Annonce
Sport

Wozniackis banekvinde er ude efter historisk bedrift

Issei Kato/Reuters
Det gik ikke længere i Australian Open for Ons Jabeur, der har vist vejen for tunesisk tennis.

Caroline Wozniackis banekvinde i Australian Open, tunesiske Ons Jabeur, er ude af turneringen.

Det sker med et kvartfinalenederlag natten til tirsdag på 4-6, 4-6 til amerikanske Sofia Kenin, som til gengæld er i sin første grand slam-semifinale nogensinde.

Jabeurs sejrsrække i Australian Open har været historisk, da tuneseren som den første arabiske kvinde nogensinde har nået en grand slam-kvartfinale.

Hun kæmpede hårdt i kampen mod Kenin, men lavede i perioder for mange fejl og måtte til sidst se sig slået.

I Tunesien, der ikke traditionelt er en stor tennisnation, har folk fulgt levende med.

Flere steder er de blevet oppe til sent ud på natten for at følge med i Jabeurs kampe, og tuneseren selv har fået et utal af henvendelser.

Det fortæller Jabeur efter nederlaget.

- Min telefon går stadigvæk amok lige nu. Jeg talte rent faktisk med Tunesiens præsident (Kais Saied, red.). Han ringede til mig og ønskede mig held og lykke, siger hun.

Den 25-årige tennisspiller er kendt for et stort slagrepertoire.

Men hun har ikke tidligere været at regne blandt favoritterne til at gå langt i de store turneringer.

Jabeur håber, at det kan ændre sig nu.

- Selv om jeg ikke havde nået en kvartfinale nu, har jeg allerede inden da drømt om selv at kunne vinde en grand slam-titel. Men nu mener jeg, at jeg er endnu tættere på. Jeg kan tro endnu mere på min drøm, siger hun.

Sejrende Sofia Kenin møder i semifinalen hjemmebanehåbet Ashleigh Barty.

Barty slog i den anden kvartfinale på kvindesiden, som blev spillet natten til tirsdag, tjekkiske Petra Kvitova med cifrene 7-6, 6-2.

Således er Barty den første australske kvinde i semifinalen i Australian Open, siden Wendy Turnbull nåede dertil i 1984. Ikke siden Christine O’Neils titel i 1978 har en australsk kvinde vundet Australian Open.

Den australske drøm lever dermed fortsat ved årets første grand slam-turnering, hvor førsteseedede Barty er den sidste singlespiller tilbage fra hjemlandet, efter at Nick Kyrgios mandag tabte til Rafael Nadal på herresiden.

- Det har været fuldstændig fantastisk. Jeg vidste, at jeg var nødt til at komme med mit bedste spil mod Petra, og det første sæt var fuldstændig afgørende, siger Barty efter kampen ifølge nyhedsbureauet AFP.

Natten til onsdag mødes Anett Kontaveit og Simona Halep samt Garbiñe Muguruza og Anastasia Pavlyuchenkova i de to sidste kvartfinaler.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Annonce