Annonce
Sport

Wozniacki ser lys fremtid for danske tennishåb

Stringer/Reuters

Når Wozniacki snart har taget afsked, står to juniorhåb klar i kulissen. Hun ser mange kvaliteter i de to.

Caroline Wozniackis betydning for dansk tennis kan næppe overvurderes.

Danskeren tager afsked ved dette års Australian Open, men håber, at hun efterlader et positivt aftryk på dansk tennis.

Hun ser to kommende professionelle spillere i Clara Tauson og Holger Rune, der kan tage over efter hende.

Det fortæller hun på engelsk på et pressemøde ved Australian Open.

- Jamen, jeg håber på, at jeg kan inspirere en masse unge spillere til at følge deres drømme og tro på, at alt er muligt. Vi har to gode juniorer lige nu, som allerede har markeret sig, både en dreng og pige. Forhåbentlig kan de tage over efter mig, siger hun.

- Jeg havde mulighed for at møde Holger (Rune, red.), der sluttede som nummer ét som junior, sidste uge, og han var meget venlig. Han spiller rigtig godt. Han virker som en meget hårdtarbejdende person. Så jeg ser en lys fremtid for ham.

Holger Rune har blandt andet vundet juniorudgaven af grand slam-turneringen French Open, og har meldt ud af, at 2020 er året, hvor han vil tage springet fra juniorrækkerne til senior.

Et andet stort talent er Clara Tauson, der mandag blev kåret som Årets Tennisspiller i 2019 foran blandt andre Wozniacki.

- Derudover har vi en pige, Clara, som vandt juniorernes turnering her, som har haft gode resultater, og som rammer bolden meget rent. Jeg håber, at hun kan tage skridtet op og spille på kvindetouren og spille godt, siger Caroline Wozniacki.

Den danske stjerne tror selv, at det havde gavnet hende, hvis der havde været flere danske topspillere før hende.

- Det havde måske været lidt lettere, hvis der havde været nogle her før mig, fordi det ville have banet vejen for mig, siger hun.

I stedet har Wozniacki set mod udlandet, når hun har skullet lede efter forbilleder.

- Jeg har måttet få inspiration fra nogle af de spillere, der har været der før mig så som Steffi Graf, Martina Hingis og nogle af de andre spillere, der var på det tidspunkt, siger Caroline Wozniacki.

Onsdag møder Wozniacki det ukrainske stortalent Dayana Yastremska i anden runde af Australian Open. Kamptidspunktet er endnu ikke fastlagt.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce