Annonce
Billund

Y's Men's Club i Billund har støttet 11 lokale foreninger med ialt 38.700 kroner

Aage Mølby fra Billund Y's Men's Club overrækker her en pengegave til Freja og Heidi Dyrberg fra De Grønne Pigespejdere i Grindsted. Y's Men's Club i Billund har støtte 11 lokale foreninger med i alt 38.700 kroner. Privatfoto

Billund: Over hele landet har 137 Y's Men-klubber travlt her i uge fire med at støtte lokale foreninger. Under over skriften "Week 4 You" melder Y's Men-klubberne sig på banen med støtte til mange forskellige projekter - iøvrigt både her i landet og i udlandet.

Lokalt har Billund Y's Men's Club netop uddelt 38.700 kroner til 11 forskellige foreninger fra Billund og nabobyerne. Det er især kommet alle spejderorganisationerne KFUM & KFUK-foreninger og KFUM Idræt til gode.

- De har alle været med til at afvikle vort årlige loppemarked, som kræver flere fysiske kræfter end klubbens medlemmer selv har. Når vi år efter år kan afvikle vort årlige loppemarked, skyldes det i høj grad alle de frivillige hjælpere, samt de erhvervsdrivende som stiller lastbiler og containere til rådighed, fortæller Kristian Hansen i en pressemeddelelse.

Af alle de midler der indsamles, går en meget stor del til velgørenhedsprojekter ude i verden, og som ofte er mere langsigtede projekter, der skal hjælpe børn og unge. Blandt andet til familier i Rumænien.

Annonce
Kirsten Marie Povlsen fra Vorbasse KFUM Idræt har fået overrakt en pengegave fra Y's Men's Club Billund - her repræsenteret af Aage Mølby. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se Danmark: Cirkushest på slap line

Leder For abonnenter

Møde blev en skandale

Flere deltagere udvandrede i vrede, da cirka 35 advokater og ejendomsmæglere var mødt frem til et arrangement, hvor Styrelsen for International Rekruttering og Integration, SIRI, ville orientere om de regler, der gælder for udenlandske EU-borgere, som ønsker at slå sig ned i deres egen bolig i Danmark. Den frustrerede reaktion er fuldt forståelig. SIRI’s direktør Kasper Højvang Kyed og kontorchef Inge Thomsen var med. Civilstyrelsen stillede med direktør Lene Volke Roesen. Og så blev der ellers talt sort. Men konklusionen blev, at for eksempel en tysker ikke kan købe et hus i Danmark og så få et EU-opholdsbevis med virkning fra overtagelsesdagen. I stedet skal huskøberen først tage ophold i en lejet bolig, søge opholdstilladelse og efterfølgende flytte ind i sin ejendom. Den fortolkning er helt urimelig. Helt vildt bliver det, når kontorchef Inge Thomsen antyder, at den stramme praksis skulle bunde i politisk uvilje mod, at for eksempel tyskere køber ejendom i Danmark for at bo her. Disse mennesker er altså fra vores egen kulturkreds. I flere tilfælde er der desuden tale om personer, der i forvejen taler dansk, fordi de enten tilhører det danske mindretal eller har forberedt sig vældig godt på det nye hjemland. Samtidig er der ofte tale om stærkt efterspurgt arbejdskraft. Her bliver der absolut ingen problemer med integrationen. Skulle danske politikere virkelig være modstandere af denne form for indvandring, bør de pågældende efter kontorchefens udmelding straks stå frem og forklare sig. Det bliver i så fald interessant at høre argumenterne. Nu var der lykkeligvis både ejendomsmæglere og jurister med til det skandaløse møde. De sidstnævnte bør undersøge, om SIRI’s praksis ikke er i strid med EU’s bestemmelser. I givet fald skal der anlægges en prøvesag. Den nuværende tilstand er helt uacceptabel. Mennesker med viljen og evnen til at gøre noget godt for Danmark og en kulturel baggrund som vores egen er naturligvis hjertelig velkomne – eller bør være det.

Annonce