Annonce
Sport

Vuelta-dansker mærker fremskridt efter hårde måneder

Anne-Christine Poujoulat/Ritzau Scanpix
Bjergrytteren føler sig tilbage på ret kurs efter et vanskeligt forår. Kontraktforlængelsen hos Trek giver ro.

Selv om cv'et efter to år på højeste niveau fortsat mangler det lysende resultat, var cykelrytteren Niklas Eg aldrig i tvivl om, at karrieren skulle fortsætte hos storholdet Trek.

Den 24-årige dansker offentliggjorde mandag under Vuelta a España en toårig kontraktforlængelse, men aftalen har været på plads i et stykke tid.

- Det har været dejligt endelig at kunne melde det ud. Det betyder, at jeg ikke får så mange spørgsmål om min fremtid, og det er rart at kunne sige, at der ikke er noget at stresse over.

- Trek har altid været min førsteprioritet, og jeg har ikke undersøgt andre muligheder. Jeg ville gerne blive hos Trek, og de ville også gerne fortsætte. Det var det, der lå i kortene, siger Niklas Eg.

Bjergrytteren fik debut på højeste niveau sidste år, men efter en god start gik udviklingen en smule i stå.

Mange ryttere har det svært i anden sæson som professionel. Efter den indledende eufori indfinder hverdagen sig, og fremskridtene kommer ikke så hurtigt, som man kunne forvente.

Sådan har det også været for Niklas Eg.

- På nogle fronter synes jeg, at det andet år har været hårdere end det første. Man forventer jo også selv, at når man har et år på bagen, så skal der til at ske en hel masse, siger Eg.

- Tingene tager tid. I år har det knebet lidt med resultaterne, men det hænger også sammen med, at jeg har haft et løbsprogram primært med store løb, hvor jeg som regel har været hjælperytter.

- Fysisk har jeg forbedret mig, men det har ikke kunnet ses på resultatlisterne, siger Niklas Eg.

Han har vist sig fint frem i Vuelta a España, hvor han som regel hænger længe på i bjergene.

Men tirsdagens hviledag er dog tiltrængt, fastslår han, efter 16 etaper hvor der ikke har været mange minutters ro.

- Der bliver altid kørt stærkt fra starten, og der er ikke tid til at køre og hyggesnakke, siger han.

Niklas Eg bor til daglig i Girona i et bofællesskab med blandt andre Casper Pedersen, som også er med i Vuelta-feltet. Men de to unge danskere har ikke vekslet mange ord på de spanske veje.

- Det er godt nok minimalt. Hvis der endelig har været flade kilometer, har feltet kørt fuld gas, og vi har ligget på en lang række, siger Niklas Eg.

Vuelta a España fortsætter onsdag med 219,6 kuperede kilometer til Guadalajara.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Billund

Brandvæsenet pumper løs: Oversvømmelser rammer lufthavnsparkering

Annonce