Annonce
Haderslev

Stor politiaktion: Vred mand affyrede skud ved Møllepladsen

Her på Møllepladsen/Lavgade blev der natten til tirsdag affyret skud i forbindelse med nogle uoverensstemmelser. En 56-årige mand er sigtet for overtrædelse af våbenloven. Arkivfoto: Larz Grabau
Pistolskud og stor politiaktion med flere patruljer og hunde vækkede beboere i midtbyen.

HADERSLEV: En politiindsats omkring Møllepladsen natten til tirsdag endte med en sigtelse for overtrædelse af våbenloven og beslaglæggelse af en pistol.

– Jeg var lige faldet i søvn. Så lød der to skud - BANG, BANG - lige efter hinanden; meget kraftige smæld i Lavgade lige overfor Møllen. Jeg tænkte; hvad Fanden sker der, fortæller en beboer, som selv har gået til pistolskydning og derfor kender lyden.

Han så på sit ur; klokken var 00.37. Derefter ankom den ene politipatrulje efter den anden.

– Der kom to betjente med to hunde. Og en indsatsledervogn kom trillende op ad Nørregade. Der var et eller andet i vejen, som de har taget alvorligt. Så gik der et par timer med hundeglam, og så kørte de igen.

Politiet bekræfter efterfølgende, at der var en indsats. Der kom en anmeldelse klokken 00.53 om nabostridigheder, og at der var affyret skud på Møllepladsen.

Annonce

Jeg var lige faldet i søvn. Så lød der to skud - BANG, BANG - lige efter hinanden; meget kraftige smæld i Lavgade lige overfor Møllen. Jeg tænkte; hvad Fanden sker der.

Beboer i Lavgade

Tages alvorligt

– Der er én, som affyrer skud med en gaspistol. Det stod ret hurtigt klart, at der ikke var tale om en rigtig pistol. Og der var ikke tale om deciderede trusler, siger politikommissær Kristian Harbo Sørensen.

– Er det fordi, der ikke er blevet sigtet på nogen med den?

– Det ved jeg ikke, jeg kan ikke læse mere ud af rapporten.

– Så der er ikke affyret projektiler af nogen art?

– Nej, overhovedet ikke. Det er ikke en ægte pistol, uddyber Kristian Harbo Sørensen.

Han bekræfter, at der blev sendt flere patruljer.

– Det er klart, når vi får en anmeldelse om, at der er affyret skud, så tager vi det alvorligt, og sender flere vogne.

En lokal 56-årig mand er blevet sigtet for overtrædelse af våbenloven.

Men hvad stridighederne i gaden gik ud på, er uklart. De implicerede viste sig ikke at være naboer.

Ifølge politiet var patruljernes indsats slut klokken 01.36.

JydskeVestkystens kilde ønsker at være anonym af hensyn til sin egen sikkerhed.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Nye tegn på jødehad er skændige

I disse dage er det 81 år siden den uhæmmede ondskab blev sluppet løs, da nazisterne og deres medløbere angreb jødiske synagoger, forretninger og hjem. Cirka 600 værgeløse mennesker blev myrdet i perioden mellem den 7. og den 13. november, mens omkring 30.000 blev sendt i koncentrationslejre som optakt til en forfølgelse, der senere blev uendelig meget værre med seks millioner myrdede jøder i den tysk kontrollerede del af Europa. Men en af de sørgeligste og mest tåbelige fordomme, nemlig antisemitismen, lever stadig – også her i Danmark. Således kan Randers Amtsavis berette, hvordan flere end 80 gravsteder på byens jødiske begravelsesplads natten til søndag blev skændet med maling og klistermærker i form af gule davidsstjerner med påskriften ”Jude”. Denne stjerne blev forfølgelsens symbol for ofrene, der var tvunget til at bære tegnet på deres religiøse tilhørsforhold fra 1941 og indtil deres død eller for de få heldiges vedkommende frem til krigens afslutning. Samme afskyelige klistermærke er også blevet placeret på postkassen foran en jødisk families bopæl i Silkeborg. Blandt antisemitismens mange fædre er uvidenhed, fordomme og banal trang til at gøre andre mennesker ondt. For rationelt tænkende mennesker er fænomenet derfor uforståeligt. I Danmark har der levet jøder i hvert fald siden 1600-tallet og måske endnu længere tilbage. Siden 1814 har jøderne haft nøjagtig de samme rettigheder som alle deres øvrige danske landsmænd og er en fuldt integreret del af vores fælles fædreland. Naturligvis har jødiske danskere ydet enorme bidrag til dansk kultur, videnskab og økonomi. Men reelt er der ingen grund til specielt at fremhæve den dansk-jødiske histories stjerner. Vores indbyggere med jødisk baggrund bidrager uanset deres position til vores samfund ganske som alle andre danskere. Og uanset religiøs baggrund har alle danskere ret til et liv i frihed og tryghed. Disse fornyede tegn på jødehad er ganske enkelt skændige.

Sydjylland

Efter økonomisk rygstød: Nu håber Esbjerg-center at tiltrække unge forskere

Annonce