Annonce
Nordtyskland

Vrede landmænd vil udløse trafikkaos

Myndighederne forventer massive forhindringer for den øvrige trafik, når mindst 1500 traktorer ruller ud på vejene. Modelfoto: Landespolizei.

RENDSBURG: Flere end tusinde traktorer forventes tirsdag at være undervejs på vejene ved Rendsburg. Her mødes slesvig-holstenske landmænd i et stort protesttog mod nye regler, der blandt andet sætter strengere grænser for brug af gødning og pesticider.

- Ud fra de foreløbige tilmeldinger går vi ud fra, at der kommer omkring 1500 landbrugskøretøjer på vejene, siger Torge Selck, der er talsmand for delstatspolitiet.

Landmændene mødes på deres køretøjer 13 forskellige steder rundt om Rendsburg. Herefter sætter de i lange kolonner kurs mod centrum, hvor selve demonstrationen finder sted. Politiet forventer massive forhindringer for den øvrige trafik.

De første traktorer ruller mod Rendsburg omkring klokken ni.

Protesterne i Slesvig-Holsten er et led i arrangementer over hele Tyskland. Landmændene er ikke kun vrede over de nye forordninger, men også fordi bønder i deres optik bliver gjort til syndebukke i den offentlige debat.

SHZ

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce