Annonce
Mindeord

Willi var en af De Blå Baretter

Annonce

SØNDERBORG: Wilhelm Heinrich Lange, Vandtårnsvænget 24, Sønderborg, er død 83 år gammel.

Han er bedre kendt under navnet Willi og er oprindelig fra Brandsbøl på Nordals.

Mange danske soldater kender Willi fra hans tid som Gaza-soldat – først i et halvt år fra vinteren 1957/58 og igen i et halvt år som FN-soldat i Gaza i 1961. I begge tilfælde gjaldt det bevogtningsopgaver.

Derfor var De Blå Baretter siden dengang et af omdrejningspunkterne i Willi’s liv. Lige til sin død var han medlem af foreningen De Blå Baretter. Han så frem til, at FN-soldaterne mødtes hvert år til nogle festlige sommerfester. Han var blandt andet med til at markere 50-års jubilæet på det første hold, han tog af sted med til Gaza-striben.

I sine unge år var Willi Lange ved landbruget, men han fandt så ud af, at det var bedst med en uddannelse. Willi Lange blev maskinarbejder, og han har prøvet lidt af hvert i den genre.

Det blev således til tre år på Volvo-fabrikkerne i Sverige, hvor han blandt andet stod for poleringen af Volvo-bilerne, inden de kørte af samlebåndet. Det blev dog lidt for stressende, så han skiftede til et andet svensk firma, hvor han blev drejer. Her producerede Willi militærudstyr.

Willi Lange vendte igen næsen hjem mod Danmark. Han nåede at arbejde på Danfoss i cirka 30 år, inden han gik på efterløn. Willi Lange har aldrig manglet noget at tage sig til i fritiden. Foruden medlemskabet af De Blå Baretter, har han været en stærk skytte i Borgerforeningens skyttelaug i Sønderborg og det samme gælder i Sønderborg Skyttekreds. Han har også dyrket bowling i Borgerforeningens bowlingklub. Også jagt havde hans interesse, og han har siden sit 16. år haft jagttegn. Han har altid syntes, at det var herligt at gå ude i naturen.

Han blev gift med Maja Lange i 1995 og kunne have markeret deres sølvbryllup i påsken. Det nåede de desværre ikke. Willi har været gift to gange tidligere. Begge gange er hans koner døde af sygdom.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce