Annonce
Sydjylland

VUC Syd indrettede direktørs kontor for 225.000 kroner

VUC Syds direktionskontor var bl.a. udstyret med et 65 tommers Beo-Vision-TV magen til dette.

Udover designmøbler og et Bang & Olufsen-TV hang der kunst på kontoret for over 200.000 kroner, viser bilag.

VUC Syd i Haderslev brugte mere end 225.000 skattekroner på at indrette den afgået direktør Hans Jørgen Hansens kontor med både designermøbler og et Bang & Olufsen-TV.

Derudover hang der kunst for over 200.000 kroner på kontorets vægge.
Det fortæller Radio24syv, som har fået aktindsigt i en række bilag, der dækker over de udgifter, VUC Syd har haft til indretningen af den tidligere direktørs kontor på den statsfinansierede institution, der tilbyder uddannelse til voksne og unge.

Af bilagene fremgår det, at direktør-kontoret i oktober 2013 blev indrettet med et 65” BeoVision-TV fra Bang & Olufsen til en værdi af 87.488 kroner, og samme efterår brugte VUC Syd 14.284 kroner på et sofabord af mærket Minotti samt 27.186 kroner på fem loungestole fra det danske designfirma GUBI.

Derudover blev kontoret indrettet med en daybed (liggebriks, red.) fra designvirksomheden Fredericia Furniture. En daybed, der kostede VUC Syd 82.712 kroner.

Sammenlagt har VUC Syd brugt 225.082 kroner på at indrette Hans Jørgen Hansens kontor, og det er alt for mange penge, mener Bent Greve, professor i samfundsvidenskab ved Roskilde Universitetscenter.

”Det er ikke en fornuftig anvendelse af offentlige midler, for de skal anvendes på en måde, så man får mest muligt ud af det. Hvis der indkøbes meget dyre møbler og TV til en bestemt persons kontor, så kommer det ikke ret mange andre personer til gode,” siger han til Radio24syv og tilføjer:
”Der findes masser af andre TV’er til væsentlig billigere pris, som kan stort set det samme, og det er svært at argumentere for, at lige præcis direktøren skal have et meget dyrt tv. Hvis man skulle have brugt en masse penge på it og teknologi, skulle det have været i undervisningslokalerne. Så kunne der være en pædagogisk pointe i det,” siger Bent Greve.

Radio24syvs aktindsigt viser også, at der på Hans Jørgen Hansens kontor hænger flere akrylmalerier af den tyske samtidskunstner Hans Sieverding.
Malerier, som VUC Syd har betalt 208.450 kroner for, og som ifølge institutionen er indkøbt i henhold til statens krav om, at der ved nybyggeri skal afsættes 1,5 procent af anlægsudgifterne til kunst.

Professor i samfundsvidenskab, Bent Greve, mener dog, at det er problematisk, at der alene på direktør-kontoret hos VUC Syd hænger kunst for over 200.000 kroner:
”Når der købes kunst ind i det offentlige, skal det komme den brede kreds til gode – altså de personer, som bruger de offentlige bygninger. Man kan godt hænge et enkelt maleri på en offentlig leders kontor, hvor der kommer andre mennesker, men grundlæggende er det noget, der skal komme alle brugerne til gode, og derfor forekommer det mig ikke som en rigtig anvendelse at basere så stor en andel på én leders kontor,” siger han.

Radio24syv har i de seneste par uger afdækket en række forhold på VUC Syd i Haderslev om, hvordan institutionen har brugt millioner af offentlige kroner på studieture og pædagogiske dage i udlandet for medarbejdergruppen samt indgået sponsorater med det lokale foreningsliv, der er blevet kritiseret af både forvaltningseksperter og Rigsrevisionen.
Hans Jørgen Hansen fratrådte som direktør for VUC Syd for 16 dage siden, efter at Radio24syv fortalte historien om, at institutionens bestyrelse og ledelse i 2014 havde brugt 380.000 kroner på en studietur til Californien. Fratrædelsen var dog ikke begrundet i den negative medieomtale, udtalte han.

Hans Jørgen Hansen er ikke vendt tilbage på Radio24syvs henvendelse vedrørende indretningen af hans kontor på VUC Syd, og den konstitueret direktør, Vinnie Lerche Freudendal, har ikke ønsket at kommentere sagen.
Heller ikke VUC Syds bestyrelsesformand, Hans Peter Geil (V), der også er borgmester i Haderslev, er vendt tilbage på radioens henvendelser om en kommentar til sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Steen havde job, kone, børn og hus - men røg på flasken: Nu bor han på forsorgshjem og forsøger at komme ud af sit misbrug

Sydjylland

Region Syddanmark i top: Markant færre corona-patienter i respirator døde end i resten af landet

Annonce