Annonce
Kolding

Vurderingsklinik er blevet udvidet: Smitte-mistænkte holdt i kø for at blive tjekket for corona

Der holdt flere biler i kø mandag. Ifølge Mads Koch Hansen er der travlest i morgentimerne. Foto: Søren Gylling
En travl mandag morgen har betydet, at vurderingsklinikken for potentielle corona-smittede er blevet udvidet, sådan at kontrollerne kan afvikles hurtigere.

Kolding: Den fremskudte vurderingsenhed på Kolding Sygehus, hvor patienter kan blive kontrolleret for coronasmitte efter henvisning fra egen læge, er nu blevet udvidet med ekstra plads til at undersøge patienterne.

Udvidelsen er sket, efter sygehuset havde en travl mandag morgen.

- Folk holdt langt ned ad vejen i går (mandag, red.), fordi vi ikke kunne få det afviklet hurtigt nok, og det er der ingen, der kan være tjent med. Vi har sat ekstra bemanding på, så vi hurtigere kan få afklaret, om folk skal indlægges eller sendes hjem igen, fortæller Mads Koch Hansen, lægelig direktør på Kolding Sygehus.

Bliver det vurderet, at en patient har brug for yderligere udredning, bliver patienten indlagt i isolation på den etage, hvor Kolding Sygehus har gjort plads til potentielle corona-smittede. Der ligger cirka 20 patienter, oplyser Mads Koch Hansen, der forklarer, at der er en jævn udskiftning i patienter på den afdeling, fordi patienterne bliver flyttet, så snart det er afklaret, hvad de fejler.

- Vi undersøger, om patienterne har coronavirus, men det kan også være, at deres astma eller KOL er blevet værre. Der går lidt tid, før der er svar på, om folk er smittede med corona, fordi undersøgelsen tager lidt tid på laboratoriet. Vi forsøger at speede op for det både af hensyn til patienterne og til os selv, siger den lægelige direktør.

Folk holdt langt ned ad vejen i går (mandag, red.), fordi vi ikke kunne få det afviklet hurtigt nok, og det er der ingen, der kan være tjent med. Vi har sat ekstra bemanding på, så vi hurtigere kan få afklaret, om folk skal indlægges eller sendes hjem igen

Mads Koch Hansen, lægelig direktør på Kolding Sygehus.

Frigjort personale

Personalet i den fremskudte vurderingsenhed stammer fra medicinsk ambulatorium og børneafdelingen. Statsminister Mette Frederiksen meldte i sidste uge ud, at alle sygehuse i den kommende tid udelukkende skal varetage akutte og livsnødvendige opgaver.

- Det er personale, som vi har frigjort fra at se ambulante patienter, der er flyttet ud. En af grundene til, at vi lukker ned, er, at vi så kan få noget personale frigjort til opgaven, og en anden grund er, at vi ikke skal stimle for mange patienter sammen på sygehuset, så de risikerer at smitte hinanden, forklarer Mads Koch Hansen.

Den fremskudte vurderingsenhed åbnede i fredags, og Mads Koch Hansen er meget tilfreds med det arbejde, der bliver gjort i teltene.

- Det er et helt nyt setup og en ny måde at arbejde på, og vi har skullet få en masse nye ting til at fungere, men med sygehusets øjne er det gået rigtig godt. Det er en anderledes oplevelse for patienterne, men jeg har kun oplevet, at de tager det i stiv arm. Vi har fået et rigtig godt arbejdsfællesskab op at stå, siger han.

Det er vigtigt, at man er blevet henvist af egen læge eller lægevagten, før man tager på sygehuset. Foto: Søren Gylling
Mads Koch Hansen mener, at en del af travlheden kan skyldes, at børnefamilier har ventet til mandag med at kontakte egen læge og først er blevet henvist da. Foto: Søren Gylling
Visitationstelte ved Kolding Sygehus. Foto: Søren Gylling
Annonce
Erhverv For abonnenter

Køreskole er pludselig lukket: Tidligere direktør er sygemeldt, og elever kan ikke få pengene igen

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Billund

Susan og Hans Jørgen byggede historisk villa om: Nu er de pensionister og vil ned i ét plan. Men nabohuset skæmmer

Erhverv For abonnenter

Total tavshed om Ecco-fadæsen: Konservative-toppolitikere nægter at tale om Niels Flemming Hansens farvel til ordførerpost

Varde

Alvorlig sag om blufærdighedskrænkelse på skole: Tre mandlige elever anmeldt for at krænke pige

Team Esbjerg For abonnenter

Nu er der pres på: Team Esbjerg er pisket til at vinde på lørdag

Formand for landdistrikter om penge til sportshaller i bytte for flere vindmøller og solceller: - Det er slet ikke nok

Varde

Campingfamilie med sjælden ros til myndighederne efter brand løb løbsk: Derfor er der glæde efter drama i strid blæst

Vejen For abonnenter

Skal du investere i varmepumpe eller fjernvarme? Husejere i 13 byer får klar besked hurtigst muligt

Lærlingen Carl Emil gider ikke mere bullshit: Skolens maskiner er ældre, end min far

Billund For abonnenter

Cassandra stod frem efter lumre beskeder fra chefen: Hvis ikke jeg gjorde noget, ville det bare blive ved

Færre fugle, døve marsvin og flere invasive arter ved Vesterhavet: Forsker kalder planerne om 10.000 vindmøller i Nordsøen for 'verdens største marinbiologiske eksperiment'

Esbjerg For abonnenter

Drukfest for skoleelever bliver ikke lavet om: Mens dele af landet forbyder alkohol på sidste skoledag, holder Esbjerg fast i de gamle traditioner

Kultur For abonnenter

Vejen Kunstmuseum har været lukket i halvandet år: - Jeg ser det ikke som et problem, at vi ikke har åbnet

Rejser

Millioner vil have de billetter, der kan sende danskere på månedlang ferie i hele Tyskland for 68 kroner

Annonce