Annonce
Sport

Wozniacki tester bane forud for mulig skæbnekamp mandag

William West/Ritzau Scanpix
De sidste dele af den danske stjernes spil fintunes, inden hun for alvor kommer under pres i afskedsturnering.
Annonce

Når Caroline Wozniacki mandag går ind på Melbourne Arena, er det med visheden om, at hvis hun taber, så bliver det også den sidste kamp i hendes karriere.

Søndag formiddag lokal tid træner den danske tennisstjerne på samme bane, hvor hun natten til mandag dansk tid møder amerikanske Kristie Ahn i første runde af Australian Open - den danske tennisstjernes sidste turnering.

Wozniacki har forberedt sig på den forholdsvist upåagtede amerikaners styrker, fortalte hun lørdag.

- Hun er en spiller, der prøver at spille aggressivt og spiller flot. Hun var i fjerde runde i US Open, så hun kan spille godt, når hun rammer den, sagde Wozniacki om Ahn, der ligger nummer 92 i verden.

Knap 10.000 mennesker kan der sidde på det overdækkede stadion. Men søndag er blot pressen og danskerens følge til stede på arenaen, hvor stemningen er koncentreret.

Med sig i arenaen har Wozniacki blandt andre sin bror, Patrik Wozniacki, sin mand, den tidligere basketballspiller David Lee - der af og til kommer med tilråb - og sin far og træner, Piotr Wozniacki, der ser en anelse mere alvorsfuld ud end ved lørdagens åbne træning.

Til søndagens træning bliver blandt andet serven og returneringerne fintunet.

Her sender to mandlige hittingpartnere først en række server afsted, som Wozniacki skal returnere.

Derefter server hun efter nogle flasker, der bliver placeret i forskellige hjørner af servefeltet. Det lykkes efter nogle forsøg.

Begge dele af Wozniackis spil skal helst sidde i skabet mod modstanderen Ahn.

Den 27-årige amerikaner har i mange år ligget på den kedelige side af nummer 500 på verdensranglisten, mens hun blandt andet har færdiggjort sin uddannelse på Stanford University.

Men de senere år er hun kravlet op ad ranglisten.

Og på hjemmebane i USA satte hun til US Open i efteråret 2019 en solid række af sejre sammen, hvor stærke Svetlana Kuznetsova og Jelena Ostapenko blev slået - blandt andet på baggrund af en fin forhånd.

Amerikaneren er dog klar underdog mod danskeren, der har bedyret, at hun går ind til karrierens sidste turnering med samme indstilling som til enhver anden turnering, men at hun også er klar over, at hun ikke kan forudsige, hvordan hun vil reagere, før hun står i situationen.

- Jeg kan jo ikke vide det, sagde Wozniacki lørdag, da hun til et pressemøde blev spurgt, om hun ville kunne holde hovedet koldt i afskedsturneringen.

- Det er ikke en situation, jeg har stået i før. Det er svært at sige.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa

Sønnen ramt af covid-19: Byrådsmedlem rasende over udelukkelse fra byrådsmøde

Vejen

Frisør låner for at overleve: Har endnu ikke fået penge fra hjælpepakker

Vejen

Helle har mistet 90 procent af omsætningen under nedlukningen: - Jeg har haft ondt i maven over det her længe

Annonce