Annonce
Sport

Wozniacki: Næppe farvel til tennisverdenen for evigt

Man vil formentlig komme til at se Wozniacki ved tennisturneringer - ikke på banen, men udenfor, siger hun.

Endnu står det ikke klart, præcist hvad eks-tennisspilleren Wozniacki vil lave efter sit karrierestop.

Danskeren antyder dog på sit pressemøde, efter at hun tidligt fredag tabte til tunesiske Ons Jabeur, at hun godt kunne se sig selv i en rolle inden for tennisverdenen.

- Der er så meget, tennis har givet mig. Jeg har lært så meget. Jeg er så taknemmelig. Men jeg tror, at livet uden for tennis bliver mindst lige så spændende, siger hun på engelsk pressemødet.

- Jeg tror ikke, at det bliver farvel for evigt. Jeg tror, at I vil se mig til turneringer nogle gange, ikke på banen, men måske skal jeg lave noget uden for banerne.

Wozniacki har under turneringen sagt, at hun har gang i flere "sjove projekter", som hun vil fortælle mere om på et tidspunkt, at hun skal ud at rejse, og at hun vil arbejde med at udbrede kendskabet til sygdommen leddegigt, som hun selv har.

Men hun har på flere områder holdt kortene tæt til kroppen.

Verdenstoeren på herrernes side, Novak Djokovic, siger på et pressemøde, at han håber, at man vil se mere til Caroline Wozniacki inden for tennisverdenen.

Han antyder også, at danskeren på et tidspunkt vil komme med en mere klar udmelding.

- Forhåbentlig får vi mere at se til hende (Wozniacki, red.) inden for tennis, for jeg er sikker på, at hun vil fortælle jer mere om det, siger han.

- Når man først har nået det højeste niveau inden for tennis og sport, er det ikke muligt helt at komme væk fra sportsgrenen nogensinde, siger han.

- Man vil altid følge den og være en del af den. Og sportsgrenen har brug for hende i forskellige roller.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce