Annonce
Sydjylland

VUC Syd rækker hånden ud til konkursramte AOF-kursister

VUC Syd lægger op til at hjælpe landsdelens kursister, som er kommet i klemme i forbindelse med AOF Syds konkurs. Arkivfoto: Jacob Schultz
VUC Syd står klar til at hjælpe kursister, der er blevet ramt af AOF Syds konkurs for nyligt, forklarer direktør på VUC Syd.

Sag: De kursister, som er blevet ramt af AOF Syds konkurs for nyligt, kan finde håb ved VUC Syd.

Det siger John Egebjerg-Johansen, direktør ved VUC Syd, som ifølge direktøren vil forsøge at hjælpe kursisterne. Han vurderer, at det potentielt drejer sig om 200-300 personer.

Meldingen kom fredag, efter at kurator havde meddelt, at virksomheden er ophørt, og at konkursboet ikke indtræder i aftaler omkring driften.

- Det er en beklagelig situation, som kursisterne er blevet bragt i. VUC Syd har pligten til at sikre udbuddet i vores dækningsområde, og det agter vi at leve op til. Vi vil løbende tage de nødvendige skridt for at sikre, at alle kan få det undervisningstilbud, de har behov for, siger John Egebjerg-Johansen.

Annonce

Opfordring

Der er allerede omprioriteret ekstra ressourcer til vejledning for også at kunne håndtere henvendelser fra kursister, der er berørt af AOF Syds konkurs. Ifølge direktøren har VUC Syd ikke adgang til lister med personoplysninger om kursisterne. Derfor går uddannelsesinstitutionen ud med en opfordring til dem om at henvende sig.

- Hvis de har behov for den type undervisning, så opretter vi hold og undervisning, siger han.

John Egebjerg-Johansen opfordrer samtidig til, at berørte kursister holder sig opdateret om mulighederne på VUC Syds hjemmeside, som løbende vil blive opdateret. Her er der oprettet en chatfunktion, hvor man kan få svar på spørgsmål om uddannelse.

På mandag opretter VUC Syd desuden nye hold i Tønder for at sikre et ordblinde- og voksenundervisning til kursister i hele landsdelen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce