Annonce
Kultur

Whole lotta rock and roll

Led Zeppelin Jam gav masser af rock og rul til publikum i Tøjhuset. Arkivfoto: Klaus Hansen
30 års jubilar Led Zeppelin Jam var tilbage i Fredericia fredag aften med ny forsanger. Publikum fik masser af rock at lune sig på i Tøjhuset.

Fredericia: Hele Danmarks første og længst-levende “jam-band”, LED ZEPPELIN JAM (LZJ) returnerede til Tøjhuset i går aftes.

Her i 2019 har bandet faktisk 30 års jubilæum! Og det er samtidig 50 år siden, at Led Zeppelin udsendte deres debut-album.

Så der er rigtig mange gode grunde til, at LZJ er på turne netop i år, og det er endda med ny forsanger. Alex Nyborg Madsen forlod desværre bandet i 2018.

Annonce

I løbet af de cirka to en halv time i Led Zeppelin-land fik det beskedne publikum en flot rundrejse i den både rockede og bluesede sangskat.

Koncertanmelder Carsten Linde

Ny forsanger

Den nye sanger hedder Thomas Carlsen. Han var såmænd blot 2 år, da Led Zeppelin udgav deres debut-album. Men det hindrede på ingen måde Thomas i at være en arketypiske frontfigur og en fremragende rock-sanger med masser af energi.

Desuden bestod 2019 udgaven af LZJ af: Henrik Tvede – guitar, Martin Schwerin – guitar, Carsten Neumann – bas, samt far / søn Lars Mitch Fischermann og Benjamin Fischermann – begge trommer.

I løbet af de cirka to en halv time i Led Zeppelin-land fik det beskedne publikum en flot rundrejse i den både rockede og bluesede sangskat.

Mindre kendte sange

Fra første riff i koncertens start-nummer, ”Good Times, Bad Time” virkede især samspillet mellem Tvede og Schwerin uovertruffen godt.

Det kulminerede i en af de vel nok mindre kendte sange, den brutale ”Nobody’s Fault But Mine”.

Der slog guitar-samspillet gnister, og tændte resten af bandet til en herlig lang, slæbende blå version af nummeret. En fortolkning, eller udgave, hvor sanger Thomas Carlsen supplerede de to fremragende guitarister med fornem mund-harpespil.

Generelt set var de fleste højdepunkter de mindre kendte sange fra Led Zeppelin kataloget. Her bør fremhæves ”Heartbreaker”, hvor rytmesektionen af 2 x Fischermann bag gryderne og Neumann på buldrende bas virkelig tog kegler.

Måske har bandet spillet ”Stairway To Heaven”, ”Black Dog” og ”Whole Lotta Love” en anelse FOR meget. Ikke at det var dårligt, Næ nej, på ingen måde. Der var bare lidt mere liv resten af sangene.

Alt i alt en glimrende koncert, hvor publikum fik rigeligt med rock og rul.

Koncert med Led Zeppelin Jam, fredag den december 2019 i Tøjhuset, Fredericia.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

Esbjerg

Borgmester kalder partifælles selv-erklærede mærkesag for fuldstændig urealistisk: Vil koste 63,7 millioner kroner om året

Annonce