Annonce
Sydjylland

VUC Syd-formand vil have hurtig afløser klar til direktørpost

Formanden for det midlertidige styre på VUC Syd, Laust Joen Jacobsen, er ked af at miste Asbjørn Nielsen som direktør midt i oprydningsarbejdet. Foto: Jacob Schultz
Formand for det midlertidige styre på VUC Syd satser på at finde en ny direktør, der kan overtage for Asbjørn Nielsen allerede fra 1. august. Det skal virke så udramatisk som muligt, understreger formanden.

Opsigelse: Der arbejdes på højtryk for at finde en hurtig afløser for Asbjørn Nielsen til posten som direktør på VUC Syd.

Det understreger formanden for det midlertidige styre på skolen, Laust Joen Jakobsen, der har arbejdet tæt sammen med den snart forhenværende leder af uddannelsesinstitutionen siden sidste efterår, hvor styret blev indsat.

- Vi kigger fremad og gør alt, hvad vi kan, for at det ikke bliver et afbræk. Vi er i fuld gang med at få sat en proces i gang for at finde en person, som kan overtage roret allerede fra 1. august, siger Laust Joen Jakobsen og understreger, at der både kan blive tale om en midlertidig og en permanent løsning.

- Vi er en styregruppe med et stort netværk, så det er der, vi kigger, forklarer formanden.

Annonce

Et tab

Han er ærgerlig over, at Asbjørn Nielsen ikke får mere end godt et år som direktør på VUC Syd, men tilføjer, at han har forståelse for skiftet til jobbet som projektleder i Efterskoleforeningen.

- Vi er kede af, at han stopper, men samtidig også glade på hans vegne. Det lyder oprigtigt talt som et drømmejob, han har fået.

Det er vel ikke ligefrem optimalt, at direktøren stopper midt i oprydningsarbejdet?

- Styret har fungeret som ledelsesteam sammen med Asbjørn. Vi er ikke en traditionel bestyrelse, men en arbejdende bestyrelse, så vi har haft del i langt de fleste opgaver. Det er et tab, men det er ikke sådan, at alting fryser ned. Jeg tror ikke, det betyder noget for processen. Der er flere muligheder, som vi opererer med for at få det til at virke så udramatisk som muligt, påpeger Laust Joen Jakobsen.

Roser

Han roser Asbjørn Nielsen for at være rigtig god til at sørge for, at medarbejderne i en vanskelig periode med flere fyringsrunder har følt sig velorienterede og relativt trygge.

- Medarbejderne har vidst, at det var en alvorlig situation, og at afskedigelser har været uundgåelige så stor respekt for det, siger formanden.

Han oplyser, at der er tale om en helt almindelig opsigelse uden fratrædelsesaftale.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa

Kæmpe narkofangster ved grænsen

Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce