Annonce
112

Politigården kom under angreb fra vred mand: Knuste flere ruder

Politistationen har flere lag glas i vinduerne, så stenene blev stoppet af det inderste lag. Foto: Larz Grabau
Den lokale politistation blev angrebet med sten to gange lørdag. Fire vinduespartier blev ødelagt.

HADERSLEV: Politigården i Haderslev var lørdag igen under angreb af en vred mand. Den 37-årige mand troppede op på Gammelting 3 klokken 15.17 og kastede syv-otte knytnævestore sten mod den nordøstlige facade.

Seks ruder i fire vinduespartier blev knust.

Larmen fik en patrulje på politistationen til at fare ud. Manden ville ikke umiddelbart anholdes, så patruljen bøvlede lidt med ham. Da betjentene fik hevet jakken af ham, stod han pludselig med en kniv i hånden og truede dem.

Den ville han ikke aflevere. Men da han blev lagt ned, var han mere samarbejdsvillig.

Han blev lagt i håndjern og anholdt.

Den lokale mand er en gammel kending af politiet. Men hvorfor han angreb politigården, er uklart. Han blev sigtet for hærværk og for at true betjentene med en kniv.

Også natten til lørdag blev der knust en rude i politigården. Det er uklart, om den sigtede har noget med det at gøre. Men det mistænker politiet ham også for.

Annonce
I alt fire vinduespartier blev ødelagt lørdag. Foto: Larz Grabau
Hvorfor den 37-årige angreb politistationen med sten, er uvist. Foto: Larz Grabau
Lørdag blev er igen begået hærværk mod politistationen på Gammelting. Foto: Larz Grabau
Lørdag blev er igen begået hærværk mod politistationen på Gammelting. Foto: Larz Grabau
Lørdag blev er igen begået hærværk mod politistationen på Gammelting. Foto: Larz Grabau
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Sønderborg

Evakuerede beboere kunne vende tilbage efter natlig indsats: Svajende skorsten på 40 meter er revet ned

Annonce