Annonce
Sydjylland

VUC Syd-direktør stopper efter et år i stormvejr

VUC Syd-direktør Asbjørn Nielsen kom fra en efterskole-stilling ved Vejen og vender snart tilbage til efterskoleverdenen, når han som projektleder skal stå for efterskolernes deltagelse i landsstævnet i 2021. Arkivfoto: Jacob Schultz
Asbjørn Nielsen når kun lidt over et år på posten som øverste leder af VUC Syd. Efter ferien begynder han i jobbet som projektleder for efterskolernes arbejde med landsstævnet i 2021. Han afviser, at jobskiftet skyldes, at han er blevet træt af problemerne på VUC Syd.

Asbjørn Nielsen er snart fortid på VUC Syd, hvor han siden maj sidste år har kæmpet for at bringe den skandaleramte skole på fode igen.

Fra 1. august skal han som projektleder i to år stå for at forberede næste DGI's landsstævne i Svendborg i 2021 på Efterskoleforeningens vegne.

49-årige Asbjørn Nielsen har i sin korte tid på uddannelsesinstitutionen stået bag en omfattende oprydning og har blandt andet stået bag flere fyringsrunder, der har slanket skolen i betydelig grad. Samtidig står den over for at flytte hovedsædet fra Haderslev til Aabenraa. Det skyldes, at bygningerne, der har huset det hidtidige hovedsæde i Haderslev, skal sælges på grund af dårlig økonomi.

Den afgående direktør forklarer, at det er med blandede følelser, at han efter godt et år forlader VUC Syd.

- Jeg ville meget gerne være blevet i længere tid, men nu bød denne jobmulighed sig til, siger Asbjørn Nielsen, der har deltaget i landsstævner siden 1994 og har været aktiv i DGI og gymnastikverdenen i mange år.

- Da jeg var til landsstævne landsstævne i Esbjerg for seks år siden, tænkte jeg, at det ville være drømmejobbet at stå for det, fortæller han.

Annonce

Asbjørn Nielsen

Asbjørn Nielsen tiltrådte som direktør på VUC Syd den 1. maj 2018. Han kom fra en stilling som forstander på Skibelund Gymnastik- og Idrætsefterskole.

Han er uddannet snedker og senere lærer. Har også en master i ledelse af uddannelsesinstitutioner samt en diplomuddannelse i uddannelse og erhvervsvejledning.

Fra 1. august er han projektleder ved organisationen Efterskolerne

Ikke i mål

Du forlader VUC Syd midt i en oprydningsfase. Hvordan har du det med det?

- Jeg er selvfølgelig opmærksom på, at det giver udfordringer, men jeg ved, at det midlertidige styre tager fat, siger Asbjørn Nielsen, som påpeger, at skolen er nået langt i processen med de ting, som blev sat i gang tidligere på året.

- Men vi er ikke i mål, og jeg forsøger at løse mest muligt, inden jeg stopper.

Hvad siger du, hvis man tænker, at dit jobskifte også hænger sammen med, at du ikke gider flere problemer på VUC Syd?

- Jeg kan kun sige, at det ikke er derfor. Det er jo ingen hemmelighed, at opgaverne har været nogle andre, end jeg troede, jeg gik ind til. Men jeg er gået ind i det med liv og sjæl hver eneste dag, og jeg flygter på ingen måde fra noget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Vej spærret: Store mængder regn giver problemer i Kolding

Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Esbjerg

Video: Molboarbejde med massive vandmasser: Bilka-kryds oversvømmet da store regnmængder blev pumpet i ring

Annonce