Annonce
Erhverv

VVS-grossist lægger strategi efter byggeboom i Aarhus og Odense

Salgsdirektør Jesper Lynge (t.v.) har som mål at yde den maksimale service for kunden. - Håndværkeren kan selv bestemme, om han vil vælge den detaljerede digitale løsning og handle online, eller om han vil besøge vores butik og lager eller bestille varerne som Kvik-levering, siger Jesper Lynge. Foto: Jørgen Høg
Brødrene Dahl har oprustet massivt med fire butikker placeret strategisk i Aarhus-området, og nu følger VVS-grossisten op i Odense.

AARHUS/ODENSE: Danmarks største VVS-grossist Brødrene Dahl har, på baggrund af et regulært byggeboom i Aarhus med flere end 5000 nye tilflyttere hvert år, besluttet at øge sin lokale tilstedeværelse markant.

Grossisten opererer nu fire butikker i Aarhus ud fra en strategi om, at det aldrig må tage en håndværker mere end en halv time at finde de nødvendige varer til en byggesag, og så er det ligegyldigt, om der er tale om nybyggeri eller en større renoveringsopgave.

- Vi har i år oplevet en tocifret vækst og en omsætning i Aarhus, der er 15-20 procent højere end resten af landet. Selv om det er svært at spå om fremtiden, så håber jeg på en tilsvarende vækst i det kommende år, siger Jesper Lynge, der er salgsdirektør for Brødrene Dahl i Jylland-Fyn.

Taktikken har fra start været at placere sig med butikker på fire strategisk vigtige lokationer i landets næststørste by.

Annonce

Brødrene Dahl

Siden 1867 har Brødrene Dahl leveret materialer, viden og inspiration til VVS-branchen.

53 butikker over hele landet.

To klimacentre i Horsens og Næstved.

1100 medarbejdere.

Cirka 38.000 lagerførte varer.

Cirka 1500 leverandører.

Flere end 10.000 kunder.

Maksimalt en halv time

Butikkerne skal med deres placeringer garantere de lokale håndværkere, at der maksimalt er en halv times kørsel, hvis man ønsker at besøge butikken selv. Eller en halv times transport, hvis man vælger at få leveret de ønskede varer til den arbejdsplads, hvor håndværkeren opholder sig.

- Hele vores setup handler om fokus på at gøre det nemmere for kunden. Vi er klar over, at det i dag for alle håndværkere handler om at effektivisere. Derfor gør vi alt, hvad vi kan for at etablere lette løsninger. Alt skal i dag være så billigt og så effektivt som muligt, og derfor har vi investeret massivt i en omfattende digital løsning til gavn for vores kunder, siger salgsdirektøren.

- Og for de håndværkere, der ønsker at handle i en butik, har vi nu investeret i en omfattende dækning af det aarhusianske område. Alene vores flagskibsbutik i Skejby har 14.000 varer på lager, så uanset hvad man skal bruge eksempelvis på havnen i Aarhus, kan det hentes eller bringes inden for en halv time, pointerer Jesper Lynge og understreger, at netop effektiv tilgængelighed er en afgørende faktor for salget hos Brødrene Dahl.

Fremskudte lagre

Via det, som Jesper Lynge betegner som fremskudte lagre på de fire Aarhus-lokationer, kan håndværkerne frit vælge mellem Kvik-levering eller Kvik-afhentning.

- Ved Kvik-levering sørger vores GPS-baserede bestillingssystem for at registrere hvilket lager, der ligger tættest på arbejdspladsen. Ordren samles og pakkes hurtigt, og via en distributør sørger vi for at bringe de bestilte varer ud til byggepladsen, så håndværkeren kan fortsætte sit arbejde uden at bruge unødvendig tid på at sætte alt på pause og køre til og fra vores lager. Vi sørger på den måde for, at han kan fastholde sin effektivitet til glæde i sidste ende for slutkunden.

Hele operationen kan følges via mobiltelefonen, så håndværkeren kan orientere sig om og planlægge sit arbejde ud fra, hvornår den ønskede vare vil ankomme.

- Vores mål er med dette setup at yde den maksimale service for kunden. Håndværkeren kan selv bestemme, om han vil vælge den detaljerede digitale løsning og handle online, eller om han vil besøge vores butik og lager eller bestille varerne som Kvik-levering, forklarer Jesper Lynge.

Brødrene Dahl har med den netop udrullede strategi ønsket at øge sine aktiviteter i Aarhus.

- Det er ikke kun i Midtbyen. Vi vil gerne vise, at vi er til stede i hele Stor-Aarhus. Vi vil være til rådighed over alt, og det er baggrunden for de omfattende investeringer, vi har foretaget i Aarhus. Vi vil signalere, at vi opererer såvel bæredygtigt som effektivt, og det er vi lykkedes med på store nybyggerier som supersygehuset i Skejby, men vi er også klar til at servicere de kommende renoveringer af de nedlagte sygehuse i Aarhus, fortæller han.

Jan Sørensen, kompetencecenterchef for de fire butikker i Aarhus er godt tilfreds med udviklingen i Aarhus-området, hvor Brødrene Dahl har fire butikker. Foto: Jørgen Høg

Next stop Odense

Nu er turen kommet til en lignende satsning i Odense, hvor byggeaktiviteten er hastigt voksende.

- I Odense følger vi projekteringen af den kommende letbane tæt. Vi har valgt at placere to butikker i Odense. En butik på hver side af letbanen, så vi også her kan tilbyde det samme setup som i Aarhus med maksimalt 30 minutter til butik eller til Kvik-levering.

Jesper Lynge er ikke bange for, at en massiv digital satsning på længere sigt vil betyde, at de fysiske butikker vil forsvinde.

- Nej, vi vil fortsat tilbyde det bedste fra begge verdener. For os er det tydeligt, at håndværkerne gerne vil have muligheden for at vælge. På det digitale område har vi indført mulighed for selv-scanning med en særlig scanner i vores butikker, og inden længe forventer jeg, at vi er klar med en nyhed om mulighed for, at den lokale håndværker kan scanne sine indkøb ind på sin egen mobiltelefon, forudser Jesper Lynge.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Spændende projekt med Tilflytterbolig

Det går op og ned for landsbyerne. Sådan er det rundt i landet, og sådan er det også her i Vejen Kommune. Et par eksempler fra den seneste tids artikler her i JydskeVestkystens Vejenudgave afspejler meget godt, at det står sådan til: I Hovborg er der et mål om at uddele velkomstkurve til de borgere, som flytter til landsbyen. Men den målsætning er blevet en udfordring, simpelthen fordi der flytter så mange til landsbyen, et det endog er svært at følge med at få uddelt velkomstkurvene. I den østlige ende af kommunen – i Andst – har landsbyens dagligvareforretning, Høkeren, mistet omsætning. Andst er ellers en af de landsbyer, hvor der også har været god gang i tilflytningen og byggeri af nye huse gennem de senere år. Hver sin landsby – med hver deres udfordringer. Men tilbage til Hovborg. Selv om det på jævnt vestjysk kan konstateres, at ”det egentlig går udmærket” i Hovborg, hvor der findes en brugsforening, en kro, virksomheder samt et aktivt foreningsliv, så bliver øjnene alligevel ikke lukket for, at der hele tiden skal gøres noget for ikke bare at fastholde tingene, som de er; nej, der skal også udvikling til. Lokalrådet i Hovborg har just afviklet et møde, hvor det netop handlede om, hvad der skal til for at skabe udvikling og fremdrift, der kan være med til at sikre landsbyens overlevelse. Et af udgangspunkterne for mødet er den statistiske kendsgerning – en træls én af slagsen – nemlig, at der rundt i landet de seneste ti år er flyttet 40.000 beboere fra de små samfund og ind til byerne. Det er tæt på, at tallet matcher indbyggertallet i hele Vejen Kommune. En del af lokalrådets møde kom til at handle om projekt Tilflytterbolig, som Hærvejsklyngen – Hovborg, Lindknud, Gjerndrup, Gesten og Bække – er langt fremme med. Ikke færre end 16 projekter er i gang rundt i landet, og her lokalt har Hærvejsklyngen planer om at købe den tidligere børnehave-ejendom i Lindknud og ombygge den til en Tilflytterbolig. En Tilflytterbolig er rettet mod familie eller par, der ikke er bosiddende i den pågældende landsby, men som af jobmæssige årsager ønsker eller overvejer at flytte tættere på sin nuværende eller kommende arbejdsplads. Tilflytterboligen giver mulighed for, at familien eller parret kan finde ud af, om et nyt lokalsamfund og et eventuelt nyt job er det rigtige valg, inden man investerer i en bolig i et område, man ikke kender. I disse år er der god gang i udviklingen af arbejdspladser i Vejen Kommune, hvilket skaber et potentiale for nye tilflyttere. Den tilflytterkampagne, som Vejen Kommune og UdviklingVejen har i gang, suppleres rigtig fint med projektet med en Tilflytterbolig. Det bliver derfor spændende at følge projektet i Lindknud, og om det efterfølgende lykkes at få en Tilfytterbolig i hver af de fem landsbyer i Hærvejsklyngen. GOD SØNDAG

Annonce