Annonce
Haderslev

Witt og Berg går sammen og bliver et af landsdelens største advokatfirmaer

Claus Witt er vild med det nye logo på facaden, han glæder sig til at arbejde sammen med sine nye partnere. "Det kan kun blive godt", siger han. Foto: Connie Bøgwad Schmidt
Claus Witt, der hidtil har været en del af Ret & Råd slår sig sammen med Berg Advokater. Med fusionen skabes et af Sønderjyllands største advokatfirmaer.

HADERSLEV: Haderslev-advokaten Claus Witt, der hidtil har været en del af Ret&Råd kæden, er fusioneret med Berg Advokater, der har kontorer i Vojens og Rødding, de har dog i flere år også har dækket Haderslev.

Med fusionen skabes et af Sønderjyllands største advokatfirmaer, som fremover får navnet Berg Advokater, og Claus Witt har allerede fået et skilt på sin facade i Laurids Skausgade 11 i Haderslev:

- Vi har været i dialog om fusionen i cirka et år. Vi arbejder ud fra de samme værdier, vi taler godt sammen og har en god kemi, og vi kunne alle se det sjove i at være sammen om at betjene vores nuværende kunder og skaffe nye kunder. Vores visioner for fremtiden peger i samme retning.

De seks partnere har allerede haft en fælles opgave: At ansætte to nye advokatfuldmægtige, hvor den ene skal begynde i Rødding og den anden i Haderslev. I den forbindelse har fusionen afsløret sin første fordel, fortæller Claus Witt, der både er partner og bestyrelsesformand i det nye Berg Advokater:

- Jeg har ikke tidligere siddet med så mange kvalificerede ansøgninger, men i kraft af fusionen har vi fået en betydelig størrelse, og vi råder over en bredt felt af advokater og ekspertiser, og dermed bliver vi mere attraktive i en rekrutteringsfase.

Annonce

I korte træk om Berg

  • Berg Advokater vil fremover have kontorer i både Vojens, Rødding og Haderslev.
  • Firmaet ejes af seks ligestående partnere: En fra Haderslev, fire fra Vojens og en fra Rødding.
  • I Rødding vil der fremover sidde en advokat og en advokatfuldmægtig
  • I Haderslev vil der sidde en advokat og to advokatfuldmægtige
  • I Vojens vil der forsat være seks advokater.

Lokal forankret

Berg Advokater kommer fremover til at tælle i alt 25 medarbejdere, heraf 11 advokater. I mange tilfælde betyder fusioner sammenlægninger af kontorer og nye domiciler, men ikke for Berg Advokater.

- Vi er så lokalt forankret, at det er vigtigt, at vi fortsat er til stede, der hvor vi er, altså både i Vojens, Rødding og Haderslev. Det er den lokale forankring og det lokale kendskab der gør os unikke, fastslår Claus Witt, der har været eneejer af Ret&Råd Haderslev siden juli 2017.

- Jeg har meldt mit firma ud af Ret&Råd kæden, og det nye firma fortsætter uden at være tilknyttet en kæde. Vi får med vores størrelse nogle markedsføringsmuligheder og kursusmuligheder, som i højere grad kan tilpasses det område, vi er i, og det behov der er her, end hvis vi var en del af en landsdækkende kæde.

Fusionen og de nye ansigter i firmaet markeres med en reception i det nye år. Den er der endnu ikke sat dato på, vi har lige lidt at få på plads, siger Claus Witt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Erhvervsforening efterlyser svar om havnens fremtid: Usikkerhed er gift for virksomheder og investorer

Kommentar For abonnenter

Når de yngste skoleelever må vente urimeligt længe på bussen

Det skulle være så godt alt sammen, da den tidligere regering tilbage i begyndelsen af året foretog en justering på folkeskoleområdet sammen med Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, SF og Radikale Venstre. Justeringen handlede blandt andet om at gøre skoledagen kortere for eleverne i indskolingen – altså på klassetrinene 0. – 3.-klasse. Med aftalen blev partierne på Borgen enige om at skære to timer og et kvarter af skoleugen for eleverne, der er i alderen fra seks til ni år. Med den kortere skoleuge blev der skabt mere frihed og også større faglighed. Lød det fra politikerne. For nogle elever rundt på en del af Vejen Kommunes folkeskoler er det dog så som så med de gode intentioner. I hvert fald halter det noget, når det gælder friheden, som vi beskriver på forsiden af denne sektion. Virkeligheden på mange skoler er blevet en helt anden. For det kan godt være, at flere af skoledagene er blevet kortere. Men det er i hvert fald ikke ensbetydende med, at eleverne så også kan nyde friheden – slet ikke hjemme. Et sted mellem 40 og 70 skoleelever rundt i kommunen kan nemlig slet ikke komme hjem, når det ringer ud ved 13.15-tiden. De må i stedet vente helt op til en time på, at bussen ruller op foran deres skole. Og med en vis transporttid er nogle af eleverne klar til at stille skoletasken hjemme i privaten lidt før klokken 15 – altså en time og tre kvarter senere. - Det synes jeg ikke, at vi kan være bekendt. Jeg mener, at busafgangene bør tilpasses skolens ringetider, lød det fra det socialdemokratiske byrådsmedlem, Elin Winther, på byrådsmødet tidligere på ugen. Og S-politikeren har en pointe. Rigtig mange politikere fik via de nyinstallerede mikrofoner i den nye byrådssal tildelt ordet. Og selv om der var forståelse for problematikken med ventetiden, så besluttede et stort flertal, at der ikke bliver ændret på forholdene. Dels fordi det på nuværende tidspunkt ikke er muligt at ændre på bustiderne, og dels fordi det vil koste Vejen Kommune omkring 900.000 kroner årligt at tilpasse busserne de ringetider, som der er på de pågældende skoler. Flertallet har talt. Og sådan er demokratiets spilleregler. Men det rokker ikke ved, at Udvalget for skoler og børn med rimelighed godt kan kigge på problematikken engang til. Altså en ommer. Er der da virkelig ingen mulighed for at foretage et eller andet indgreb, der kan løse op for den urimelighed, som disse skoleelever oplever? Indrømmet; Nu er det ikke sådan, at de oplagte svar bare blæser i vinden. Men ventetiden synes altså at være for lang for disse seks til niårige. Intentionerne i justeringerne på folkeskoleområdet var i hvert fald en ganske anden. GOD 3. SØNDAG i advent

Annonce