Annonce
Udland

Vulkanudbrud i New Zealand kræver sit 16. dødsoffer

New Zealand Police/Reuters
16 personer er nu døde efter mandagens vulkanudbrud på White Island i New Zealand. To personer savnes fortsat.

En 16. person er død af sine kvæstelser efter et vulkanudbrud i New Zealand i mandags. Vedkommende døde på et hospital i Australien lørdag.

Det oplyser politiet i New Zealand søndag ifølge New Zealand Herald.

To personer savnes fortsat efter vulkanudbruddet på White Island for seks dage siden. Dem leder dykkere fra politiet og flåden efter i vandet omkring vulkanøen.

Arbejdet med at finde og bjærge de sidste to lig "er hårdt for alle", siger vicepolitikommissær Mike Clement søndag eftermiddag lokal tid.

Han forsikrer samtidig om, at politiet ikke giver op, og at man vil gøre alt for at hente ligene hjem til deres kære.

- Vi forstår, hvor frustrerende det er for deres nærmeste, som ønsker at få dem hjem, siger han ifølge New Zealand Herald.

Politiet har ledt efter de to savnede i vandet omkring White Island og på selve øen.

Søndag morgen ledte redningsarbejdere på White Island i 75 minutter, som var så længe, de havde ilt til at være der.

Med de to savnede formodes 18 mennesker at have mistet livet i vulkanudbruddet.

26 personer er indlagt med svære kvæstelser og omfattende forbrændinger efter naturkatastrofen.

Lørdag oplyste premierminister Jacinda Ardern, at der vil blive holdt et minuts stilhed på mandag klokken 14.11 lokal tid - præcis en uge efter katastrofen - til minde om ofrene.

- Uanset hvor i New Zealand eller verden du befinder dig, så er dette et øjeblik, hvor vi kan stå sammen med dem, der har mistet sine kære i denne ekstraordinære tragedie, udtalte hun i en erklæring ifølge nyhedsbureauet dpa.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Godda' mand solcellelov

Lovgivningsdanmark har vundet endnu en sejr. Med et hidtil uset krav til bureaukrati og dokumentation er det lykkes at bremse stor set alle landets kommuner i at få oprettet solcelleanlæg i forbindelse med kommunale bygninger og derved bidrage til den grønne omstilling. Og tillykke med det. For grundet en i særklasse ubegrundet og uigennemskuelig lovgivningsjungle er det nemlig lykkes at gøre kommunale solcelleanlæg til egentlige forsyningsvirksomheder med deraf følgende krav til selvstændige bestyrelser, regnskabsaflæggelse og meget andet af det, som i stigende grad DJØF'iserer denne nation. Alt sammen krav, der æder gevinsten ved og idéen med disse anlæg. Resultat: Flere steder er eksisterende kommunale solcelleanlæg lukket ned, ligesom planer om anlæg er droppet. Lige så uigennemskueligt er det, hvorfor så regionernes sygehuse, der jo er akkurat lige så offentlige, er fritaget for dette nonsens, og ingen kan give en bare nogenlunde gangbar forklaring. Begrundelserne er det rene volapyk og et eksempel på, hvad der sker, når lovgivningsmaskinen snurrer, uden at nogen griber ind med brugen af deres sunde fornuft. Lad os håbe, at den for tiden ganske tavse klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) også ser dette som en vanvittig indretning, i hvert fald ligger der lige til højrebenet her serveret en sag, som man skal være godt dum for ikke at spark i mål. Især når man skal være instrumental i en regeringssatsning, som ingen har bare den fjerneste idé om hvad ender med at koste. Sådan er det nemlig med det fromme ønske om at reducere nationens menneskeskabte CO2-udledning med 70 procent i forhold til 1990-niveau inden 2030. Man ved end ikke, om det overhovedet kan lade sig gøre, men man ved, at det bliver utroligt dyrt. Her står vi med en sag, der, som megen anden klimasnak, ikke er fugle på taget, men miljøgevinster lagt lige i hånden på Dan Jørgensen, hvis han ellers vil tage imod dem. Lad os få fjernet disse bureaukratiske forhindringer - hellere i dag end i morgen.

Regionalt For abonnenter

Borgmestre raser over skrottede solcelle-planer for millioner: - Det er fuldstændig vanvittigt

Annonce