Annonce
Sport

Wozniacki: Jeg kunne ikke bede om en bedre afslutning

Kim Hong-Ji/Reuters
Caroline Wozniacki er glad for den hyldest, som hun modtog i fredags efter exit i Australian Open.

Det er stadig ikke helt gået op for Caroline Wozniacki, at karrieren som professionel tennisspiller er ovre.

Men når hun ser tilbage på den hyldest, som hun fik efter fredagens nederlag ved Australian Open, kunne hun ikke have ønsket sig noget bedre. Det siger hun til Ekstra Bladet, der søndag mødte Caroline Wozniacki i Melbourne.

Efter nederlaget blev hun hyldet af publikum, og der blev vist en kærlig videohilsen fra stjernerne Novak Djokovic, Roger Federer og Rafael Nadal.

- Jeg tror ikke, at det helt er gået op for mig endnu. Der er sket så mange ting, at jeg ikke rigtigt har nået at komme det hele igennem. Men det var en helt fantastisk afslutning med den måde, de fejrede mig på efter kampen.

- Jeg kunne ikke have bedt om et bedre forløb. Det er sjældent, jeg har set, at de har lavet så stor en ting for en spiller, så det var meget, meget specielt, siger Wozniacki til Ekstra Bladet.

En af hendes første gøremål som tennispensionist er at rejse en tur til New Zealand med sin kæreste, David Lee.

18. maj skal hun spille en showkamp i Danmark mod Serena Williams.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce