Annonce
Sydjylland

VUC Syd har fået ny direktør

Arkivfoto: Søren Gylling
VUC Syd har nu fundet en permanent afløser for den skandaleramte uddannelsesinstitutions tidligere leder Asbjørn Nielsen, der i juni forlod jobbet til fordel for gymnastikverdenen.

Direktør: Efter 15 år som vicedirektør på EUC Syd i Sønderborg skal Bente Lyck-Damgaard fra 1. december stå i spidsen for at genopbygge og videreudvikle VUC Syd.

Uddannelsesinstitutionen, der længe har kæmpet med økonomiske problemer, mistede i juni sin daværende direktør Asbjørn Nielsen, da han fik nyt job som projektleder i forbindelse med efterskolernes deltagelse i DGI's landsstævne i 2021. Siden da har herningenseren John Egebjerg-Johansen stået i spidsen som midlertidig direktør.

Men nu er en permanent løsning altså fundet med ansættelsen af Bente Lyck-Damgaard.

Hun er uddannet økonom og har derudover en master i uddannelsesledelse fra Leicester Universitet. På EUC Syd har hun blandt andet været ansvarlig for htx-uddannelsen og den internationale IB-uddannelse. Derudover er hun formand for Erhvervskvinder i Syd og med i en række uddannelsesnetværk og bestyrelser.

- Jeg er utrolig glad og spændt, for jeg synes simpelthen, det er så spændende en opgave at få i sit arbejdsliv, siger den nyslåede direktør, der først og fremmest ser det som sin vigtigste opgave at lære medarbejderne at kende og tage dem med på råd.

- I hele den lange sag og med det pres, der har ligget på VUC Syd, har det ikke fyldt særlig meget, at der har været en flok medarbejdere, som har slidt for at uddanne kursister, siger Bente Lyck-Damgaard.

Annonce

Sagen om VUC Syd

  • Sagen om VUC Syd begyndte i juni 2017 med en historie om en dyr studietur til USA for bestyrelsen og den øverste ledelse. To dage senere valgte den daværende direktør, Hans Jørgen Hansen, at fratræde sin stilling.
  • Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (Stuk) afsatte 11. september 2018 bestyrelsen på VUC Syd, som dermed kun nåede godt fire måneder på posten.
  • Stuk mente ikke, at planen for genopretning af den økonomisk trængte uddannelsesinstitution var tilstrækkelig.
  • Samtidig havde VUC Syd ikke informeret Stuk om de økonomiske problemer, da det stod bestyrelsen klart i begyndelsen af juli 2018.
  • Stuk indsatte derpå et midlertidigt styre på fire personer, som tirsdag afleverede en redegørelse, der skal afklare VUC Syds fremtid.
  • Styret fik blandt andet til opgave at danne sig et overblik over VUC Syds likviditetsbehov og sikre, at der er penge til driften.
  • VUC Syd har i 2018 gennemgået to fyringsrunder på grund af de massive økonomiske problemer. I alt er der skåret 136 stillinger af de 310 stillinger, der var ved starten af 2018.

Nye ideer

Forude venter et stort arbejde med at implementere den genopretningsplan, som det midlertidige styre har lagt.

- Planen danner de ydre rammer for mit arbejde, og min første opgave bliver at sætte mig ordentligt ind den og snakke med styret om, hvad de tænker. Jeg har også ideer til, hvad man kan gøre udover det, men det vil jeg først og fremmest snakke med styret og medarbejderne om, siger Bente Lyck-Damgaard, der er blevet hyret med hjælp fra konsulentfirmaet Muusmann.

Det er Bente Lyck-Damgaards lange erfaring inden for både uddannelse og ledelse samt hendes lokale kendskab til Sønderjylland, der har sikret hende jobbet, fortæller næstformand i VUC Syds midlertidige styre, Ulla Koch.

- Vi har rigtig meget brug for hendes ledererfaring de kommende år. Vi forventer ikke blot at stabilisere skolen, men også at få vækst. Derudover har hun et stort netværk, og det er rigtig vigtigt, fordi vi får brug for at samarbejde med alle uddannelsesinstitutioner, de lokale borgmestre og kommuner, siger hun og fortæller, at der endnu ikke er sat konkrete mål for Bente Lyck-Damgaards første periode.

Vigtigst er dog implementeringen af genopretningsplanen og de mange indsatsområder, den fører med sig, understreger Ulla Koch.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Kalmar-huse reddet fra konkurs

Leder For abonnenter

Godda' mand solcellelov

Lovgivningsdanmark har vundet endnu en sejr. Med et hidtil uset krav til bureaukrati og dokumentation er det lykkes at bremse stor set alle landets kommuner i at få oprettet solcelleanlæg i forbindelse med kommunale bygninger og derved bidrage til den grønne omstilling. Og tillykke med det. For grundet en i særklasse ubegrundet og uigennemskuelig lovgivningsjungle er det nemlig lykkes at gøre kommunale solcelleanlæg til egentlige forsyningsvirksomheder med deraf følgende krav til selvstændige bestyrelser, regnskabsaflæggelse og meget andet af det, som i stigende grad DJØF'iserer denne nation. Alt sammen krav, der æder gevinsten ved og idéen med disse anlæg. Resultat: Flere steder er eksisterende kommunale solcelleanlæg lukket ned, ligesom planer om anlæg er droppet. Lige så uigennemskueligt er det, hvorfor så regionernes sygehuse, der jo er akkurat lige så offentlige, er fritaget for dette nonsens, og ingen kan give en bare nogenlunde gangbar forklaring. Begrundelserne er det rene volapyk og et eksempel på, hvad der sker, når lovgivningsmaskinen snurrer, uden at nogen griber ind med brugen af deres sunde fornuft. Lad os håbe, at den for tiden ganske tavse klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) også ser dette som en vanvittig indretning, i hvert fald ligger der lige til højrebenet her serveret en sag, som man skal være godt dum for ikke at spark i mål. Især når man skal være instrumental i en regeringssatsning, som ingen har bare den fjerneste idé om hvad ender med at koste. Sådan er det nemlig med det fromme ønske om at reducere nationens menneskeskabte CO2-udledning med 70 procent i forhold til 1990-niveau inden 2030. Man ved end ikke, om det overhovedet kan lade sig gøre, men man ved, at det bliver utroligt dyrt. Her står vi med en sag, der, som megen anden klimasnak, ikke er fugle på taget, men miljøgevinster lagt lige i hånden på Dan Jørgensen, hvis han ellers vil tage imod dem. Lad os få fjernet disse bureaukratiske forhindringer - hellere i dag end i morgen.

Kolding

Genoptager omdiskuteret samarbejde: Konsulenter på resultatløn skal igen finde besparelser på udsatte borgere

Annonce