ved jeg.

Det hele foregår ifølge bilisten stille og roligt, for han har det meget dårligt. Et par dage senere bliver han indlagt med nyresvigt, hvilket ifølge ham også er forklaringen på de små pupiller, faren beskrev.

- Inden jeg kører derfra, kommer han så hen og forsøger at ødelægge mit sidespejl ved at mase det.

Han fortæller, at du sagde, du ville smadre ham. Passer det?

- Altså, jeg sagde til ham, at han ville ende med at få nogle på hovedet, hvis han kørte rundt og provokerede folk på den måde. Men det var ikke en trussel.

Han fortæller desuden, at flere af hans venner har modtaget et billede, som den 45-årige tog af bilisten under episoden, med en efterspørgsel på, om nogen vidste, hvem han var.

Han er endnu ikke blevet kontaktet af politiet, som dog igen fredag bekræfter overfor avisen, at der foreligger en anmeldelse.

Både den 45-årige far og bilistens navn er kendt af redaktionen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Sørgelig sag fik det rette udfald

Sagen er helt igennem sørgelig. Men det kunne ikke være anderledes. Naturligvis måtte den danske stat ikke lade et lille barn gå til grunde i en lejr i Syrien, efter såvel barnets somalisk-danske mor som faren tilsyneladende er blevet dræbt. Derfor er den 11 måneder gamle dreng nu blevet hentet til Danmark, hvor han forhåbentlig får en god fremtid sammen med sine slægtninge. Både drengens mor og far har haft tilknytning til Islamisk Stat. Sagen er den bedst tænkelige illustration af det idioti, disse fanatikere er besat af. Deltagelse i terror er i sig selv utilgivelig. Men det er komplet ubegribeligt, at forældre også er parate til at ofre deres eget barn for en tåbelig sag. Netop dette er jo konsekvensen af at medbringe børn eller sætte dem i verden i det helvede, Islamisk Stat lykkeligvis kun for en kort periode kunne etablere i Mellemøsten. Vi skal i sådanne sager være humane, men med kraftige forbehold. For den danske stat er der uanset farven på de pågældendes pas ingen grund til at gøre sig synderlige anstrengelser for at hente andre IS-terrorister til landet. Det gælder også for de pågældendes børn, med mindre ganske særlige forhold gør sig gældende. Det var tilfældet for den lille dreng samt i en tidligere sag, hvor en hårdt kvæstet 13-årig dreng i juni blev evakueret fra en interneringslejr. Alternativet havde formentlig i begge tilfælde været børnenes død. Det må vi ikke medvirke til. Dansk Folkeparti lufter mistanken om, at det reelt ikke er muligt at kontrollere, hvorvidt den lille drengs forældre faktisk er afgået ved døden. I lyset af de kaotiske forhold i Syrien er denne skepsis begrundet. Men skulle for eksempel moren senere vise sig at være i live, bør det på ingen måde berettige hende til en fribillet retur til Danmark. Flere medier har bragt historier om tidligere IS-terrorister, der angiveligt bittert har fortrudt og nu vil retur til Danmark. Til dem er beskeden: Alle valg i livet har konsekvenser, og I er ikke velkomne.

Annonce