Annonce
Esbjerg

VUC Vests elever arbejder med branding af Esbjerg

Louise og Kasper fra 19 A på VUC Vest med deres oplæg til et projekt, der består af en prototype til en reklamesøjle samt en plan for markedsføring via Facebook og YouTube. Målet med projektet er at nå så mange målgrupper som muligt. Privatfoto
Førsteårsstuderende på HF på VUC Vest har lavet højaktuelle projekter om at brande Esbjerg og skaffe flere borgere til byen.

Esbjerg: VUC Vests førsteårs-hf’ere har i anden del af deres projekt- og praktikperiodeforløb arbejdet med et tværfagligt projekt med udgangspunkt i spørgsmålet: Hvordan kan man brande Esbjerg og dermed styrke befolkningstilgangen?

Her skulle de på kort tid blive konkrete og udarbejde oplæg og udkast til branding af Esbjerg og efterfølgende præsentere projekterne.

Baggrunden er overskrifter i flere danske medier, der har fokuseret på, at Vejle har overhalet Esbjerg som Danmarks femtestørste kommune. I artiklerne blev blandt andet nævnt, at Esbjerg er blevet sat af, og at det er en tendens, der har været kendt de senere år. Der peges blandt andet på, at byen mangler læger og studerende.

Kasper og Louise fra 19. A fortæller, at de i deres gruppe havde fokus på byens sociale fællesskab, og at der skal være plads til alle i Esbjerg. De er begge tilflyttere til byen, og projektet har givet dem bedre kendskab til, hvad Esbjerg har at byde på.

- Vi har arbejdet under tidspres i projektet, og når det samtidig tager udgangspunkt i et konkret produkt, er det en rigtig god måde at lære på. Det er også ekstra spændende, når det er et emne, der er interessant at arbejde med, fortæller Louise om projektet.

Hendes gruppe udviklede en prototype på en reklamesøjle samt planer for konkret markedsføring.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

Danmark

Hård straf for at bruge mobilen bag rattet: Så mange har fået et klip i kørekortet

Annonce