Annonce
Tarm

Weekenden bød på hærværk, ballade og et væltet træ

Politiet kom godt rundt i kommunen i løbet af weekenden. Foto: Palle Herløv

HØJMARK/RINGKØBING/SKJERN/TARM: To gange måtte politiet rykke ud lørdag aften, da der var ballade i den sydlige del af kommunen.

I Ådum blev der brændt dæk af og kørt ræs på Skodsbølvej ved 19-tiden. Men da politiet nåede frem, var bilerne væk.

Senere på aftenen ved 23.30-tiden blev der spillet høj musik i Østergade i Skjern, men også her var forstyrrelsen ovre, da patruljebilen kom frem. Betjentene mødte dog en 19-årig mand på adressen, som erkendte, at der havde været spillet højt, men at det ikke ville ske igen.

Kort forinden havde politiet også været omkring Tarm, hvor blæsten havde fået så godt fat i et træ, at det var væltet og spærrede den ene vejbane i krydset ved Tarmvej og Vester Kvartervej.

Politiet har også været en tur omkring Højmark Børnehus på Adelvej, hvor der i weekenden er blevet kastet en urtepotte gennem et vindue i tiden fra fredag eftermiddag til søndag middag.

Hos ungdomsklubben på Søibergsvej i Ringkøbing har der også været hærværk, hvilket indebærer ødelagte tagplader og brandskader efter en engangsgrill på et bord. Det skete natten til fredag og har givet skader for 15.000 kroner.

Sidst men ikke mindst var politiet et smut i Søndervig søndag ved 15-tiden, hvor to tyske piger på seks og 10 år var blevet væk fra deres forældre. De fik hjælp af en dansk kvinde, der kontaktede politiet, så børnene en times tid senere var genforenet med deres forældre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Sønderjyske politikere måtte vælge pragmatisme før principper

Det hører til sjældenhederne, at embedsmænd udtaler sig skarpt og uden omsvøb. Men det gjorde han, direktøren på rådhuset. ”Fuldstændigt utilstedeligt” kaldte Stig Werner Isaksen udvidelsen af Tinglev-virksomheden N.T. Tømrer og Snedkerforretning. Det utilstedelige består ifølge den kommunale direktør i, at en anden direktør, virksomhedsejeren, har udvidet sit firmas fysiske rammer uden at sørge for de nødvendige tilladelser først. Ulovligheder skal selvfølgelig ikke accepteres. ”Med lov skal man land bygge”, som det står skrevet på indgangen til Københavns Byret. Og indlysende er det, at politikernes beslutning om – imod forvaltningens anbefalinger – at godkende Tinglev-virksomhedens udvidelse har nogle åbenlyst indbyggede problematikker. FOR HVILKET SVAR giver man det næste firma, der bryder reglerne lige så klokkeklart, som N.T. Tømrer og Snedkerforretning har gjort? Og hvordan vil den virksomhed, den direktør reagere, hvis embedsmændene også til den tid siger nej, og politikerne modsat nu holder fast i afgørelsen? Forskelsbehandling er blot et af de ord, der falder lige for. Som Stig Werner Isaksen formulerer det: - Jeg kan sagtens forstå politikernes beslutning, men jeg kunne bare ikke anbefale den. DET STOD PÅ ingen måde skrevet i embedsmands-manualerne, at det var den løsning, der blev konklusionen. Politikerne har i denne sag valgt den pragmatiske tilgang: Det ser ikke kønt ud; der er dog noget meget vigtigere på spil: Eller som den socialdemokratiske gruppeformand og borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, konstaterede: - For os handler det om arbejdspladser. Venstres Philip Tietje, der er formand for vækstudvalget for land og by, er på linje. Også han kunne se arbejdspladser forsvinde, hvis politikerne havde fulgt embedsmændenes anbefalinger. SKÅRET IND TIL benet: Politikerne valgte pragmatisme før principper. Arbejdspladser før overholdelse af regler. Naturligvis er politikerne fuldt ud bevidste om dilemmaerne, og de har formentlig godkendt udvidelsen af Tinglev-virksomheden med billeder på nethinden af de problemer, godkendelsen kan skabe for dem senere. Ingen af dem kunne bare have holdt til de konsekvenser, en fastholdelse af den administrative afvisning måske havde resulteret i. ”POLITIKERNE SKYLD I, at virksomhed må fyre”, var en konklusion, der kunne være taget på de sociale medier. Det er selvfølgelig noget sludder, for virksomheden har ikke fulgt reglerne, men den slags kan være svær at forklare over for dem, der af den grund måtte sige farvel til deres arbejdsplads. Politikerne var nødt til at godkende virksomhedens udvidelse på bagkant. Vel vidende at en lignende sag kan dukke op i deres indbakke en anden gang. Og hvad gør de så? GOD SØNDAG

JV Podcast

JV Podcast: Danfoss-fyringer, rekord-opkøb og en enkelt københavner-chef huserer på Als

Annonce