Annonce
Sport

Lampard var nervøs til slut i nervepirrende CL-sejr

Dylan Martinez/Reuters
Havde franske Lille udlignet til 2-2 til sidst mod Chelsea, ville Ajax i stedet have gået videre.

Chelseas manager, Frank Lampard, var nervøs helt frem til slutningen af tirsdagens Champions League-kamp mod Lille.

Havde det franske hold udlignet til 2-2 i Chelseas sejr på 2-1, ville Chelsea være røget ud af turneringen til fordel for Ajax.

- Jeg blev nervøs. Ved 2-0 vidste jeg godt, at det ikke var ovre, og da de så reducerede, blev kampen mere nervepirrende, end den behøvede, siger han til nyhedsbureauet Reuters.

Med sejren på 2-1 klarede Chelsea sig videre fra gruppen på andenpladsen.

Førstepladsen går til Valencia med danske Daniel Wass på banen i alle 90 minutter, der højst overraskende vandt over seneste sæsons semifinalist Ajax i Amsterdam og dermed slog hollænderne ud af turneringen.

Daniel Wass' medspiller Rodrigo scorede kampens eneste mål. Den spanske angriber peger på sammenholdet i truppen som en afgørende faktor for det overraskende avancement.

- De seneste tre år har vi skabt noget specielt, og vi er en så sammentømret gruppe.

- Vi har taget et storhold tilbage til et sted, hvor det ikke har været længe, siger Rodrigo ifølge uefa.com.

Daniel Wass spillede hele kampen som højreback for Valencia mod Ajax, der for første sæson i årevis ikke har dansk islæt i truppen.

I den seneste sæson, hvor Ajax var få sekunder fra at spille sig i finalen i Champions League, var både Lasse Schöne, Kasper Dolberg og Rasmus Nissen Kristensen en del af holdet.

Valencia var i finalen i Champions League i 2000 og 2001, hvor holdet begge gange endte med nederlag.

Seneste gang, holdet spillede slutspilskampe i turneringen, var i 2013.

/ritzau/

Annonce
Olaf Kraak/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

Esbjerg

Borgmester kalder partifælles selv-erklærede mærkesag for fuldstændig urealistisk: Vil koste 63,7 millioner kroner om året

Annonce