Annonce
Sydjylland

VUC Syd rækker hånden ud til konkursramte AOF-kursister

VUC Syd lægger op til at hjælpe landsdelens kursister, som er kommet i klemme i forbindelse med AOF Syds konkurs. Arkivfoto: Jacob Schultz
VUC Syd står klar til at hjælpe kursister, der er blevet ramt af AOF Syds konkurs for nyligt, forklarer direktør på VUC Syd.

Sag: De kursister, som er blevet ramt af AOF Syds konkurs for nyligt, kan finde håb ved VUC Syd.

Det siger John Egebjerg-Johansen, direktør ved VUC Syd, som ifølge direktøren vil forsøge at hjælpe kursisterne. Han vurderer, at det potentielt drejer sig om 200-300 personer.

Meldingen kom fredag, efter at kurator havde meddelt, at virksomheden er ophørt, og at konkursboet ikke indtræder i aftaler omkring driften.

- Det er en beklagelig situation, som kursisterne er blevet bragt i. VUC Syd har pligten til at sikre udbuddet i vores dækningsområde, og det agter vi at leve op til. Vi vil løbende tage de nødvendige skridt for at sikre, at alle kan få det undervisningstilbud, de har behov for, siger John Egebjerg-Johansen.

Annonce

Opfordring

Der er allerede omprioriteret ekstra ressourcer til vejledning for også at kunne håndtere henvendelser fra kursister, der er berørt af AOF Syds konkurs. Ifølge direktøren har VUC Syd ikke adgang til lister med personoplysninger om kursisterne. Derfor går uddannelsesinstitutionen ud med en opfordring til dem om at henvende sig.

- Hvis de har behov for den type undervisning, så opretter vi hold og undervisning, siger han.

John Egebjerg-Johansen opfordrer samtidig til, at berørte kursister holder sig opdateret om mulighederne på VUC Syds hjemmeside, som løbende vil blive opdateret. Her er der oprettet en chatfunktion, hvor man kan få svar på spørgsmål om uddannelse.

På mandag opretter VUC Syd desuden nye hold i Tønder for at sikre et ordblinde- og voksenundervisning til kursister i hele landsdelen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Teatertorden i byrådssalen

Det er ikke altid til at vide, hvad der sætter gang i debatten, når de 27 medlemmer af Vejen Byråd træder sammen. Sådan var det heller ikke på årets første møde i byrådet i tirsdags. Men det skulle vise sig at blive dagsordenens allerførste punkt; Klaus Kildemands anmodning om udtrædelse af byrådet. Det var som sådan ikke Kildemands exit på den lokalpolitiske scene, som satte gang i den verbale bulder og brag, tilhørerne blev vidner til. Allerede forud for byrådsmødet havde løsgængeren Anni Grimm i et læserbrev kritiseret, at formandsposten midt i perioden går fra en socialdemokrat til en anden. Hendes grænse for en ”forhånds-postfordeling” var overskredet, lød det i læserbrevet. Anni Grimm tog også ordet på byrådsmødet, hvor hun kaldte sagsforløbet fra socialdemokraterne for arrogant. Anni Grimm blev i den grad bakket op af Liberal Alliances Martin Boye. Han udtrykte sin bekymring over, at den socialdemokratiske gruppeformand Jørgen Thøgersen med et pennestrøg tilsidesatte Retssikkerhedslovens bestemmelser om, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger deres formand. Det står naturligvis Anni Grimm og Martin Boye frit for, hvad de mener. Derom ingen tvivl. Det må være dog berettiget at kaste erindringen tilbage til valgaftenen den 21. november 2017. Lige omkring midnatstide kommer repræsentanter for Venstre, Socialdemokratiet, Det konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti ud for at fortælle, at en bred konstitueringsaftale er på plads. Den fremmødte presse får at vide, hvordan eksempelvis formandsposterne i fagudvalgene fordeles. Socialdemokratiet får i denne forbindelse tildelt formandsposterne i tre udvalg – heriblandt Børn- og Ungeudvalget. Konstitueringsaftalen var Anni Grimm på den sene valgaften selv med til at præsentere som medunderskriver. Aftalen tiltræder Martin Boye også umiddelbart inden Vejen Byråds konstituering i december 2017. Mod slutningen af 2018 bekendtgør Martin Boye dog, at han ikke længere er en del af aftalen. Det er en anden historie. Børn- og Ungeudvalget adskiller sig fra de andre stående udvalg ved, at her sidder også to børnesagkyndige samt en dommer. Anni Grimm mente på byrådsmødet i tirsdags, at Børn- og Ungeudvalget derfor ikke kan sammenlignes med de øvrige stående udvalg, hvor der udelukkende er politisk repræsentation. Det kan godt være, at Retssikkerhedsloven foreskriver, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger sin formand. Men det gør de øvrige stående udvalg også. Også borgmesteren vælges formelt af byrådet. Realpolitisk er formandsposterne dog fordelt, når konstitueringsaftalen er underskrevet. Anni Grimm har engang her i avisen leveret et ganske enestående citat, hvor hun slog fast: - Det har simpelthen været nødvendigt at få trådt i klaveret. Citat slut. Her i denne sag virker det som om, at der blev trådt lige hårdt nok. Det tangerer teatertorden. GOD SØNDAG

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];