Annonce
Sydjylland

VUC Syd præsenterer stort millionunderskud

VUC Syd præsenterer underskud på 30 millioner kroner for 2018. Arkivfoto: Jacob Schultz
Skandaleramte VUC Syd kommer ud af 2018 med et underskud på 30 millioner kroner og må samtidig nedskrive værdien af sine bygninger med 312 millioner kroner. Midlertidigt styre har mandag fremlagt endelig genopretningsplan, der skal få skolen på ret køl.

Krise: 2018 blev et hårdt år for skandaleramte VUC Syd. Skolen kom ud af året med et underskud på 30 millioner kroner og måtte samtidig nedskrive værdien af sine bygninger med 312 millioner kroner. Det skriver skolen i en pressemeddelelse.

VUC Syd er efter flere skandalesager og kraftig faldende elevtal i alvorlige økonomiske problemer. Derfor afsatte Undervisningsministeriet i september VUC Syds bestyrelse og erstattede den med et midlertidigt styre, som skal rette op på den skrantende økonomi. Efter flere måneders arbejde har styret mandag præsenteret den endelige plan for, hvordan VUC Syd skal reddes.

- Vi er nødt til at sætte tæring efter næring, og det kræver også, at vi kommer ud af de alt for store og dyre bygninger. Men vi kan ikke spare os til overlevelse. Derfor lægger vi samtidig op til at styrke kvaliteten med målrettede tiltag, der skal sikre, at flere tager en uddannelse og gør den færdig, siger formanden for det midlertidige styre, Laust Joen Jakobsen, i en pressemeddelelse.

Annonce

Sagen kort

  • VUC Syd er i store økonomiske vanskeligheder på grund af faldende elevtal.
  • Det sker, efter at skolen siden 2017 har været i stormvejr på grund af en række dispositioner af den tidligere ledelse. Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (Stuk) har kritiseret den tidligere ledelse for blandt andet ikke at have udvist sparsommelighed.
  • VUC Syd gennemgik i 2018 to fyringsrunder på grund af de massive økonomiske problemer, og har også præsenteret en stor fyringsrunde i 2019.
  • VUC Syds midlertidige styre skrev i sin rapport i januar, at budgetmaterialerne fra VUC Syd viste et underskud på driften på 41,2 millioner kroner i 2018 før ekstraordinære nedskrivninger, og at der forventedes et underskud på henholdsvis 15,1 millioner kroner i 2019 og 12,2 millioner kroner i 2020.

Taskforce

Styret nedsætter en taskforce, der får op til to millioner kroner årligt til at nytænke og markant løfte tiltrækning, fastholdelse og gennemførelse frem mod 2021. Derudover vil det midlertidige styre udlægge en række opgaver til samarbejdspartnere og skabe endnu stærkere uddannelsesmiljøer ved at flytte sammen med Haderslev Handelsskole i Haderslev og dele bygningen i Aabenraa med UC Syd.

- I Tønder lægger vi op til en løsning med udlagt undervisning for at sikre et bredt og kvalitativt stærkt lokalt tilbud. Det kan vi netop gøre i samarbejde med nogle af de andre uddannelsesinstitutioner i Tønder. Det samme gælder i forhold til vores administration, hvor vi gennem administrative fællesskaber med andre skoler kan sikre stabilitet og kvalitet, selvom vi rent organisatorisk bliver mindre, siger Laust Joen Jakobsen.

Styret har tidligere offentliggjort, at VUC Syds bygninger i Haderslev skal sælges, og at hovedkvarteret i stedet flyttes til Aabenraa. Skolens bygninger i Tønder og Gram skal også sælges, så det kun er bygningerne i Aabenraa og Sønderborg, skolen beholder. Derudover har skolen det seneste års tid gennemgået tre fyringsrunder, hvor medarbejderstaben er blevet mere end halveret fra 310 til cirka 123 medarbejdere.

Opdateres …

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce