Annonce
Nordtyskland

Vrede landmænd i protest: Vi magter ikke mere regulering

I op til ti kilometer lange kolonner satte landmænd fra hele Slesvig-Holsten tirsdag kurs mod Rendsburg. Foto: Daniel Friederichs.
Annonce

RENDSBURG: De første motorer buldrede allerede tirsdag før klokken seks om morgenen. I hele Slesvig-Holsten startede landmænd flere end 2000 traktorer og andre landbrugskøretøjer for i nærmest endeløse kolonner at sætte kurs mod Rendsburg eller Hamborg.

Den længste konvoj var næsten ti kilometer lang.

- På forhånd har flere meldt sig, selv om de ikke selv er landmænd for at ønske os held, lykke og succes, fortæller Willy Toft, der selv var en af de protesterende bønder.

Protesterne fandt tirsdag sted i hele Tyskland i frustration over stadig strammere regulering af landbrugets muligheder for blandt andet at bruge gødning og pesticider.

Slesvig-Holstens landbrugs- og miljøminister, Jan Philipp Albrecht, fra De Grønne mødte de protesterende og krævede en saglig debat, men også mere opbakning til delstatens landmænd. Han ønsker sig mere konsekvent adfærd hos forbrugerne.

- Hvis vi ønsker hørere standarder med hensyn til dyrevelfærd samt miljø- og klimabeskyttelse, skal forbrugerne også være villige til at honorere dette ved at betale højere priser ved butiksdisken, understregede Jan Philipp Albrecht.

Annonce
Annonce
Regionalt For abonnenter

Efter brutalt corona-knæk blomstrer turistbranchen igen: Udlejere jubler over reddet og forlænget højsæson

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os nu få den cykelbro

Annonce