Annonce
Sydjylland

VUC Syd-direktør stopper efter et år i stormvejr

VUC Syd-direktør Asbjørn Nielsen kom fra en efterskole-stilling ved Vejen og vender snart tilbage til efterskoleverdenen, når han som projektleder skal stå for efterskolernes deltagelse i landsstævnet i 2021. Arkivfoto: Jacob Schultz
Asbjørn Nielsen når kun lidt over et år på posten som øverste leder af VUC Syd. Efter ferien begynder han i jobbet som projektleder for efterskolernes arbejde med landsstævnet i 2021. Han afviser, at jobskiftet skyldes, at han er blevet træt af problemerne på VUC Syd.

Asbjørn Nielsen er snart fortid på VUC Syd, hvor han siden maj sidste år har kæmpet for at bringe den skandaleramte skole på fode igen.

Fra 1. august skal han som projektleder i to år stå for at forberede næste DGI's landsstævne i Svendborg i 2021 på Efterskoleforeningens vegne.

49-årige Asbjørn Nielsen har i sin korte tid på uddannelsesinstitutionen stået bag en omfattende oprydning og har blandt andet stået bag flere fyringsrunder, der har slanket skolen i betydelig grad. Samtidig står den over for at flytte hovedsædet fra Haderslev til Aabenraa. Det skyldes, at bygningerne, der har huset det hidtidige hovedsæde i Haderslev, skal sælges på grund af dårlig økonomi.

Den afgående direktør forklarer, at det er med blandede følelser, at han efter godt et år forlader VUC Syd.

- Jeg ville meget gerne være blevet i længere tid, men nu bød denne jobmulighed sig til, siger Asbjørn Nielsen, der har deltaget i landsstævner siden 1994 og har været aktiv i DGI og gymnastikverdenen i mange år.

- Da jeg var til landsstævne landsstævne i Esbjerg for seks år siden, tænkte jeg, at det ville være drømmejobbet at stå for det, fortæller han.

Annonce

Asbjørn Nielsen

Asbjørn Nielsen tiltrådte som direktør på VUC Syd den 1. maj 2018. Han kom fra en stilling som forstander på Skibelund Gymnastik- og Idrætsefterskole.

Han er uddannet snedker og senere lærer. Har også en master i ledelse af uddannelsesinstitutioner samt en diplomuddannelse i uddannelse og erhvervsvejledning.

Fra 1. august er han projektleder ved organisationen Efterskolerne

Ikke i mål

Du forlader VUC Syd midt i en oprydningsfase. Hvordan har du det med det?

- Jeg er selvfølgelig opmærksom på, at det giver udfordringer, men jeg ved, at det midlertidige styre tager fat, siger Asbjørn Nielsen, som påpeger, at skolen er nået langt i processen med de ting, som blev sat i gang tidligere på året.

- Men vi er ikke i mål, og jeg forsøger at løse mest muligt, inden jeg stopper.

Hvad siger du, hvis man tænker, at dit jobskifte også hænger sammen med, at du ikke gider flere problemer på VUC Syd?

- Jeg kan kun sige, at det ikke er derfor. Det er jo ingen hemmelighed, at opgaverne har været nogle andre, end jeg troede, jeg gik ind til. Men jeg er gået ind i det med liv og sjæl hver eneste dag, og jeg flygter på ingen måde fra noget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Nye tegn på jødehad er skændige

I disse dage er det 81 år siden den uhæmmede ondskab blev sluppet løs, da nazisterne og deres medløbere angreb jødiske synagoger, forretninger og hjem. Cirka 600 værgeløse mennesker blev myrdet i perioden mellem den 7. og den 13. november, mens omkring 30.000 blev sendt i koncentrationslejre som optakt til en forfølgelse, der senere blev uendelig meget værre med seks millioner myrdede jøder i den tysk kontrollerede del af Europa. Men en af de sørgeligste og mest tåbelige fordomme, nemlig antisemitismen, lever stadig – også her i Danmark. Således kan Randers Amtsavis berette, hvordan flere end 80 gravsteder på byens jødiske begravelsesplads natten til søndag blev skændet med maling og klistermærker i form af gule davidsstjerner med påskriften ”Jude”. Denne stjerne blev forfølgelsens symbol for ofrene, der var tvunget til at bære tegnet på deres religiøse tilhørsforhold fra 1941 og indtil deres død eller for de få heldiges vedkommende frem til krigens afslutning. Samme afskyelige klistermærke er også blevet placeret på postkassen foran en jødisk families bopæl i Silkeborg. Blandt antisemitismens mange fædre er uvidenhed, fordomme og banal trang til at gøre andre mennesker ondt. For rationelt tænkende mennesker er fænomenet derfor uforståeligt. I Danmark har der levet jøder i hvert fald siden 1600-tallet og måske endnu længere tilbage. Siden 1814 har jøderne haft nøjagtig de samme rettigheder som alle deres øvrige danske landsmænd og er en fuldt integreret del af vores fælles fædreland. Naturligvis har jødiske danskere ydet enorme bidrag til dansk kultur, videnskab og økonomi. Men reelt er der ingen grund til specielt at fremhæve den dansk-jødiske histories stjerner. Vores indbyggere med jødisk baggrund bidrager uanset deres position til vores samfund ganske som alle andre danskere. Og uanset religiøs baggrund har alle danskere ret til et liv i frihed og tryghed. Disse fornyede tegn på jødehad er ganske enkelt skændige.

Annonce