Annonce
Sønderborg

X-Factor: Vilson har et trick til at tøjle sine nerver

Vilson Ferati fra Nordborg har fået masser af opmærksomhed siden sin første liveoptræden. Efter showet havde han modtaget omkring 700 beskeder, fortæller han dagen efter. Foto: Lasse Lagoni/ Tv2
Det var ikke uden nerver, at Vilson Ferati fra Nordborg fredag indtog scenen i X Factor og viste en helt ny side af sig selv som sanger.

Sønderborg: I månedsvis har Vilson Ferati gået og talt ned til, at det blev fredag den 26. februar 2021.

For de fleste var det nok en fredag, der lignede så mange andre, men det var ikke tilfældet for den 23-årige mand fra Nordborg.

Det var aftenen, hvor han for første gang stod på livescenen i X Factor.

- Scenen var meget større, end jeg havde forventet. Det var helt vildt at stå på den og vide, at nu er jeg på. Selv om jeg har hørt andre fortælle om, hvordan det er, så blev jeg overvældet. Følelsen var helt ubeskrivelig. Jeg er 110 procent tilfreds med min præstation, siger sangeren.

Inden porten til scenen åbnede, hoppede Vilson Ferati tre gange, mens han kiggede op og mindede sig selv om, at det mest grænseoverskridende var overstået. Det var for ham additionen, fordi han dengang aldrig havde sunget foran andre.

- Jeg rystede i benene, da mit navn blev sagt, før jeg skulle på live. Godt nok er jeg begyndt at vænne mig mere til at synge foran et publikum, men det er stadig noget, jeg skal overvinde hver gang. Jeg siger til mig selv, at selvfølgelig kan jeg klare det, fordi jeg kan godt synge, fortæller Vilson Ferati.

Men nervøsiteten kom alligevel snigende, da han skulle kigge ind i de mange kameraer, som filmede deltagernes optræden.

De gjorde ham bevist om, hvor mange mennesker der så med fra stuerne rundt om i landet. Derudover beskriver han det også som overvældende at kunne se flere af seerne på LED-skærme inde i studiet.


Jeg begyndte at spille trommer som lille, fordi jeg var for genert til at stå forrest

Vilson Ferati, deltager i X Factor


Det gav ham en følelse af, at der var publikum.

Annonce

Gør andres sange til sine

Efter sin sang stod Vilson Ferati klar til at modtage dommernes dom over hans første optræden, som var lidt anderledes end de tidligere, han har leveret i X Factor.

Sangen var denne gang ikke stille og følsom, men fyldt med energi.

Det var hans mentor og dommer Martin Jensen, der havde foreslået ham at synge The Weeknds superhit ‘Blinding Lights’. Den idé var Vilson Ferati med på, da han gerne ville vise en anden side af sig selv.

Det sagde dommerne

Om Vilson Ferati havde de tre dommere følgende kommentarer:

Thomas Blachman kaldte sangvalget for livsfarligt og stillede spørgsmål ved, om Vilsons version var federe end originalen. Dommerne komplimenterede, at han ikke ramte skæve toner, men efterlyste også lidt udvikling.

Oh Land bemærkede, at Vilsons Martin Jensen, som er Vilsons coach, havde sat sit tydelige aftryk, da der blev leveret et stort show på scenen. Hun efterspurgte mere inderlighed.

Martin Jensen mente, at Vilsons version lød federe end originalen. Han påpegede samtidig, at han var imponeret over præstationen.

- Jeg kunne relatere til teksten og blev revet med af den. Det er vigtigt for mig, når jeg skal synge andres sange, siger Vilson Ferati, der altid forsøger at gøre nummeret til sit eget, hvilket han fik ros for af dommeren Oh Land.

Måden, hvorpå han gør det, er ved at analysere hver eneste sætning. Herefter øver Vilson Ferati sin version sammen med Martin Jensen.

De arbejder også med tekniker og meget andet. Træningen løber op i mange timer hver uge, hvilket har betydet, at sønderjyden for en stund er flyttet til København. Han har været i hovedstaden siden den 6. januar.

Vilson Ferati (th) hæftede sig efter det første liveshow særligt ved kommentarerne fra sin coach og dommer Martin Jensen (tv). Foto: Lasse Lagoni/ Tv2

- Jeg savner min familie, venner og Sønderborg. Det er rart herover, men ordsproget 'Ude godt, men hjemme bedst' er nu meget sandt, siger Vilson Ferati, men slår samtidig fast, at han gerne bliver i København længe endnu for at deltage i X Factor.

- At blive sanger har været min drøm længe. Jeg begyndte at spille trommer som lille, fordi jeg var for genert til at stå forrest. Det har jeg overvundet, så jeg håber at kunne gøre musikken til min levevej, siger han.

Annonce

Fascination af storgruppe

En anden, der også drømmer om at nå langt i X Factor, er Louise Westergaard fra Broager.

Den 16-årige pige er en del af dommer Thomas Blachmans syvmandsgruppe The Kubrix. Den vakte opsigt hos Oh Land, som var vild med idéen.

Hun mente, at det var som at se en tenniskamp i begyndelsen, men pointerede også, at det samlede sig.

- Det er spændende at se, hvordan det bliver fokuseret og ikke bare et kor. Det fungerer godt, når I laver de der synkrone bevægelser, og det lyder bare mega effektivt, lød det fra hende, efter at gruppen havde sunget 'Hallucinogenics' af Matt Maeson.

Louise Westergaard fik en ekstra chance efter at være røget ud som den sidste i five chair challenge. Foto: Lasse Lagoni/ Tv2

Ifølge Martin Jensens vurdering fungerede gruppen godt. Thomas Blachman selv var også godt tilfreds med Louise Westergaard og de andres indsats.

Ingen røg ud efter det første liveshow, så både Louise Westergaard og Vilson Ferati får lov at stå på scenen igen næste fredag.

Hos bookmakerne lå Vilson Ferati torsdag ikke i top til at vinde X Factor. Han var placeret som nummer otte ud af de ti solister. Grupperne indgik ikke i tabellen. Foto: Lasse Lagoni/ Tv2
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Det betyder de nye indrejseregler for grænsehandlen: Efter disse datoer kan du handle i Tyskland

Kolding For abonnenter

Ejer af fitnesscenter efter næsten fire måneders lukning: - Vi taber penge hver dag

Aabenraa

Tyskerne kan bare komme an: Gitte vil gi' mere gas efter 24 år i kiosk

Annonce