Annonce
Sport

Wozniacki om stort comeback: Det skal ikke altid være pænt

Hannah Mckay/Reuters
Wozniacki var klar på, at ukrainer ville komme med et bombardement. Det var med til at forlænge karrieren.

Nøglen for Caroline Wozniacki i kampen mod Dayana Yastremska var at vente på, at chancen kom.

Det fortæller hun på et pressemøde efter sejren på 7-5, 7-5 i anden runde af danskerens sidste turnering, Australian Open.

Ukraineren kom flyvende fra start, men langsomt fik Wozniacki kæmpet sig tilbage i kampen.

- Det var meget mentalt, for jeg skulle være klar til hver bold. Det kunne være det ene som det andet, siger Caroline Wozniacki efter kampen om de meget vekslende slag, der kom fra ukraineren.

- Hun (Yastremska) kunne komme ud og svinge og slå tre vindere, og så kunne hun komme ud og svinge og slå fire uprovokerede fejl, så man vidste ikke rigtig, hvad der kom, og så kunne man ikke få en ordentlig rytme.

Danskeren vidste til gengæld, at hun havde en fordel i de lange dueller.

- Jo længere kampen gik, jo længere blev duellerne, og jo mere følte jeg, at kampen tippede til min fordel, siger Caroline Wozniacki.

Blandt andet derfor lykkedes det også at skabe flere af den slags comebacks, som Caroline Wozniacki er blevet så kendt for i løbet af sin karriere.

En af de ting, der lykkedes, var ifølge danskeren, at hun var indstillet på, at skifte sin taktik.

- Jeg tror bare, at jeg er en af de spillere, der bare prøver at glemme, hvad der er sket før, og så komme videre og prøve at finde en ny taktik, siger Caroline Wozniacki.

- Jeg tror, at jeg er meget god til at gå fra plan A til plan B til plan C og så tilbage til plan A for at prøve at finde en måde at vinde.

- Det skal ikke altid være pænt. Det handler bare om at prøve at få én bold mere inden for linjerne og over nettet end modstanderen.

Wozniacki møder tunesiske Ons Jabeur, der er nummer 78 på verdensranglisten, i tredje runde.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding For abonnenter

Allan pumpede vand hele natten: Haven forvandlet til en svømmepøl

Annonce