Annonce
Sydjylland

Weiss og Schaldemose giver thumbs up: Fynske europapolitikere går ind i brokomite

Pernille Weiss (K) indtræde i brokomiteen. Arkivfoto.
De fynske medlemmer af Europa-Parlamentet, Pernille Weiss og Christel Schaldemose, er nye medlemmer i AlsFynBroens komité

Faaborg-Midtfyn: I AlsFynBroens komité er der folketingspolitikere, regionalpolitikere og kommunalpolitikere. Og nu også europaparlamentarikere. Socialdemokratiske Christel Schaldemose og konservative Pernille Weiss er nemlig nye komitémedlemmer. Begge bor de på Fyn og var ved europaparlamentsvalget i 2019 opstillet i Fyns Storkreds.

Det oplyser Faaborg-Midtfyn Kommune i en pressemeddelelse. Ifølge den forklarer Pernille Weiss:

- AlsFynBroen er et interessant projekt som vil rykke Fyn meget tættere på Tyskland og for alvor vil åbne det frugtbare naboskab mellem Danmark og Tyskland op – og ikke mindst trække Danmark endnu længere ind i det indre marked.

Fra Christel Schaldemose hedder det:

- Med AlsFynbroen kan vi sikre, at hele regionen kommer tættere på Europa, og fynboerne vil få en markant nemmere adgang til kontinentet. Det er godt både for private rejsende og for erhvervslivet, og en fast forbindelse vil også være god for regionens sammenhængskraft. Als og Sønderjylland kan invitere fynboerne på besøg uden at skulle bekymre sig om trafikprop i trekantområdet, mens de selv vil kunne spare rigtig meget tid på at komme til Fyn og Østdanmark.

Borgmester Hans Stavnsager (S) byder de to politikere velkomne og siger ifølge pressemeddelelsen:

- At Pernille og Christel nu er en del af vores projekt viser, at AlsFynBroen også har et internationalt perspektiv, fordi en fast forbindelse vil bringe Fyn og i særdeleshed Sydfyn tættere på Tyskland og resten af Europa – med alt hvad det kan få af positiv betydning for turisme, erhvervssamarbejde og eksportmuligheder.

Hans Stavnsager sidder i styregruppen for bro-projektet.

Christel Schaldemose (S) nu også i brokomiteen. Arkivfoto.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Studerende føler sig tvunget i praktik på trods af coronafrygt: Takker man nej, må man tage orlov

Annonce