Annonce
Mindeord

Willi var en af De Blå Baretter

SØNDERBORG: Wilhelm Heinrich Lange, Vandtårnsvænget 24, Sønderborg, er død 83 år gammel.

Han er bedre kendt under navnet Willi og er oprindelig fra Brandsbøl på Nordals.

Mange danske soldater kender Willi fra hans tid som Gaza-soldat – først i et halvt år fra vinteren 1957/58 og igen i et halvt år som FN-soldat i Gaza i 1961. I begge tilfælde gjaldt det bevogtningsopgaver.

Derfor var De Blå Baretter siden dengang et af omdrejningspunkterne i Willi’s liv. Lige til sin død var han medlem af foreningen De Blå Baretter. Han så frem til, at FN-soldaterne mødtes hvert år til nogle festlige sommerfester. Han var blandt andet med til at markere 50-års jubilæet på det første hold, han tog af sted med til Gaza-striben.

I sine unge år var Willi Lange ved landbruget, men han fandt så ud af, at det var bedst med en uddannelse. Willi Lange blev maskinarbejder, og han har prøvet lidt af hvert i den genre.

Det blev således til tre år på Volvo-fabrikkerne i Sverige, hvor han blandt andet stod for poleringen af Volvo-bilerne, inden de kørte af samlebåndet. Det blev dog lidt for stressende, så han skiftede til et andet svensk firma, hvor han blev drejer. Her producerede Willi militærudstyr.

Willi Lange vendte igen næsen hjem mod Danmark. Han nåede at arbejde på Danfoss i cirka 30 år, inden han gik på efterløn. Willi Lange har aldrig manglet noget at tage sig til i fritiden. Foruden medlemskabet af De Blå Baretter, har han været en stærk skytte i Borgerforeningens skyttelaug i Sønderborg og det samme gælder i Sønderborg Skyttekreds. Han har også dyrket bowling i Borgerforeningens bowlingklub. Også jagt havde hans interesse, og han har siden sit 16. år haft jagttegn. Han har altid syntes, at det var herligt at gå ude i naturen.

Han blev gift med Maja Lange i 1995 og kunne have markeret deres sølvbryllup i påsken. Det nåede de desværre ikke. Willi har været gift to gange tidligere. Begge gange er hans koner døde af sygdom.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Ny hobbybutik åbner i Kolding

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Sønderborg

Evakuerede beboere kunne vende tilbage efter natlig indsats: Svajende skorsten på 40 meter er revet ned

Annonce