Annonce
Sydjylland

VUC Syd forsvarer dyre BMW'er

Det særlige design på BMW'erne vurderer VUC Syd kan være med til at markedsføre institutionen, da de er forsynet med VUC Syds farver og logo. Arkivfoto: Simon Skipper

Valget af seks elbiler som tjenestebiler forsvares af VUC Syd. Det fremgår af en aktindsigt, JydskeVestkysten har fået i undersøgelsen af VUC Syd. Bestyrelsesformand H.P. Geil (V), som også er borgmester i Haderslev, ønsker ikke at forholde sig til undersøgelsen, før den er færdig.

Biler: VUC Syd forsvarer valget af BMW'er som tjenestebiler til skolens ansatte. De seks BMW'er, skolen råder over, koster dem 4430 kroner om måneden per styk, svarende til en samlet årlig udgift på 318.960 kroner. Det oplyser VUC Syd som en del af en delbesvarelse, som Styrelsen for Undervisning og Kvalitet har bedt VUC Syd forholde sig til.

- Med et årligt kørselsbehov på ca. 300.000 kilometer på de sønderjyske veje medvirker tjenestebilerne til en ikke ubetydelig branding af VUC Syd i dækningsområdet lokalområdet i kraft af, at de er udsmykket med institutionens logo og farver, skriver VUC Syd i deres besvarelse.

Desuden forsvarer VUC Syd valget med, at BMW i3 ville vække mere opmærksomhed, og heraf give en stærkere markedsføring som følge af bilens unikke design.

Annonce

VUC Syd-sagen

I begyndelsen af juni kom det frem, at VUC Syds topledelse samt bestyrelse havde været på studietur til Californien. Turen løb op i 380.000 kroner. Desuden er VUC Syd blevet kritiseret for sponsorater til Haderslev Golfklub, hvor forhenværende direktør Hans Jørgen Hansen var medlem. VUC Syd er desuden blevet kritiseret for at ansætte familiemedlemmer. I begyndelsen af juli forklarede undervisningsminister Merete Riisager i et svar til undervisningsudvalget, at Styrelsen for Undervisning og Kvalitet har igangsat en undersøgelse af VUC Syd. Undersøgelsen forventes færdig før jul.

Venter på undersøgelsen

Skolen er tidligere blevet kritiseret af professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh.

- Hvis man har kunnet vælge mellem en dyr og en billig leasingaftale, og man så vælger den dyre aftale, så rejser det naturligvis spørgsmål om, hvorvidt man har udvist passende sparsommelighed for de offentlige midler. Hvis man har et stort kørselsbehov, så ville jeg normalt forestille mig, at det at køre i en leaset bil af et billigere mærke og en tilpas lille størrelse, burde være konkurrencedygtigt til at skulle betale kørselsgodtgørelse til medarbejdernes egen bil, sagde Per Nikolaj Bukh til DR.

Bestyrelsesformand og borgmester i Haderslev, H.P. Geil, vil ikke forholde sig til delkonklusionerne i undersøgelsen.

- Vi afventer at undersøgelsen er færdig, og det kan jeg forstå, at den vil være inden jul, siger H.P. Geil, der ikke ønsker at forholde sig til det svar som VUC Syd har givet på Styrelsen for Undervisning og Kvalitets spørgsmål.

VUC Syds kommunikationschef, Jens Egedal Degn, oplyser i en mail, at VUC Syd ikke opfatter delbesvarelsen som et forsvar for leasingaftalen. Desuden afventer VUC Syd Styrelsen for Undervisning og Kvalitet den endelige afgørelse, inden de vil forholde sig til delpunkter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

VUC Syd har fået ny direktør

Annonce