Annonce
Varde

X-Byrøddernes Klub: - Det bør ikke være svært at få valgt en Varde-kandidat til Folketinget

Kristian Hansen er tidligere byrådsmedlem i Blåvandshuk Kommune og har også været medlem af SIV, der er endt i en konflikt med Varde Kommune. Arkivfoto: Martin Ravn
Hver måned kommer et tidligere byrådsmedlem med sit syn på de sager, der for tiden er på den politiske dagsorden. I denne måned kommenterer Kristian Hansen på det kommende valg af folketingskandidat i Venstre og på konflikten mellem haller og kommunen.

Oksbøl: Kristian Hansen var medlem af kommunalbestyrelsen i Blåvandshuk 1995-2007.

I sine sidste to perioder var han medlem af økonomiudvalget, og han blev også gruppeformand for Venstre.

Han kender også det offentlige system som embedsmænd, da han i 12 år arbejdede som skatteinspektør.

Annonce

Om konflikten mellem haller og kommunen

Når jeg læser de meget kritiske udtalelser om kommunen fra den nuværende formand for SIV, mindes jeg den periode for cirka 10-12 år siden, hvor jeg som repræsentant for Blåvandshuk Idrætscenter selv var med i SIV's bestyrelse. SIV's bestyrelse er sammensat af repræsentanter for de forskellige idrætshaller i Varde kommune og har til formål at bidrage med ideer og forslag til investeringer, der kan gavne idrætshallernes udvikling i kommunen.

Udmeldingerne fra SIV bærer også nu præg af, at der ikke er helt harmoni internt i SIV's bestyrelse, og den oplevelse havde jeg også selv i bestyrelsen dengang. Bestyrelsen bestod af repræsentanter fra både de mindre og større idrætscentre, og det bevirkede, at arbejdet i SIV's bestyrelse bar præg af en vis jalousi mellem mindre og større idrætsanlæg, hvor ønskerne bar meget præg af personlige og lokale forhold, når SIV's bestyrelse skulle være enige om indstillinger, der blev fremlagt af det politiske system.

Jeg fornemmer også, at der fra visse repræsentanter i SIV's bestyrelse er en negativ holdning til de forslag, man bliver forelagt fra kommunen. Det virker meget uheldigt, da det så er svært at få en objektiv tilbagemelding, som kan være brugbart til politikernes videre behandling.

For at få et bedre harmoni mellem politikerne og eksempelvis SIV kan det gavne, at byrådet har en politisk repræsentant med i SIV's bestyrelse. Derved opnår man en bedre forbindelse med de politiske beslutninger, som kan give en bedre forståelse mellem politikerne og hallernes repræsentanter.

Tidligere var politikerne repræsenteret i flere interessegrupper, hvilket viste sig at give et godt samspil og forståelse mellem borgerne og politikerne, og det skabte en større nærhed til politikernes arbejde.

Om Venstres folketingskandidat

Det nærmer sig tiden, hvor Venstre skal vælge en ny folketingskandidat, efter Claus Christensen har valgt at stoppe.

Jeg forstår godt, at Venstre i sin tid valgte Claus Christensen som folketingskandidat i Vardekredsen. Claus havde den rigtige profil, da han har opnået en del erfaringer igennem sit arbejde som organisations- og erhvervsmand, og han har tilegnet sig indsigt og viden fra formandsjobbet i landboforeningen og posten i Landbrug og Fødevarer. Claus Christensen burde have gode forudsætninger for at gøre et godt stykke arbejde for Venstre i Vardekredsens og for at være kredsens repræsentant i Folketinget. Med disse forudsætninger og Claus Christensens folkelighed var han et rigtigt valg.

Det, Claus Christensen nok ikke havde taget højde for, var, at Venstreprofiler i nabokredse har haft for nemt spil til at være borgernes repræsentanter i de foregående valgperioder, også i Vardekredsen. Det bør ikke være svært at få valgt en Varde-kandidat til Folketinget, men det kræver den helt rigtige person, og det bør være en med udgangspunkt i nogle af Claus Christensens dyder, som skal krydres med mere engagement og lokalt initiativ. Det skal også helt klart være en, som af hjertet er borgernes repræsentant.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Med fingrene i fælleskassen: Hvor meget bliver mon ikke opdaget?

Det er en fortærsket vittighed i mediebranchen, at der er for få naturkatastrofer og for lidt korruption i Danmark til, at man kan bedrive ordentlig journalistik. Måske står talemåden for fald. Det skyldes hverken den tørre sommer sidste år eller det våde efterår i år, men mere at tilliden til vores offentlige instanser er under pres. Det er ikke bare korruption, vi ser, men også offentligt ansatte lederes tilbøjelighed til at skaffe penge eller fordele til sig selv i kraft af deres job. Og det er mindst lige så slemt. Vi kunne her i avisen i denne uge fortælle, at en politiassistent og en politikommissær fra Esbjerg er tiltalt for at have instrueret en betjent i ikke at undersøge lovligheden af en knallert involveret i et færdselsuheld. Knallertens fører var søn af en politikommissær. Politifolkene er nu tiltalt for misbrug af offentlig stilling. Det var også i denne uge, der bød på en skrækhistorie om, at to tidligere ansatte ved Forsvarets Ejendomsstyrelse er tiltalt for at have modtaget bestikkelse på henholdsvis 1,7 million og 35.250 kroner. Dømmes de tiltalte, slutter de sig til den alt for lange række af sager, som svækker vores tillid til, at myndigheder og deres ansatte til enhver tid vil handle i fællesskabets interesse. Vi har Britta Nielsen-sagen. Vi har den ansatte i Skat, der blev idømt fire et halvt års fængsel for at hjælpe en ven med at få udbetalt uberettiget refusion af udbytteskat. Vi havde for nogle år siden sagen om it-firmaet Ateas bestikkelse af ansatte i Region Sjælland. Så er det jo, at man ikke kan lade være med at spekulere på, hvor mange lignende forbrydelser der ikke bliver retsforfulgt. Sikkert en hel del, vil mange nok gætte på. Når vi tænker sådan, er vi et skridt nærmere ved at miste tilliden til vores myndigheder og vores vilje til at betale skat til at opretholde dem. Det er dybt alvorligt. Politikerne har et arbejde at gøre, og det haster mere, end de måske selv er klar over.

Annonce