Annonce
Nordtyskland

Vrede landmænd tømmer butikker for konkurrents varer

Cirka 20 landmænd gik i dag ind hos Real-kædens forretning i Rendsburg og tømte hylderne. Foto: Jan-Hendrik Frank.
I protest mod supermarkeders prispolitik har andelsmejerier syd for grænsen indstillet leverancerne til indkøbskæde. Nu tømmer landmænd systematisk supermarkedernes hylder for de mælkeprodukter, en konkurrent fortsat leverer.

RENDSBURG: Landmændenes protester når nu helt frem til detailhandlen. Protestbevægelsen Land Schaft Verbindung – landet skaber forbindelse – gennemførte tirsdag en protestaktion i supermarkedet Real i Rendsburg. Protesten blev gennemført på opfordring fra Thomas Andresen, der er talsmand for bondeprotesterne og selv driver et landbrug ved Lindewitt mellem Flensborg og Husum.

Baggrunden for aktionen er, at andelsmejerierne under Deutsches Milchkontor er røget ud i en priskrig med indkøbskæden Retail Trade Group. Real tilhører denne kæde sammen med blandt andre Netto-butikkerne syd for grænsen.

Tomme reoler sender et virksomt signal om, at detailhandlen ikke er villig til at betale mere for levnedsmidler, selv om politikere og forbrugere kræver stadig mere af landmændene.

Siem Sievers, mælkeproducent.

Tomme reoler

Ingen af kæderne er villige til at betale de højere priser, som andelsmejerierne ønsker af hensyn til landmændene. Derfor skrider de vrede landmænd nu til handling og opkøber alle varer fra den konkurrerende mejerivirksomhed Milram i de forskellige supermarkeder, efter Deutsches Milchkontor har indstillet sine leverancer.

- Tomme reoler sender et virksomt signal om, at detailhandlen ikke er villig til at betale mere for levnedsmidler, selv om politikere og forbrugere kræver stadig mere af landmændene i form af dyrevelfærd, klimavenlighed og miljøbeskyttelse, forklarer Siem Sievers, der er mælkeproducent ved Prinzenmoor vest for Rendsburg.

Han var blandt cirka 20 landmænd, der tirsdag eftermiddag tømte supermarkedet i Rendsburg. I alt 600 euro brugte aktivisterne på indkøb af mælkeprodukter. Allerede lørdag fandt en tilsvarende aktion sted hos Real i Slesvig. Her spenderede deltagerne omkring 800 euro på at købe alle varer af mærket Milram.

- Andelsmejerierne fremsatte et forslag, der ville have givet os højere priser. Det afviste Real, hvorefter Deutsches Milchkontor indstillede leverancerne. Og så blev vi enige om at sende et signal ved ganske enkelt at tømme Reals hylder for varer fra Milram, siger talsmand Thomas Andresen fra Land schafft Verbindung til radio- og tvstationen NDR.

På det sociale medie Whatsapp roser mange aktionerne. En af dem er Marc Kiesbye, der selv er mælkeproducent i Slesvig-Flensborg Amt.

- Vi skal alle tage kontakt med vores mejerier og fortælle, hvad vores minimumspriser er for at støtte Deutsches Milchkontor . På et eller andet tidspunkt har supermarkederne ikke flere mælkeprodukter, og så bliver de nødt til at reagere, skriver han.

Annonce

Bliver foræret væk

Tiden vil vise, om aktionen har succes. Men foreløbig tjener den et godt formål. Maden bliver nemlig foræret til mennesker i social nød.

Annonce
Nordtyskland For abonnenter

Den 22-årige Milenas hverdag er fyldt med døde mennesker. Men hun elsker livet med ligene

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Nyd den 182 kilometer lange rute: Denne video tager dig med på Tour de France-stjernernes 3. etape hele vejen fra Vejle til Sønderborg - se om de kommer forbi dit hjem

Varde For abonnenter

I 12 år lå Heidi bundet til sin seng af smerter: Pludselig fik hun et syn og hørte en stemme – og nu er hun helbredt

Esbjerg For abonnenter

Efter 45 år i strandvejs-villa med havudsigt er tidligere minister flyttet ind i penthouselejlighed i indre by med sin hustru: Nu har han et godt råd til andre

Aabenraa

Politiet søger ung mand med rød kasket efter mystiske brande

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Kolding For abonnenter

Beboer i kolonihave, hvor lig blev fundet nedgravet: Gerningsmænd kan have efterladt seddel om gravearbejde

Erhverv For abonnenter

Nabo til populært naturområde fandt døde havørreder i massevis på sin gåtur: Her er forklaringen

For abonnenter

Fynbo med fem robotfirmaer: Søren Juul køber op og skyder mange flere penge ind i robotterne

Kultur

For 50 år siden fik grand prix-stjernen fra Ansager sin debut i barndomsbyen: - Jeg spillede og sang af hjertets lyst, og det er jo aldrig en dårlig indgang til tingene

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Aabenraa

To brande anmeldt tæt på hinanden med 10 minutters mellemrum: Politiet søger vidner

Sønderjylland For abonnenter

Mindre sønderjysk by er blevet tre nye reality-stjerner rigere: Deres familier rammes også af det

Kolding

Uhyggeligt solouheld: To unge mænd påkører træ

Annonce