Annonce
Varde

X-Byrøddernes Klub: - Det bør ikke være svært at få valgt en Varde-kandidat til Folketinget

Kristian Hansen er tidligere byrådsmedlem i Blåvandshuk Kommune og har også været medlem af SIV, der er endt i en konflikt med Varde Kommune. Arkivfoto: Martin Ravn
Hver måned kommer et tidligere byrådsmedlem med sit syn på de sager, der for tiden er på den politiske dagsorden. I denne måned kommenterer Kristian Hansen på det kommende valg af folketingskandidat i Venstre og på konflikten mellem haller og kommunen.

Oksbøl: Kristian Hansen var medlem af kommunalbestyrelsen i Blåvandshuk 1995-2007.

I sine sidste to perioder var han medlem af økonomiudvalget, og han blev også gruppeformand for Venstre.

Han kender også det offentlige system som embedsmænd, da han i 12 år arbejdede som skatteinspektør.

Annonce

Om konflikten mellem haller og kommunen

Når jeg læser de meget kritiske udtalelser om kommunen fra den nuværende formand for SIV, mindes jeg den periode for cirka 10-12 år siden, hvor jeg som repræsentant for Blåvandshuk Idrætscenter selv var med i SIV's bestyrelse. SIV's bestyrelse er sammensat af repræsentanter for de forskellige idrætshaller i Varde kommune og har til formål at bidrage med ideer og forslag til investeringer, der kan gavne idrætshallernes udvikling i kommunen.

Udmeldingerne fra SIV bærer også nu præg af, at der ikke er helt harmoni internt i SIV's bestyrelse, og den oplevelse havde jeg også selv i bestyrelsen dengang. Bestyrelsen bestod af repræsentanter fra både de mindre og større idrætscentre, og det bevirkede, at arbejdet i SIV's bestyrelse bar præg af en vis jalousi mellem mindre og større idrætsanlæg, hvor ønskerne bar meget præg af personlige og lokale forhold, når SIV's bestyrelse skulle være enige om indstillinger, der blev fremlagt af det politiske system.

Jeg fornemmer også, at der fra visse repræsentanter i SIV's bestyrelse er en negativ holdning til de forslag, man bliver forelagt fra kommunen. Det virker meget uheldigt, da det så er svært at få en objektiv tilbagemelding, som kan være brugbart til politikernes videre behandling.

For at få et bedre harmoni mellem politikerne og eksempelvis SIV kan det gavne, at byrådet har en politisk repræsentant med i SIV's bestyrelse. Derved opnår man en bedre forbindelse med de politiske beslutninger, som kan give en bedre forståelse mellem politikerne og hallernes repræsentanter.

Tidligere var politikerne repræsenteret i flere interessegrupper, hvilket viste sig at give et godt samspil og forståelse mellem borgerne og politikerne, og det skabte en større nærhed til politikernes arbejde.

Om Venstres folketingskandidat

Det nærmer sig tiden, hvor Venstre skal vælge en ny folketingskandidat, efter Claus Christensen har valgt at stoppe.

Jeg forstår godt, at Venstre i sin tid valgte Claus Christensen som folketingskandidat i Vardekredsen. Claus havde den rigtige profil, da han har opnået en del erfaringer igennem sit arbejde som organisations- og erhvervsmand, og han har tilegnet sig indsigt og viden fra formandsjobbet i landboforeningen og posten i Landbrug og Fødevarer. Claus Christensen burde have gode forudsætninger for at gøre et godt stykke arbejde for Venstre i Vardekredsens og for at være kredsens repræsentant i Folketinget. Med disse forudsætninger og Claus Christensens folkelighed var han et rigtigt valg.

Det, Claus Christensen nok ikke havde taget højde for, var, at Venstreprofiler i nabokredse har haft for nemt spil til at være borgernes repræsentanter i de foregående valgperioder, også i Vardekredsen. Det bør ikke være svært at få valgt en Varde-kandidat til Folketinget, men det kræver den helt rigtige person, og det bør være en med udgangspunkt i nogle af Claus Christensens dyder, som skal krydres med mere engagement og lokalt initiativ. Det skal også helt klart være en, som af hjertet er borgernes repræsentant.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Åbne kirker var tåbelig ide

Bevares. Vi kan nok alle trænge til et trøstende ord i denne krisetid med udsigt til både sygdom og økonomisk nedtur. Her er det kristne budskab om tro, håb og kærlighed så relevant som nogensinde. Men vi behøver ikke at være fysisk sammen om den oplevelse. Den moderne teknologi byder på rigelig mulighed for at forrette gudstjenester på utraditionel, men sikker vis. Derfor må man undre sig over, at Kirkeministeriet i første omgang besluttede at åbne kirkerne til påske. Naturligvis er påsken en af kirkeårets største helligdage. Men enestående forhold kræver også enestående løsninger. Den nuværende epidemi er absolut en af de undtagelser, der berettiger til for en gangs skyld at aflyse den fysiske kirkegang – selv i påsken. Statsminister Mette Frederiksen har stillet danskerne i udsigt, at vores samfund langsomt kan åbne op igen efter påsken. Betingelsen er, at smittekurven fortsætter med at flade ud. Det sker imidlertid kun, hvis vi viser agtpågivenhed og undgår letsindig adfærd. I praksis vil det formentlig i de fleste kirker være muligt at gennemføre en påskegudstjeneste med god afstand mellem deltagerne. Ikke desto mindre er netop en gudstjeneste netop et eksempel på, at flere mennesker unødigt forsamles. Derfor er det godt, at beslutningen nu er trukket tilbage. Blandt andre sognepræst Dennis Voss Stensgaard fra Vester Nebel havde på forhånd afviset at holde gudstjeneste. I hans tilfælde kunne det ske med god samvittighed. Han er sygemeldt, fordi han formentlig selv er smittet med coronavirus. Ikke desto mindre gav han i utvetydige vendinger udtryk for sin frustration over kirkeministeriets udmeldinger. I hans øjne var det blandt andet en hån mod de unge, der netop på grund af den aktuelle epidemi har fået udskudt deres konfirmationer til august og september. Koldings borgmester, Jørn Pedersen var enig og opfordrede andre præster til at følge Dennis Voss Stensgaards eksempel. Lykkeligvis bredte den sunde fornuft sig til sidst også til ministeriet.

CORONAVIRUS

Liveblog: Kirkeminister dropper at arbejde for åbne kirker i påsken

Annonce