Annonce
Sydjylland

VUC Syd får revisor-kritik i 16 ud af 18 sager

VUC Syd møder kritik i 16 ud af 18 punkter i revisors tjekliste. Foto: Jacob Schultz

VUC Syd møder kritik i 16 ud af 18 punkter i revisors tjekliste i revisionsprotokollat. Ekspert siger, at det er på kanten af at være uden for kategori. Direktør erkender, at det er alvorligt og påpeger, at der allerede er rettet op på en række af kritikpunkterne.

Uddannelse: Der er nærmest ikke det, der ikke er galt med styringen på VUC Syd ifølge revisorselskabet PricewaterhouseCoopers (PwC).

Det fremgår af revisionsprotokollatet til den årsrapport, der blev offentliggjort for nylig. Her fremgik det blandt mange kritikpunkter, at der var "betydelig tvivl" om VUC Syds fortsatte drift blandt andet på grund af usikkerhed om tilsagn af lån.

JydskeVestkysten har fået aktindsigt i protokollatet, hvor revisoren uddyber de forhold, som er blevet undersøgt.

PwC har udarbejdet en tjekliste, hvor revisoren skal beskrive, om revisionen har givet anledning til kritiske bemærkninger eller væsentlige anbefalinger.

Blot to ud af i alt 18 punkter er blevet gennemgået, uden at det har medført kritiske bemærkninger fra PwC, der erstattede revisionsfirmaet EY, efter at det blev fyret som VUC Syds revisor i begyndelsen af året. Det skete efter et påbud fra Styrelsen fra Undervisning og Kvalitet (STUK), som i en rapport udtrykte stor kritik af VUC Syds omgang med offentlige midler og ledelse.

Den generelle it-sikkerhed på det administrative område ligger i kategorien "væsentlige bemærkninger/anbefalinger", mens de resterende 15 punkter placerer sig i den mest kritiske.

- Det er på kanten af uden for kategori, siger professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der har fulgt VUC Syd-sagen tæt og har læst revisionsprotokollatet.

Annonce

Sagen kort


  • I slutningen af maj meddelte VUC Syd, at tre vicedirektører er suspenderet og skal igennem en tjenstlig undersøgelse af deres ansvar for de sager om blandt andet frås på uddannelsesinstitutionen. Samtidig opretter VUC Syd en whistleblowerordning.
  • En advokatundersøgelse, som Kammeradvokaten skal stå for, skal undersøge både den tidligere bestyrelse, de tre vicedirektører og vurdere, hvorvidt der er grundlag for at indbringe den fyrede revisor, EY, for Revisornævnet.
  • Samtidig skal der fyres hf-undervisere, som ikke vurderes at kunne opnå de nødvendige kompetencer til at undervise. Det sker på baggrund af, at næsten halvdelen af lærerne på VUC Syd ikke har de nødvendige faglige eller pædagogiske kompetencer til at undervise.
  • Sagen om VUC Syd begyndte i juni sidste år med en historie om en dyr studietur til USA for bestyrelsen og den øverste ledelse. To dage senere valgte den daværende direktør, Hans Jørgen Hansen, at fratræde sin stilling.
  • Styrelsen for Undervisning og Kvalitet er efterfølgende kommet med en heftig kritik af flere forhold på VUC Syd og krævet 1,2 millioner tilbagebetalt fra VUC Syd.

Det mere end sejler

Han fortæller, at man ikke kan forvente en fuldstændig anmærkningsfri revisionsprotokol, men at 15 ud af 18 punkter med kritik er usædvanligt.

- Det er ikke bare småting, der kritiseres. Det er et billede af, at det ikke bare er et spørgsmål om, at det hele sejler. Men et billede af, at man systematisk ikke har fundet anledning til at følge lovgivningen. Det er kategorien over, at det hele sejler, siger han.

Også VUC Syds nye direktør, Asbjørn Nielsen, påpeger, at kritikken er alvorlig.

- Det er ganske alvorligt. Det er et udtryk for den historik, der har været, hvor vi fremadrettet retter op og laver handlingsplaner for, hvornår vi retter op på problemerne, siger direktøren.

Han påpeger, at der er rettet op på en del af punkterne, og at der er lavet handleplaner for samtlige kritikpunkter.

PwC bemærker ved flere punkter, at VUC Syd har strammet op og indført nye procedurer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

VUC Syd har fået ny direktør

Annonce